Hrehor Napisano 29 Listopada 2011 Napisano 29 Listopada 2011 Witam, zamówiłem sobie ostatnio buty, które teoretycznie mają przeznaczenie do szosy, ale mają jeszcze tą blaszkę pod wkładką podeszwy (która jest zaklejona) na montaż do SPD. Od razu mówię, że jestem w tym bardzo świeży, bo pierwszy raz mam buty na pedały wpinane, lecz w czym tkwi problem: mianowicie, oprócz tych śrub na montaż do bloków szosowych, są takie dwie szyny, jedna krótsza, druga dłuższa (te szyny to po porostu 2 podłużne dziury w podeszwie) a pod tym szynami jest blaszka, z gwintami na różne rodzaje bloków. Pytanie mam takie, czy to jest normalne, że ta blaszka w podeszwie rusza się wzdłuż tych szyn, i ona się będzie blokować dopiero jak dokręcę bloki, czy to jest jakaś wada? Pozdrawiam.
1415chris Napisano 30 Listopada 2011 Napisano 30 Listopada 2011 Ruszać się musi, dzięki temu możliwe jest ustawianie bloków w różnych pozycjach.
Hrehor Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 Ok, dzięki wielkie za info. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.