Skocz do zawartości

[prezent] giant talon 1 29er 2013

largo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Wiem, że Giant nie cieszy się wśród was wielką popularnością, lecz jak mówi przysłowie, (a ja się z tym zgadzam) "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby" Stałem się właścicielem Gianta talona 1 29er 2013. Poniżej zamieszczam jego dane. Mam prośbę abyście ocenili poszczególne jego elementy. Na przykład "amor w miarę ale hamulce do d..y" itp. Po prostu chciałbym wiedzieć na czym jeżdżę. Z góry dzięki.

Widelec: ROCKSHOX Recon Silver TK 29, skok 100mm, blokada

• Manetki: SHIMANO Deore, 3x10
  • Przerzutka przednia: SHIMANO Deore
  • Przerzutka tylna: SHIMANO Deore XT Shadow
  • Hamulce: SHIMANO M395, tarcze 160mm
  • Dźwignie hamulca: SHIMANO M395
  • Kaseta / Wolnobieg: SHIMANO HG62, 11-36, 10 biegów
  • Łańcuch: KMC X10
  • Mechanizm korbowy: SHIMANO M552, 42/32/24
  • Środek suportu: SHIMANO Hollowtech II
Napisano

Ja bym zostawił tak jak jest , hamulce to tak jakby klasa altus ale tym się nie przejmuj , jak się postarasz to ustawisz tak że spokojnie zablokują koło pod Twoim ciężarem , ja w jednym rowerze mam M445 i luksus stawiam rower dęba przy 80kg. To kwestia czystych oraz suchych klocków i tarcz.

Poza tym rower wg mnie super, dostałeś prezent wart 4k zł , nie ma co wybrzydzać ;)

Będziesz zadowolony , generalnie rower jako całość prezentuje się bardzo dobrze :)

Pozdrawiam

Napisano

Sprzęt jest całkiem przyzwoicie skrojony jak ja to mówię. Cięższy teren na pewno mu nie zaszkodzi. Hamulce w cale złe nie muszą być bo zależy gdzie będziesz z niego korzystał i ile ważysz. Te dwa czynniki są bardzo istotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...