Skocz do zawartości

[rower] Author Traction 29 czy Scott Scale 29 Comp - Który wybrać?

Szymon4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam kupić sobie rower MTB na kołach 29", będę nim jeździł trochę po szosie, lecz głównie przymierzam się do XC. Mam zamiar również startować w jakichś maratonach i mam pewien dylemat - który rower wybrać?

Do wyboru mam dwa:

Author Traction 29

oraz

Scott Scale 29 Comp

Który rower polecacie? Który ma lepszy osprzęt? Dodam, że mi się bardzo spodobał Scott, pod względem wyglądu, lecz jak wiadomo - ma jeździć, a nie wyglądać.

Pozdrawiam :)

Napisano

no , w authorze widelec jest powietrzny więc go sobie możesz ustawić odpowiednio pod wage i to jest duży plus , a z tego co zauwazyłem to scott ma lepszą przerzutke z tyłu , lepszą kasetę

Napisano

Oba są w podobnej cenie, Authora trochę taniej mogę kupić. Niestety, w sklepie w mojej okolicy Scott jest tylko na ramie L, a dla mnie odpowiednia jest M :( Więc co lepiej wziąć?

Napisano

Ja bym brał authora. Tak jak pisałeś ma jeździć nie wyglądać. To tylko moja skromna opinia. Nie wiem jak te oponki w authotze, ale raczej miernie w porównaniu to ronów. Oponki zawsze łatwiej zmienić niż amorka ;)

• 5 tygodni później...
Napisano

A moim zdaniem powinien RÓWNIEŻ wyglądać. Rower ma cieszyć oko. Taki rower bardziej się "lubi".

Z tego co piszesz Scott podoba się Tobie znacznie bardziej, a przecież nie ma dramatyczmych różnic w osprzęcie.

Napisano

Dokładnie tak jak powyżej wspomniano rower ma się podobać! Wiadomo że nie jest to ważne jak się jedzie ,ale wygląd też się liczy.Po osprzęcie stwierdzam że lepszy jest Scott.W porównaniu z Author-em nie ma on amortyzatora powietrznego,lecz posiada skok 100 mm kiedy tamten ma 80 mm.Obydwa maja blokadę skoku. Scale jest lżejszy może nie dużo ale lżejszy.

Osobiście wziął bym Scott-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...