Skocz do zawartości

[Zawody]Wspólne starty

safian

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Hej

Mogę dac już oficjalne info o edycji Maratonów Kresowych w Olsztynie 12 maja www.maratonykresowe.pl Będzie co robic na trasie a po wszystkim złocisty izotonik pod zamkiem proponuję :)

Napisano
www.maratonykresowe.pl

Ja się piszę wstępnie na pół... Wraz z dalszym rozwojem mooooże na dłuższy dystans. Jeśli ktoś ma auto możemy się umówić już dziś. Inną opcją (dla tych co zniżek nie mają) będzie PolskiBus. Mogę się także z kimś ustawić na wspólną podróż, przy czym około 12 kwietnia najpóźniej chciałabym wykupić bilety i inne... PolskiBus jedzie dość sprawnie i jeśli bilety zakupi się wcześniej w dwie strony wychodzi naprawdę budżetowo. Bobiik? Safian? Pomirot? Someone else?

Napisano
Jak będzie chętna

No to już jest nas dwoje. Być może jeszcze ktoś będzie jechał, zobaczymy po zarejestrowaniu się (coś na zasadzie autostopu w Mazovii)... Zatem wrócimy do tematu z, bądź bez więcej chętnych ;-)

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Hej,

jak tam lenie? Jedzie ktoś w niedzielę na PB do Nowego Dworu? Generalnie rok temu trasa była fajna, tylko sucha, w tym roku fajna pewnie też będzie, ale co siędzieje to każdy widzi, niemniej podejrzewam, że jak zwykle będzie fajna impreza, no i słynna Wajsgórka (dobrze, że w tym roku kolce w butach...) :P

Napisano

Ruda

Masz nieaktualne informacje... Za mało żeśmy razem kręcili w tym roku. Ruszaj dupkę w temacie z ustawek ;-)

No i podtrzymuję propozycję Maratonu Kresowego 12 maja w Olsztynie, na starty późniejsze możemy się także umawiać, na wcześniejsze jednak odpada...

Napisano

Zdjecie udalo mi sie juz znalezc, chce wiedziec GDZIE jest ta nieprzejezdna gora.

Moze wyskocze w sobote na trase Memorialowa, moze nie utone i komarow pewnie mniej... .

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ekhem... ja wprawdzie nietutejszy, ale pozwolę sobie ożywić temat.

Ktoś startuje w warszawskiej Skandii? 

Będę gościł w stolycy w ten łikend i wszystko wskazuje na to, że zaliczę start. Jak pogoda pozwoli na stosowny negliż, to zaświecę forumową koszulką. Rozglądać się za kimś?

• Mod Team
Napisano

Obiecane info dotyczące trasy olsztyńskiej edycji Maratonów Kresowych:
Trasa została dziś oznakowana taśmami;
Tak jak pisałem przy innej okazji - będzie co robic, serio :)
Pętla liczy sobie 18,3 km(tak pi razy oko bo mieliśmy tylko jeden licznik) i w większości prowadzi przez las miejski. Obfituje w interwałowe jak i całkiem długie podjazdy, ale każdy dłuższy podjazd zostanie nagrodzony zjazdem :)
Początek dosyc łatwy - szeroko i płasko przez pierwsze kilka km, dalej dojeżdżamy do Łyny i zaczynają się single. Pierwszy(zaczyna się w momencie gdy ujrzymy rzekę) charakteryzuje się dośc technicznym zjazdem po korzeniach i tu należy uważac. Oczywiście achtungi pojawią się w miejscach gdzie szczególnie należy się skupic co nie oznacza że można się rozluźnic.
Na trasie jest kilka trudnych podjazdów ale każdy da się podjechac ze względu na stabilną nawierzchnię.
Ogumienie - koledzy jechali np na Geax Saguaro, ja obskoczyłem na Schwalbe Rapid Rob'ach, Mateusz Kownacki jechał na rowerze miejskim, ale to jest stary wymiatacz z naszego Bikeparku Wąwóz :)
Należy obserwowac pogodę bo po opadach deszczu na singlach sytuacja może się, nie przesadzając, mocno zmienic i płytki bieżnik nie poradzi sobie.
W trakcie objazdu pojedziemy sobie spokojnym tempem, bez zarzynania się :0

Oficjalny objazd trasy będzie miał miejsce w sobotę tj 04.05 br o godzinie 11. Start ze Stadionu Leśnego. Oczywiście ktoś zaczeka przy CEiIK - jest to dośc charakterystyczne miejsce, u wylotu z Olsztyna w kierunku na Dobre Miasto, po przeciwnej stronie znajduje się stacja paliw Orlen. Przy CEiIK czekamy od 10:45 do 11:00, zaś na Stadionie leśnym od 11:00 do 11:45. Spóźnialscy mogą śmiało jechac trasą oznakowaną żółto- czarnymi taśmami a pod koniec czerwono-białymi taśmami bhp.
Serdecznie zapraszam
Józek

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też objechałem trasę PB w Legionowie i naprawdę była super, zwłaszcza te single z muldami.

Btw, Safian masz szczęście z okularami, dobre się trafiły? :) akurat już właśnie zawijałem z kumplem do domu i zobaczyłem Ciebie :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...