Skocz do zawartości

[ do 700 zł ] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dzisiaj chciałbym zamówić rower z allegro. Chciałbym, aby był to MTB, górki. Mam 182 wzrostu. Czego oczekuję od tego roweru ? Jeżdżę po mieście oraz czasami jakiś wypad za miasto ( las oraz inne nierówności ). Wiem, że w tej cenie nie mogę się niczego dobrego spodziewać, ale kolarstwo nie jest moją domeną, dlatego rower ma mi służyć rekreacyjnie ( nawet mogę się nieco pomęczyć ).

Wybór padł na ten rower. Nie wiem czy dobrze kombinuję.

Prosiłbym o zaangażowanie w ten temat,

Pozdrawiam

Największe forum rower w internecie ^^? Chyba nie ;d . Drugi temat - zero odpowiedzi ;) . Przeszukałem inne tematy, ale zagadnienie - "rower do 1000zł" , a - " rower do 700zł" nieco się różni. Nawet bardzo...

Dziękuję za pomoc i udział w temacie.

Pozdrawiam

Napisano

A rower koniecznie ma być nowy ? W tej cenie to raczej celuj w używki, jak chcesz nowy to poniżej Kandsa 1100 bym nie schodził, ale ten troche twój budżet przekracza.

Napisano

Ten rower znalazłem jako "pierwszy , lepszy". Będzie on odskocznią od siłowni i chwilą, gdzie chciałbym dobrze zagospodarować wolny czas. Nie wiem czy będzie to dobra propozycja jako rower do miasta oraz na wypady do lasy i inne nierówności. Nie chcę się po prostu za dużo nim męczyć. Wiem, że mój budżet jest śmieszny, ale cóż poradzić. Na temat rowerów nie znam się w ogóle. Dlatego dziwnie będzie mi zamówić "pierwszy, lepszy". Specyfika ramy, jeśli nie chodzi tutaj o trial rowerowy myślę, że jest zbędna.

Na mój wzrost ten rower da radę ? Wymieniony w moim linku. Będę zadowolony? Mój obecny rower to 16 letni arkus z komunii św, także... Jego czas już przeminął.

"To dobry rower" ? ---> http://allegro.pl/rower-na-gwarancji-kross-19-cali-jak-hexagon-v2-i2519309408.html#tabsAnchor ? W porównaniu do tego Kadasa ? I czym one się różnią ? Rower ma być nowy, a rower nie jest mi aż tak potrzebną rzeczą, abym kupował go za 1000zł. Jeśli miałby mi codziennie służyć do jazdy przeznaczyłbym >2,5~ zł... Dlaczego niżej niż ten Kadas mam nie schodzić ? ..

Podany przez moją osobę rower przekracza już budżet, także droższego na pewno nie kupię ; ) . Jeśli ma się różnić tym, że tamten przetrwa 10 lat, a ten 5 lat - to ja dziękuję ; ] . Dla mnie bez różnicy. To nie rower do ewolucji

Napisano

Latam na Hexagonie v2. Po wymianie widelca jest ok. Jeździ się dobrze, nic nie strzela, odpada. Ten fabryczny wideł to atrapa. Ma jedną wadę- brak tylnego mocowania na tarcze. Swój też kupiłem za 679 zł. na Alledrogo. Nie żałuje. Nabiłem na nim 3000 km. Jak masz pytania to pisz - odpowiem.

Napisano

Czy wymiana widelca będzie konieczna ? Jak z komfortem w czasie jazdy ? Nowy rower i od razu wymiana. Na razie nie wchodzi to w grę, pomimo tego, że po prostu ten zakup i tak przekacza mój budżet. 3000km to bardzo dużo, a ja będę robił jakieś 40km tygodniowo, także...

Ta cena na alledrogo to dobra cena ?

Napisano

Nic nie musisz wymieniać, chodzi po prostu o to, że jak zwiększą ci się wymagania to sam zobaczysz, a ten widelec to tak jak wcześniej napisane - atrapa, tak jak w innych rowerach w tym przedziale cenowym więc nie ma co się martwić.

No rower tutaj za 640, a w sklepie (przynajmniej u mnie) za 700 z czymś za nówkę hexagona v2, a różnią się tylko kolorem i wzorem na ramie.

Napisano

Ktoś napisał, że ten rower nie przetrwa sezonu. To dlaczego na jakimś "budżetowym Arkusie" , 16-letnim , udało mi się przejechać 16 sezonów ? Wtedy zapłaciłem podobnie, ile teraz. Specyficznie nie wydaję mi się tak nastawiony na teren, który wymagam.

Jakies propozycje jednak do 850zł ? Ten Hexagon podobno nie nadaję się do niczego.

