Skocz do zawartości

[Zakupy] Ostatnio kupiony sprzęt związany z rowerami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To i ja sie dorzuce do tych snobistycznych wychwalanek:

3/4 gacie castelli presto

clear lenses do adidasowych diabelsikch oczu pro, do jazdy po ciemku ;)

o lampce nocnej jeszcze nie pisze bo nie ma w sklepach... :rolleyes:

Napisano

Mostek Truvativ XR 105 mm; 12 stopnie

Kierownica Truvativ Hussefelt Comp 40 stopni

teraz tylko jeszcze muszę zakupić skręcane gripy, bo ta kiera z rogami wygląda co najmniej "dziwnie".

Napisano

Ciekaw jestem wrażeń a propos Toupe.

Myślałem o nim, ale w Wwie nie było na już wersji 130 mm, więc wziąłem to http://www.rei.com/product/760860

Się zobaczy czy to blablanie o komforcie jest coś warte (tu i tu :))

Co prawda testowalem Romina 143 konstrukcja bardzo podobna (tez myslalem o 130 ale wymierzyli moje 4 litery na 143) i roznica w porownaniu do poprzedniego siodla kolosalna. Moim najwiekszym problemem byly obtarcia, po przejazdzce na w/w wiem ze problem jest zalatwiony.

safian zakupy jeszcze nie doszly, jak to sie stanie dam znac w ochraniaczowym temacie

Napisano

Myślałem o Rominie.

Bikeradar dał mu maksa.

Jak widac nie testy a tyłek ma decydujący głos:)

Do czego to Toupe montujesz ? do Pronghorna?

Toupe jak i Arione, Antares i Romin to na razie moi faworyci...

Napisano

Testowałem Romina. Jest węższy od Phenoma w tym samym rozmiarze, dla mnie np był już za wąski. Z tego co zauważyłem, wymaga bardzo pochylonej pozycji do w miarę komfortowej jazdy. Podobnie jak Toupe, bardziej deskowaty od Phenoma, takie bardziej szosowe siodełko a przecież i Phenom zbyt kanapowy nie jest.

Napisano

Wedruje do szosy, w sumie zastanawialem sie na Rominem, w koncu posiedzialem na nim troche ale jest ok 30g ciezszy od Toupe :)

No ale w szosie nie szarpie sie z waga...

A tak a propo to zerknalem na ceny tego siodla w pl i ;):);):down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...