Skocz do zawartości

[amortyzator] Poszukuję amora o skoku ok 150mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję amortyzatora do roweru KTM el'Paso 2011 (http://www.trybik.pl...-paso-2011.html).

Oryginalnie jest w Nim zamontowany suntour XCM, każdy wie że to porażka :).

Poszukuję coś w granicach skoku 140, max 160mm (amortyzator koniecznie jednopółkowy).

Cena do 1500 zł; w miarę młody rocznik, a najlepiej nówka.

Nie chcę suntora, coś z marcoka, rock shock'a lub fox'a wchodzi w grę.

Co byście polecali, planuję zakupić coś po nowym roku, a obecnie chcałbym się zorientowac ile kasy na to przeznaczyć/odłożyć.

Pozdrawiam

Napisano

2i regulaminu

Czy ja prosiłem o to ile max skoku można wsadzić w tą ramę?? :).Chcę zasięgnąć rady o samo kupno amortyzatora, niepotrzebnie dałem dane całości, no ale cóż.Z własnego doświadczenia oraz porad ludzi (serwisantów w sklepach) mówiono mi że bez problemu można do 150mm coś zamontować, jeszcze przy mojej aktywności, w ciepłe dni 2 razy w tygodniu max; stety/niestety praca i studia nie pozwalają na więcej można 150'tke wmontować.Pozdrawiam i czekam na konkretne/szczegółowe propozycje opinie.

Napisano

2i regulaminu

Tak wiem że piasta 15'stka, bo brat miesiąc temu zakupił ten że model :), także bym musiał pomyśleć jeszcze, a z rockshock'a co byście proponowali, bo mam dobre dojścia do tych amorków??

Napisano

2i regulaminu

no niby warto tylko mam małe zaufanie do sprężynówek, a rs'a powietrznego ciężko zdobyć.

Kolejne pytanie, bo zapomniałem o marce manitou wspomnieć. Warte uwagi jak tak to jaki model.

Nie wymieniłem manitek, bo niestety nie miałem z nimi styczności, na rs'ach miałem przyjemność jeździć, a 2 marcoki ma/miał mój brat, obecnie ma bombera i jest rewelacyjny według mnie.

To jaki manitou godny uwagi.

Kolega serwisant odradzał mi manitou ze względów utrzymania eksploatacyjnego, ale to co mówi biorę przez pół zawsze, co radzicie?

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano
Witam poszukuję amortyzatora do roweru KTM el'Paso 2011
przecież ta rama jest pod 100mm skoku
Czy ja prosiłem o to ile max skoku można wsadzić w tą ramę??

Nie dziw sie takiej reakcji skoro jest słuszna. Jak chcesz tego uniknąć to po prostu napisz ze szukasz amora, podaj swoje wymagania i standardy zakres cenowy a obędzie sie bez problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...