GZA20 Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Pentium 4 2.6GHz/800MHz 512kb a płyta MSI Neo-2 i865PE.
majster Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Jaki monitor CRT 17", albo 19" polecacie? do 400zł licząc z przesyłką.
Schwefel Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Jeżeli ma dobrze reprodukować kolory to bierz coś na kineskopie Sony Trinitron.
majster Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 a jak wypada w porównaniu z AOC albo Iiyama?
karolyfer Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 Z 17' CRT polecam od siebie MAGa 786FD, kineskop Sony Trinitron oczywiście Mój ma już 7 lat i po 6 padł tylko układ rozmagnesowywania(osobna pierdółka, która sie przepaliła od kurzu ~10 zł+wymiana ) a tak to zero problemów
srebrny ford Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 Majster proponuję szkać pomiędzy Eizo, Sony, Iiyama. Zobacz tutaj http://www.pcbird.pl/monitor-21-eizo-flexs...t965-p-671.html
Ombre Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 takiego bym taniego zestawiku potrzebowal... nie interesuje mnie przyszlosc danego rozwiazania, socketu bo i tak ten komp bedzie ze mna dzialal dobre 5 lat, tak jak obecny ;s co sadzicie o tym proc plyta nie mam pojecia? ramik jezeli grafa to mysle o gf 6600 chlodzonym pasywnie? jeszcze jedno, fajnie by bylo gdyby komp byl cichy.... lubie cisze ;] tak, tak, mam zasilacz ktory to pociagnie
karolyfer Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Ja bym polecił od siebie SanDiego 3700 bo kręcą się bardzo dobrze, ale teraz już raczej same wybrakowane egzemplarze zostały więc musiałbyś polować na używke (E4 najlepiej). Sandi ma tez więcej pamięci L2 A tutaj można poczytać o nim http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2780068 Ja planuję mojego wykręcić jak już nie będzie domagał w nowych grach na medium na razie śmiga wszystko dobrze przy 1GB ramu w dualu i grafice X1600 Colin Dirt na medium płynniutko
Ombre Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Nie chce krecic :S Myslalem jeszcze o: sempronie am2 foxconnie z ziintegrowana grafa (ten straszne popularny egz.) i 512 ramu jakby taka zintegrowana grafa miala porownanie do np gf 6600?
Viviusek Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 zintegrowana grafika nie będzie porównywalna do gf 6600 jak już to do gf fx 5500, ale w to też wątpie. nie bierz Semprona lepiej dołożyć te 50-100zł i wziąć athlona.
rymo Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Zaden integrat rownac z gf6600 sie nie moze - sprobuj kupic rozwiazanie z ddr2...tak wiem wiem nie rozbudowujesz...ale te 5lat i 512MB? zaboli wiec po co ddr2? bo jest nowsze technologicznie -> pozniej trudniej bedzie kupic ddr..niz ddr2..wiec ddr bedzie drozsze
Viviusek Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 ile masz na ten komputer? może lepiej będzie jak kupisz procesor AMD z socketem AM2 i do tego płyte główną z PCIex i ddr2 tak jak radzi rymo na przykład Gigabyte GA-MA69VM-S2 AMD 690V kosztuje 203 zł do tego procesor pod AM2 AMD Athlon 64 3500+ BOX (Socket AM2) Orleans około 166 zł 1gb ramu bo to już jest aktualnie minimum GoodRam DDR2 1GB 800MHz około 95zł nie bierz wersji z mniejszym powolną prędkością taktowania bo sie nie opłaca. Do tego jakaś prosta karta graf może być nawet ten gf 6600gt na pciexpress znajdziesz go na allegro na pewno za niecałe 200zł i razem wychodzi niecałe 700zł musisz wziąć pod uwage jeszcze obudowe nie wszystkie płyty główne będą pasować w starą skrzynie, dysk twardy teraz prawie wszystkie płyty główne sa pod SATA i mają 1 wejście PATA
Ombre Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Oj panowie, dobrze wiem jakie są "standardy", ale mnie na nie nie stać. Mam 400zl na calosc, a jak nie bedzie pasowac do budy to... po co buda hah ?
Viviusek Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Jaką masz aktualną konfigurację komputera/ Bo biorąc to pod uwage, że masz taki budżet to ciężko będzie jeżeli aktualnie masz Athlona i szyne 333-400mhz to możesz kupić Bartona 2500 i dokupić GF 6600 a jak dozbierasz te pare złotych to dokupić ramu. Ten athlon jest pod socket 939 a skoro masz 5 letni komputer to będzie czekała Ciebie zmiana płyty głównej też tak więc odpada a kupywanie płyty głównej firmy Asrock albo ECS raczej nie jest dobrym pomysłem.
rymo Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 btw po wala ci w kompie za 400zl gf6600? moze do kaszlaka tez wstawiasz silnik z ferrari? po co...zal hajsu wsadzac w jeden element kiedy mozna rozlozyc na lepsze inne elementy. chcesz grac to sie przygotuj na wiekszy wydatek, a nie budujesz maszyne do grania za 4 stowki :/
Viviusek Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 rymo on przecież nie kupi samej karty graficznej za 400 zł xD ale zobacz allegro karta gf 6600 i athlon 2500barton jakby sie uprzeć to sie znajda za 450 zł te 50 to moze z sprzedania starego procka i karty ;P
Ombre Napisano 29 Października 2007 Napisano 29 Października 2007 uzywany gf 6600- 100zl ram 512- 70zl proc- 100zl zostaje 130-150zl na plyte glowna, i wlasnie o nią pytam, co wziasc na 150zl. Ogolnie rzecz ujmujac DA sie za 400zl zlozyc tylko ze bez przesylki ^^ a mowiac o zastosowaniu domowym, graniu w gry, wcale nie mam na mysli grania w nowe super hiper tytuly, takowe mnie nie kreca ;] ale np. w hla 2 chcialbym sobie popykac.
