Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie..nakupowały takie ciurlasy handlarzykowate i w cholerę w tym roku nie zdążyłem kupić.... :verymad:

To oznacza, że Lidl dał za niską cenę skoro udaje się kupić u nich, dorzucić marżę i sprzedać na allegro. Podaż i popyt nie znają litości :)

W którym miesiącu nie zdążyłeś kupić? Bo skoro pojawia się co rok to ustawiłbym sobie na jakiś konkreny miesiąc przypominajkę.

Napisano

cena duża jak na zajechane uszczelki i taką krótką sterówkę (168mm), w dodatku zepsuta manetka.

za 700 można kupić o wiele lepszą rebę.

Hmmm nie rozpoznaje zajechanych uszczelek jak dla mnie zdrowo to wygląda.

Co do ceny w takim stanie widywałem reby po 800+zł.

Napisano

To dobrze się przypatrz ... są pięknie popękane dookoła ...

Wygląda to jak sparciała guma ... mocno mnie to zastanawia dlaczego tak wyglądają uszczelki w 3 letniej Rebie

Pozdro

Napisano

Nie mam jak wrzucic linku ale jakby ktos wszedl na tablice i zobaczyl z dolnoslaskiego rowery albo wpisal rower rehabilitacyjny to zobaczycie fajna ciekawostke ;)

Napisano

cylkicznie się pojawia co ...rok:)tyle na niego polowałem od zeszłorocznej oferty.

dokładnie.

Tu troszkę niższa marża:

http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-i3432731030.html

ita cena jest rozsądniejsza.

Ja za o wiele solidniejszego Veloman'a Bikestar , który uchwyt i wszystkie złączki ma metalowe dałem 230 pln i to w sklepie - z gwarancją

300 za lidlowy to szukanie niezorientowanego frajera

Napisano

Lampy Busch&Miller akurat tyle kosztują, SON za swoje dynama też odpowiednio liczy, podobnie bagażnik Tubus... Cena nie jest specjalnie duża. Z oponami faktycznie przesadził.

Mnie urzekło "bezoporowe dynamo" :)

Napisano

Wybór 26" do trekkingu akurat rozumiem i popieram :) Masa, lekkość toczenia i wygoda na "balonie".

O bezoporowym dynamie niestety słyszę dosyć często, dzisiejsze społeczeństwo nie szanuje zasady zachowania energii.

Mnie najbardziej bawią takie stanowcze wnioski dotyczące materiału ramy.

Mając zbyt dużo wolnego czasu w ten niedzielny poranek, napisałem do Sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie tych kilku dziwnych kwestii.

Pouczył mnie, że powinienem poczytać różne opracowania, że "nie jest to rower dla amatora", a jako amator nie mam zapewne pojęcia o częściach producentów niszowych, wyższej jakości, które mogą zwalać z nóg.

Co do komponentów - oczywiście racja, ale życzę panu pasjonatowi, aby rynek niezbyt boleśnie ocenił ową ich niszowość :)

Prawdą jest, że wymienione sporo kosztują wedle życzeń producentów, ale nawet na zachodzie mało kto kupuje je po cenach katalogowych. Czeka się, aż ktoś przepłaci za wyposażony w nie mega rower, znudzi się nim, sprzeda za niewielkie pieniądze komuś, kto sprzeda na części. Ulubione zajęcie mojego berlińskiego znajomego :)

Kolejny pierwotnie przepłacony Quasimodo:

http://allegro.pl/stadtvelo-maxx-trekking-alfine-deore-2012r-okazja-i3447957681.html

niemniej jednak wrzuciłem do obserwowanych. Bagażnik cudowny:)

Tu, z kolei, wytrysk adrenaliny, żeby tylko być pierwszym do wspaniałej okazji:

http://allegro.pl/kola-mavic-crossmax-slr-disc-is-gratis-i3446703529.html

... ale sądząc po ogólnym stanie, nawet na części bym nie wziął. Ech, szkoda :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...