Skocz do zawartości

[Rower] rower dla wysokiego kellys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to będzie mój pierwszy rower od czasów dzieciństwa, mam 30 lat, 190cm wzrostu i prawie 100kg wagi, rower jet do celów miejsko rekreacyjnych, bylem w salonie rowerowym, Pan z racji mojego wzrostu polecał rame 23, zatem jak powiedzial są ograniczenia w sprzęcie. I do kwoty powiedzmy 2000zł, polecił mi rower Kellys Scarpe, który u niego kosztuje wlasnie 2000zł. Czy to dobry sprzęt? Czy ktoś może zaproponować coś tańszego/lepszego?

Napisano

Witam, to będzie mój pierwszy rower od czasów dzieciństwa, mam 30 lat, 190cm wzrostu i prawie 100kg wagi, rower jet do celów miejsko rekreacyjnych, bylem w salonie rowerowym, Pan z racji mojego wzrostu polecał rame 23, zatem jak powiedzial są ograniczenia w sprzęcie. I do kwoty powiedzmy 2000zł, polecił mi rower Kellys Scarpe, który u niego kosztuje wlasnie 2000zł. Czy to dobry sprzęt? Czy ktoś może zaproponować coś tańszego/lepszego?

Nie jestem jakoś specjalnie obeznany w temacie ale też kupuję rower i rozeznałem już temat na tyle, że mogę się wtrącić co do przymierzania.

Przy takim wzroście przeważnie polecane są ramy 21" ale oczywiście zależy to od jej budowy.

Przymierzałem 21" GIANTA i niemal jajek sobie nie potłukłem, a 20 calowy był w sam raz (mam 193cm)

Inne 21" były mniejsze niż ten GIANT 20".

Musisz stanąć rozkrokiem nad ramą i móc podnieść przednie koło 10cm bez uszkodzenia przyrodzenia.

Co do samego roweru to niech się wypowiedzą znawcy.

PS. Zatytułuj wątek poprawnie z regulaminem.

Napisano

Ok, ale nad rama z przodu czy z tylu, stałem z tyłu to tez ledwo co i bym sobie potłukł, ale Pan zapewniał ze rama 21 jest za mała.

Napisano

Ok, ale nad rama z przodu czy z tylu, stałem z tyłu to tez ledwo co i bym sobie potłukł, ale Pan zapewniał ze rama 21 jest za mała.

Nie wiem co za sprzedawca mówi, że spadając z roweru okrakiem pomiędzy ramę masz ją mieć na tyle wysoko aby sobie poobijać cojones.

Daj mu do przymiarki rower i niech zademonstruje jak się to robi.

Napisano

Tez cos mi sie wydawało że za duzy ten rower, ledwo wsiadlem, mialem z tylu ramy jakies 2 cm do wiadomo czego, mysle ze 21 cali bedzie oki, tylko teraz jaki? mam nadzieje ze ktos mi doradzi

• 4 tygodnie później...
Napisano

Teraz wiem że rama 21 bedzie ok, mam na oku takie rowery.

1 Univega ht-510

2 kross a4

3 kands 1300

lub inne propozycje. Który z nich?

Napisano

Teraz wiem że rama 21 bedzie ok, mam na oku takie rowery.

1 Univega ht-510

2 kross a4

3 kands 1300

lub inne propozycje. Który z nich?

Univega HT-510

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...