Skocz do zawartości

[pedały] Wellgo W-40 czy Shimano PD-R540

vanor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam dokupić do mojego sprzętu pedały szosowe, znalazłem dwie pasujące mi pozycje (pod względem cenowym jak i markowym) Wellgo W-40 i Shimano PD-R540, i teraz mam dylemat: które wybrać? Oba zestawy zawierają bloki, a różnica w cenie to ok 5zł, więc nie dużo :) Z którymi bedę miał mniejsze ewentualne problemy w przyszłości, które są bardziej wypróbowane i będą mi lepiej w przyszłości służyły ?

Napisano

Hej ja co prawda nie używałam szosowych ale używałam zatrzasków do roweru górskiego obu marek. W Wellgo ciągle mi się coś psuło a w Shimano przejeździłam o wiele więcej km i kompletnie nic się z nimi nie dzieje. Więc po tym doświadczeniu odradzam pedały marki Wellgo.

Napisano

Jeździłem na Shimano i wellgo, exustary miałem w ręce. 

Zdecydowanie najlepiej wypadają Shimano, 540 górskie było bezobsługowe, Wellgo miałem w szosie i zaglądałem do nich parę razy. 

Exustrary nie wiem jak sprawują sie w użytkowaniu ale w ręce wyglądały na słabo wykonane. 

pozdrawiam

xMekpx

Napisano

no własnie spośród tych co podawałem odrzuciłem wellgo, waham się teraz między shimano a exustarami, różnica w cenie to ok. 30zł więc nie dużo, co do shimano to widziałem dużo pozytywnych opinii, jednak o tych exustarach poczytałem troche na zagranicznych forach i również je polecają, piszą że bezproblemowe ;)

sam już nie wiem, musze jeszcze wiecej o obu produktach poczytać, czekam na kolejne opinie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...