Cybuch Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 witam serdecznie, jestem już tak zrezygnowany że nie wiem co mam robić jestem od paru dni, jak na razie "szczęśliwym" posiadaczem laptopa z systemem vista home premium ALE za chiny nie mogę znaleźć odpowiednich sterowników aby móc oglądać filmy z dźwiękiem, próbowałem już wiele kombinacji, jakiś k-lite kodec pack, albo codec 8.1 (używany na xp i wszytko gra) nawet instalowałem vista codec pack no i nadal nie działa... zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc/poradę do Was drodzy koledzy i koleżanki, jeśli macie jakieś pomysły.... będę wdzięczny pzdr
wojtasin Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Na pewno działają: 1. Subedit Player z pakietem kodeków i łatką dla Visty: http://www.subedit.prv.pl/ 2. VLC Media Player - http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
Cybuch Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 no więc, niestety nie działa próbowałem subedita no i jak odpalam program to na początek wyskakuje : failed to set data for " kilkam ok i program sie odpala, widać że jest coś nie tak :/ no ale filmy teraz wogóle nie chcą się włączać. więc odpaliłem allplayera 3.0 otwieram film no i wyskakuje że brak kodeka audio ????? no i co wy na to??? tego vlc media player jeszcze nie próbowałem ale zaraz sie za to zabiore i dam znać teraz to zgupiałem!!! znalazłem w jakimś folderze przykładowe filmiki, no odpalam i o dziwo jest dźwięk!!no ale w normalnym filmie niema, jaka beka edytowane po raz trzeci , sorki że tak zaśmiecam forum ale problem rozwiązany, pomógł K Lite Mega Codec Pack, a nie jak na początku k lite codec pack, widać ten MEGA pack jest lepsiejszy dzięki za porady i pomoc pzdr
rymo Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 mega ma po prostu wiecej codecow... na przyszlosc polecam dokladniej obejrzec k-lite'a jest tam w toolsach gspot...przydatny do diagnozowania problemow
johny89 Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Witam Mam 600-800zl na procesor, grafike i pamiec. Wzmacniacz pewnie tez bede musial zmienic. Obecnie mam procka intel celeron 1,7GHz0, grafike geforce 2 mx400 i 768mb ramu. to moja plyta glowna: http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist/ga-8i848p_1x.html Mozecie cos polecic glownie grafike. Wszystkie zmiany robie poniwaz chce zeby mi odpalilo Call of Duty 4 i inne nowe gierki.
GZA20 Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Za tą cenę to ciężko będzie z wymienieniem procka grafy ramu i zasilacza. Jak wymieniałem u siebie tylko zasilacz i grafikę to zapłaciłem 700zł co i tak było taniej bo po znajomości zakupione. Na Twoim miejscu poszukałbym na allegro w dziale płyty główne z procesorem i znalazł coś. Możesz nawet coś niezłego znaleźć za około 500 zł tylko że to będzie sama płyta i sam procek. Także zapomnij że się zmieścisz w tym przedziale cenowym. Grafikę ze względu na płytę jaką posiadasz musisz kupić w AGP przez co już tracisz około 100 zł gdyż na tym złączy ten sam model zawsze jest droższy. Na samą grafe musisz policzyć co najmniej 400 zł żeby szły w miarę nowe gierki i rozsądną opcją jest 7600gt palita. Jak kupować ram to raczej w dualu i nie żaden szajs tylko geile albo kingstony i tu już znów jest ponad 200 zł. Na zasilaczu nie można oszczędzać także nie kupuj żadnych gównianych podróbek. Dobrą opcją i za przystępną cene jest chieftec 400W za 150zł. Także niestety jak chcesz coś podziałać to musisz zwiększyć budżet na ten cel...no i w ogóle trzeba się zastanowić czy warto ładować w stary sprzęt...
bartek_1990 Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Co powiecie na taki zestawik? Ma to wystarczyć gdzieś na 3 lata jako takiego działania i żeby dało sie odpalić nowe gierki przez jakiś rok.
johny89 Napisano 18 Listopada 2007 Napisano 18 Listopada 2007 Za tą cenę to ciężko będzie z wymienieniem procka grafy ramu i zasilacza. Jak wymieniałem u siebie tylko zasilacz i grafikę to zapłaciłem 700zł co i tak było taniej bo po znajomości zakupione. Na Twoim miejscu poszukałbym na allegro w dziale płyty główne z procesorem i znalazł coś. Możesz nawet coś niezłego znaleźć za około 500 zł tylko że to będzie sama płyta i sam procek. Także zapomnij że się zmieścisz w tym przedziale cenowym. Grafikę ze względu na płytę jaką posiadasz musisz kupić w AGP przez co już tracisz około 100 zł gdyż na tym złączy ten sam model zawsze jest droższy.Na samą grafe musisz policzyć co najmniej 400 zł żeby szły w miarę nowe gierki i rozsądną opcją jest 7600gt palita. Jak kupować ram to raczej w dualu i nie żaden szajs tylko geile albo kingstony i tu już znów jest ponad 200 zł. Na zasilaczu nie można oszczędzać także nie kupuj żadnych gównianych podróbek. Dobrą opcją i za przystępną cene jest chieftec 400W za 150zł. Także niestety jak chcesz coś podziałać to musisz zwiększyć budżet na ten cel...no i w ogóle trzeba się zastanowić czy warto ładować w stary sprzęt... Nie musza to byc same wypasnie rzeczy jak ty piszesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.