Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

To chyba jakieś streszczenie tych Dziadów :) ?

Ja ciągnę sagę R.A Salvatore o mrocznym elfie oraz przeplatam książkami Pilipiuka o najznamienitszym znachorze i bimbrowniku :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Obecnie czytuje Pana Zinna i "Młotodzierżca. Legenda Sigmara" by Graham McNeill.

To drugie to fantasy "z dziedziny" Warhammera ;)

Aaaaaa, no i nowy bB, ale to chyba nie książka :icon_wink:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ostatnio 60 pozycji z serii "Pan Samochodzik". Schematyczne, ale jak się nie ma nic innego w szkole do roboty...

Do tego "Ręce precz od tej książki" Jana van Helsinga, "Zaginiony Symbol" Dana Browna, "Era zawirowań" Alana Greenspana, parę książek po hiszpańsku Artura Pereza-Reverte no i "Ja, Klaudiusz" Roberta Gravesa. Naprawdę polecam.

Napisano

Saga o Wiedźminie A. Sapkowskiego

Spodobała mi też się "Diuna" F. Herberta i Władca Pierścieni (Saga) Tolkiena

Napisano

Ogólnie polecam wydawnictwo fabryka słów jak ktoś lubi sajens fikszyn i fantasy :)

a ostatnio wróciłem do ludluma, forsythea i spółki. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ostatnio zaczytuję się w 3 bardzo znaczących dziełach:

"Prawo rzymskie" K. Kolańczyk

"Prawo cywilne - część ogólna" Z. Radwański

"Prawo konstytucyjne" B. Banaszak

Polecam ;)

• Mod Team
Napisano

Tomash ja chyba zrezygnuję z tych książek które poleciłeś :)

W tej chwili czytam jedną z najnowszych dzieł legendarnego Clive'a Cussler'a Wybrzeże szkieletów

Napisano

Ostatnio zaczytuję się w 3 bardzo znaczących dziełach:

"Prawo rzymskie" K. Kolańczyk

"Prawo cywilne - część ogólna" Z. Radwański

"Prawo konstytucyjne" B. Banaszak

Polecam :)

Radwański ssie, Wolter rządzi :).

Napisano

Hmm zalecają u nas Radwańskiego. We Wrocławiu cieszy się chyba większym poważaniem. Lekturka co prawda ciężkawa, ale na blachę da się wyryć. :)

• Mod Team
Napisano

Tony Buzan Rusz Głową

Poprawiając błędy co niektórych uważam, że przydałoby im się przeczytanie takiej książki :whistling:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja jestem teraz na etapie "Metro 2033" aczkolwiek, do końca tygodnia się przerzucam na czytanie odpowiedzi na pytania na obronę pracy inż.;]

Napisano

Obecnie skończyłam czytać książkę Harlana Cobena "W głębi lasu", a teraz skończę "Dzieci Hurina" Tolkiena, bo zaczęłam jakiś czas temu;)

Napisano

cormac mccarthy, the road, miazga, film to przy tym kolorowa bajka, niesamowity warsztat, zero zbędnych słów, opisy syntetyczne, po przeczytaniu nie mogę znieść bajdurzeń pratcheta  który na opisanie jednego żartu marnuje trzy strony..

james jones, cienka czerwona i gwizd, tego raczej nie trzeba przedstawiać, mistrzostwo w swojej klasie, jak facet pisze że na sali śmierdzi to czuć to w gardle.

walter m. miller jr.kantyczka dla leibowitza, przypomniałem sobie po latach, dalej jest genialna

douglas adams, trylogia w pięciu częściach, kto nie czytał ten przegrał życie..

kocham czytać jak mam czas, a że ostatnio ległem na l4 to nadrobiłem..:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...