Skocz do zawartości

[ranking] ulubione dźwięki wydobywające się z roweru :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Wpinanie SPDów przed startem maratonu. Mega Hałas :)

2. Najechanie na szyszkę z dużą prędkością :)

3. Oponki przy 40km/h na asfalcie w lekkim przechyle

Napisano

1. Delikatny świst gładkich oponek na równej drodze powyżej 40 km/h ;]

2. Wpinanie spd przy starcie maratonów.

3. Dźwięk oleju w tłumikach.

4. Napęd szosowy SRAM'a, jak karabin ^^

Napisano

Szerokie opony do enduro przy 35 km/h. I szybkie przyspieszanie na nich, cudowny dźwięk.

Ale teraz zmieniłem na semi-slicki i już nie ma tego dźwięku :teehee:

• 2 miesiące temu...
Napisano

1.Dźwięk opon na asfalcie :laugh:

2.Oczywiście głośne piasty :)

3.Dźwięk wydawany przez przednią oponę, gdy mocno się zahamuje :P

4.Delikatne piszczenie hamulców przy hamowaniu :)

5.Dźwięk oleju przeciskającego się przez tłumik :)

Napisano

Kilkanie manetek przy przełączaniu biegów oraz odgłos wskakującego biegu w mojej alfine:) zwłaszcza między "4" a "5", pięknie bieg wchodzi. Ponadto amortyzator olejowy na duzych nierównościach. Jak jakaś speampunkowa maszyna ;) No i takie wibrujące buczenie hamulców tarczowych przy mocnym hamowaniu z dużych prędkości. Chciałbym kiedys usłyszeć działanie tych przerzutek shimano do dowhillu na sprężone powietrze. Pewnie pięknie brzmiały :D

Napisano

Ja również kocham dźwięk jadącej Kendy SBE po asfalcie, szczególnie podczas wybicia na manuala, gdy koło przez chwilę przyspiesza. Do tego chlupot oleju w amorze podczas pracy, dźwięk bębenka (czym bardziej metaliczny tym lepszy ;)), przerzucanie biegu przez przerzutki SRAMa i bulgotanie tarczy podczas hamowania (cichy, wysoki pisk też jest fajny).

Napisano

Terenowe opony na asfalcie (zwłaszcza podczas przyspieszania)

Olej w tłumiku amora/dampera

Cykanie bębenka

Głośne akcentowanie przerzutek SRAMa przy wbijaniu kolejnego biegu ;)

Napisano

ja oprócz dźwięku Karmy na asfalcie, lubie też odgłosy jak jade przez las wąską ścieżka na pełnym gazie... opon, bębenka, hamulca... i do tego ta cisza w okolo :P trzeci jest dźwiek koła które rozpędzone upada na ziemie :)

Napisano

Ja podczas szybszej jazdy na asfalcie lubię się delikatnie pochylić w stronę tylnego koła i posłuchać jak świszczy za nim powietrze... :wallbash:

Napisano

1. SPD wpinanie i wypinanie : )

2. Szum opon

3. Trzask SRAMa podczas zmiany biegu.

4. Cała symfonia dźwięków przy terenowych zjazdach.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...