Wystarczy zobaczyć ten temat - http://www.forumrowerowe.org/topic/118548-1000zl-prosty-rower-mtb-uzywka/

"No więc tak: beznadziejny widelec, amortyzowany jedynie z nazwy. Wolnobieg. Najniższy model przerzutek Shimano- Kands jest trzy oczka do przodu. Manetki Revoshift- straszna rzecz. Korba- również tragedia."

Ale czy do 1k znajdę lepszy ? Podoba mi się z designu oraz ... No nie potrzebuje lepszego roweru... "Byle by się nie rozpadł"

Napisano

Jak chcesz nowe to nie znajdziesz nic ciekawego patrząc w ten sposób jak powyżej. Jeśli bierzesz pod uwagę używki to naprawdę dobry sprzęt można dostać. Ja swojego GT kupiłem za 800, ale można znaleźć do 1000 sprzęty nawet na XT. Nic jak śledzić allegro. A hexagon jest dobrym rowerem na początek, bo sam nie wiesz czego oczekujesz, a te opinie piszą wyjadacze co bez reby na rower nie wsiądą :)

Napisano

Chciałem wybrać coś pomiędzy streetem, a MTB. Coś "uniwersalnego" i w dodatku do 800zł.

Może znajdziecie coś fajnego używanego ? Ale i tak kupię chyba tego V2.... Może się nie rozleci jak zjadę ze schodów O_o

Napisano

Chciałem wybrać coś pomiędzy streetem, a MTB. Coś "uniwersalnego" i w dodatku do 800zł.

Może znajdziecie coś fajnego używanego ? Ale i tak kupię chyba tego V2.... Może się nie rozleci jak zjadę ze schodów O_o

Street w mtb to dirt, a to rower do turystyki górskiej. Jednak spokojnie wytrzyma zjazdy ze schodów, dropy, hopy i inne zabawy w dirtowca, bo nie na takich rowerach ludzie wydziwiają, ale po co. Jak chcesz iść w ten deseń to poszukaj używki dirt. Pewnie przez 'street' rozumiesz 'jazde na kole'.

Napisano

W grę nie wchodzi używany sprzęt. Zdecydowałem się na tą "V2" . Zobaczymy co z tego będzie. Może po tym rowerze ( za jakieś kilka lat ) zrozumiem co bym chciał. Teraz wystarczy mi taki rower.

Chciałem początkowo naprawić mój "PANCERNY" rower :

b2427-u4806_orig.JPG

Potem, gdy doszedłem do wniosku, że nawet nie ma co szczerbaty.gif - postanowiłem kupić rower do 300 zł. Potem zwiększyłem budżet do 500zł. A teraz chce kupić ten rower. Innego nie ma sensu, w tej cenie wybór jest dobry - pytałem na forach rowerowych. On nie jest do streetu, DH czy trialu. Te prędkości i wysokości NIE BĘDĘ utrzymywał.

Napisano

No oczywiście, że dobry, normalny rower do jazdy. Tylko rzuciłeś coś z tym 'streetem', a już tyle widziałem tematów napaleńców co chcą rowery dla szpanu i tylko idą tymi tagami :

'dirt, street, dh' i jestem na to uwrażliwiony. Z roweru będziesz zadowolony i będzie ci godnie towarzyszył o ile nie zrobisz mu krzywdy stosując wbrew przeznaczeniu.

Napisano

"Lans, blans" - rower kupuję rekreacyjnie. Szpan w moim wieku to chyba przeszłośc. I jeszcze za taką cenę :E . Wypad do lasu za miasto i tyle. Tam nie ma dużych nierówności, ale wiadomo. Do tego ma mi głównie służyć. Trochę pojeździć po mieście. Na dalekie dystanse mam samochód.... Nie będę go ( chyba :E ) tak deklasował.

Mogę nieco dołożyć, no już maksymalnie 900zł. Trochę się napaliłem, ale chce mieć koniecznie nowy...

Czy V2 , "niby ten V2 ^^ " wypada aż tak źle na tle Kands 1100 Energy ?

Zamawiam jednak ten:

http://allegro.pl/rower-na-gwarancji-kr ... 09408.html

Przykulo moja uwage brak naklejek. To powinien byc zly sygnal, ale facet podobno nie sprzedaje podrobek - przeczytalem komentarze. Sporo ich, a ktos powinien sie znac. Druga kwestia to napisalem mu, iz nie odbiore roweru jesli przy odbierze pewne aspekty nie beda sie zgadzaly. 900zl to duzo, jezeli mam nie skorzystac z mozliwosci roweru, jednak ktore sa takze male.

Napisano

Tak, Hex wyapda źle na tle Kandsa, jak zwiększyłeś budżet to bierz 1100, bo jest po prostu najlepszy w tym przedziale.

Napisano

Tak, Hex wyapda źle na tle Kandsa, jak zwiększyłeś budżet to bierz 1100, bo jest po prostu najlepszy w tym przedziale.

fajnie tylko od paru tygodni nie ma do kupienia modelu 1100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...