Skocz do zawartości

[stracone kg] Jak najlepiej nadrobić?

chauszu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Moze wydac sie to dziwne ale potrzebuje nabrac kilka kilogramów. Pracuje na rowerze jezdze 5 dni w tygodniu pokonujac w tym czasie 400 - 500km. Stracilem na wadze 10 kg przy wzroscie ok 175 waze jakies 64 kg. Obawiam sie ze samo jedzenie nie pomoze mi przytyc, a jem naprawde duzo jajek, ryzu, miesa itd generanie wszystko co wpadnie mi w rece. Chcialem zapytac czy macie jakies doswiadczenia z odzywkami lub czyms podobnym co pomogloby mi wrocic do poprzedniej wagi i utrzymac ja. Z góry wielkie dzieki zaodpowiedzi. pzdr

Napisano

Ja ważę 55kg przy ponad 175cm, ale taka chyba moja natura, ojciec też ma niedowagę, a ja kiedy byłem kompletnym flakiem który nawet WF w szkole unikał jak mógł to ważyłem najwięcej w życiu 66kg przy może trochę poniżej 175cm wtedy. Też chciałbym przytyć tak do 60kg, ale raczej dla samych cyferek na wadze i komfortu psychicznego, bo poza tym czuję się świetnie.

• Mod Team
Napisano

plus zmiana pracy z aktywnej na np. przedstawiciela handlowego(jak w moim przypadku), wiecznie w biegu i jedzenie byle czego.

Na poważnie - mój kolega przez to przechodził gdy wszedł w ostre koło i kurierkę. W jego przypadku pomogło takie wiaderko odżywek proteinowych chyba z Olimpa.

Napisano

Jak chcesz utrzymac odpowiednia ilosc kcal dziennie a nie dajesz rady na diecie to zacznij kupywac gainery i odpowiednio stosowac. Duzo informacji o tym jest na kfd albo sfd poczytaj. Mozesz tam tez temat zalozyc szybciej ci tam pomoga z dieta i odzywkami

Napisano

Rano 2x powiększony zestaw Big Mac + 2x duże lody w polewie najlepiej karmelowej.

Teraz kup sobie 2 paczki ziaren kukurydzy do robienia popcornu i nie żałuj smalcu. Zjedz wszystko.

Teraz na siłę wepchnij w siebie obiad: Duży kubełek KFC plus 4x wielka dolewka wybranego napoju po sam czubeczek

Kolacja: Największa pizza w telepizzy i druga taka sama gratis.

Cokolwiek piłeś dotychczas zastąp to Colą/Fantą/Spritem/byle jak najbardziej kolorowym i słodkim napojem

Nawet jak czujesz, że zaraz pękniesz, to jedz bardzo małymi kęskami :P

Aha i cały czas musisz myśleć i koncentrować się na jedzeniu.

Napisano

Tak na poważnie-jedz po 20:00 podjadaj,chodź co 5min do lodówki w 2tyg gwarantowane dodatkowe kg:D

Ale to obciąża żołądek na noc więc łatwo jest go sobie rozwalić...

Napisano

Nie ma to jak błyskotliwa porada, żeby się napchać fast-food'ami B)

Poza samą dietą zmień też sposób kręcenia, prawdopodobnie jeździsz dosyć intensywnie, dlatego szybko wszystko spalasz.

Napisano

Nie ma sensu przybierać na siłę wagi, tym bardziej tłuszczu - i nie słuchaj kolegów z wyższych postów co radzą ci podjadać, fast foody i inne duperele bo to bencwały.

Napisano

Dokładnie, jedząc takie badziewia jesteś narażony na dużo poważniejsze choroby niż przytycie kilku kg (chyba wszyscy znają filmik sizeme). W dodatku jedzenie z fast-foodów to w większości przypadków puste kalorie bez znaczących ilości składników odżywczych.

Jeśli dużo jeździsz, musisz pamiętać o tym, że organizm potrzebuje znacznie więcej paliwa - jeśli nie dostarczysz mu odpowiedniej ilości kcal, zacznie spalać tłuszcz/i lub mięśnie. I broń Boże abyś jadł co popadnie, dużo nie oznacza byle jak!

Napisano

Nie ma sensu przybierać na siłę wagi, tym bardziej tłuszczu - i nie słuchaj kolegów z wyższych postów co radzą ci podjadać, fast foody i inne duperele bo to bencwały.

Jeśli Nas obrażasz to przynajmniej poprawną polszczyzną.

Hop.

Siup.

Benc. icon_mrgreen.gif

Kolega może pójdzie tam gdzie się na tym znają i wszystkiego dowie.. .

Napisano

Mysle ze powyzsze rady były w formie żartu. Jak sie tak naw...asz takiego dziadostwa to fakt szybo przytyjesz i zwiekszysz wage ale to bedzie tłuszcz a nie mięsnie i co z tym dalej zrobisz?Moj brat wazy 66kg i chce wazyc 74kg wiec pije browary i żre dziadostwo i tyje, tylko ze wyglada jak dziecko z etiopii- chudy, zero mięsni a bęben i druga broda rosnie...

Napisano

Ja przy wzroście 172 cm warzę  53 kg ale mam tendencję wzrostową. Po prostu zacząłem chodzić na siłkę i pakować na masę, wiadomo nie że od razu suple i dabul blasty, tylko powolne pakowanie mało powtórzeń duże obciążenia, ale na takie żeby mnie nie przełamały. Jak zacząłem ćwiczyć to przybyło 3 kg w miesiąc ale oczywiście mięśnie i teraz cały czas przybywa. Nie ma co jeść tego dziadostwa bo nie wiem po co komu tłuszcz jak chce sporty uprawiać.

Napisano

Jedz dużo węglowodanów złożonych : np. ryż,kasza,makaron + dodatkowo możesz kupić sobie gainera np mass mutant , z białek to wiadomo mięso kurczak, wołowina spokojnie przy dobrym odżywianiu można utrzymać wagę :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...