Skocz do zawartości

[komputery] Kącik komputerowy

Puma [JFK]

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Dzięki Puma. Megaupload jak dla mnie zbyt skomplikowany chyba bo sobie nie poradziłem ale to drugie działa :excl:

Napisano

Mam pytanie...

Wie ktos moze jak sie nazywa rozszerzenie do firefoxa, przez ktore mozna przy kliku prawym przyciskiem wybrac sobie cos w stylu "pobierz elementy osadzone na stronie"??

Chodzi mi dokladnie o to ze przez to mozna sciagac filmiki osadzone na stronach, ktorych normalnie sie nieda zapisac na hdd. Kiedys to mialem ale nie moge teraz znalezc ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

możecie mi powiedzieć czy winXP będzie chodził w miare przyzwoicie na sprzęcie: Pentium III 733Mhz i 128Mb SDRAM ?? Najlepiej zeby opinie wynikały z własnych doświadczeń a nie zdania kolegów :)

na drugim kompie mam win98 i przydałoby sie postawic nowy system a nie wiem czy ten demon szybkości uciągnie XP...

Napisano

Tylko polecam wyłączyć styl xp i ustawić klasyczny, ubogi w fajerwerki.

Od razu system bedzie lepiej chodził. Poza tym masz troche ramu mało i to na dodatek Sd no ale powinno to jako tako hulać choc osobiście bym sie zastanowił czy warto sie ładować w xp z takim kompem.

Gość BikerFG
Napisano

Masz za mało RAMu. XP zrzera pełno jego nawet bo wyłączeniu bajerów. Ja bym postawił na Winde 2000pro.

dokladnie, dokladnie, chociaz pod Win2k tez lepiej byloby te 256MB miec,

a jak XP to 256MB pam. RAM to jest minimum, zeby system jakos sie bujal przynajmniej na poczatku (na 128MB go jedynie zainstalowac, ale o normalnej pracy na nim nie ma mowy).

Napisano

Cześć! Chciałem nagrac płytke koledze ale mi w nero pisze, ze plik ISO ma wiecej niz 2 GB i ze aby go zapisac trzeba użyć systemu plików UDF oraz że musze wybrac inny rodzaj kompilacji. Ke? Co musze zrobic aby tą płytke nagrać? Szukałem w opcjach ISO ale nie ma tam nic o w.w. plikach UDF...

Napisano

ja się w nagrywanie plyt nie bawie... ale na moj rozum :) w Nero powinno byc nagrywanie udf, moze nie masz nowej wersji? hmm, nie wiem, zgaduje :excl:

Napisano

ok, juz zrobione :excl: dałem ciała, bo to było w menu ale trzeba bylo do tego dojść inną drogą niż ja to zawsze robiłem, pardą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...