Skocz do zawartości

[buty] w jakich jeździcie?

Biaggi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Butki:

yvr III

2.jpg

pedały:

time atac alium

atac%20alium.jpg

Mam zniszczone stawy po siatkówce więc musiałem wybierać ostrożnie sprzęt i zostawić trochę mobilności dla stopy. Jeździ się świetnie, skacze też :rolleyes:

Gość Gość_Janek_*
Napisano

Kurcze, czyżby nikt tu nie jeździł w butach sixsixone? Oprócz mnie! :P

• 1 rok później...
Napisano

Zastanawiam się nad zakupem nowych butów do XC.Pojawił się jeden podstawowy problem SHIMANO SH-M300 czy SiDi DRAGON.

Jeżeli ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tymi butami(głównie chodzi o shimano) to proszę o pomoc i radę.Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych moim tematem JABU12

Napisano

Ja mam shimano SH-M181N, nowy model na rok 2007. Spisują się świetnie, ale mogły by byc troszke bardziej przewiewne (ale to ma tez swoje zalety), do tego pedaly Shimano PD-M520.

d1cf77986153dea9m.jpg

Napisano

do mnie wczoraj przyszła paczka z wyczekiwanymi Specami :)

jest to model Sport MTB 2006 ( czerwoniutkie :twisted: )

Starannie wykonane, mega sztywna podeszwa, wyglądają na bardzo przewiewne, trzy rzepy dobrze trzymają, bardzo dobrze leżą na stopie... ale jeszcze nie miałem okazji w nich jeździć... niedługo podzielę siępierwszymi wrażeniami z jazdy....

pozdro for all ;)

Napisano

adidas jaltona - straszna padlina. rozklejająca sie podeszwa i elementy przyszwy. polamany bieznik podeszwy.

adidas sh -m 56 buty do turystyki. pekła podeszwa na podbiciu w kierunku progu

northwave model - nie pamietam. buty do turystyki/freeride'u. sekcja bloku spd wykleila sie z podeszwy.

Napisano

Moje buty to shimano sh m 032. Model na sznurówki nie wyścigowy. Są to moje pierwsze buty spd i jak dla mnie są i tak dosyć sztywne. Dopasowanie i trzymanie stopy dla mnie super.

Napisano

Biemme na 3 rzepy - cena porażka można mieć za nie fajowe Sidi. Zadowolenie: 3/6 Prują się, troche podeszwa się już troche rozwala.

Napisano
ja używam shimano sh-M121 dokadnie takich http://www.allegro.pl/item180516647_nowe_b...d_k_sport_.html

do tego 520-tek no i jak na razie jestem zadowolony no może poza tym że cały czas mam wrażenie że buty te są jakby to powiedzie ć za delikatne no ale zobaczymy

Używam od roku takich samych i uwierz, że nie są delikatne- nie oszczędzam ich i nic się z nimi nie dzieje, trochę brak kolców, ale i tak dają rade :D

Napisano

A ja od dzisiaj jeżdżę w butach KRUK K-Biker - świetne te buty i bardzo wygodne. Są tak wygodne że w sumie nie czuje się prawie że buty się ma na nogach i przynajmniej chodzić i biegać w nich można swobodnie nie obawiając się że sobie człowiek nogę skręci. Jak na razie najlepsze buty pod SPD jakie miałem (a wcześniej jeździłem w jakiś sportowych Shimano, Biemme Carbon i AXO Twin Straps)

Napisano
A ja od dzisiaj jeżdżę w butach KRUK K-Biker - świetne te buty i bardzo wygodne.

A jak wygląda ich rozmiarówka? Boję się że zamówię i będą za małe :rolleyes: Normalnie noszę 46, ale w dzisiejszych czasach "46" nie jest już równe 46

Napisano

Najbezpieczniej jest zmierzyć długość wkładki w cm i podac zamiast rozmiaru. Jesli sprzedawca bedzie miły to Ci dobierze odpowiedni rozmiar .Ja mam rozmiar 44-45 to jest równe 30cm, a gdy dostałem adasie to rozmiar był.....47i2/3 umarłem ;) sam sie dziwie z czego wynikają takie rozbieżności

Napisano
Najbezpieczniej jest zmierzyć długość wkładki w cm i podac zamiast rozmiaru. Jesli sprzedawca bedzie miły to Ci dobierze odpowiedni rozmiar .Ja mam rozmiar 44-45 to jest równe 30cm, a gdy dostałem adasie to rozmiar był.....47i2/3 umarłem :D sam sie dziwie z czego wynikają takie rozbieżności

Potwierdzam to samo. Ja od roku jeżdżę w butach Shimano MT-30. To moje pierwsze buty spd. Normalnie noszę buty w rozmiarze 42, ale przy tych musiałem wziąć rozmiar 45. Dobrze, że nie kupowałem butów przez net bo bym miał problem.

• Mod Team
Napisano

SH M075

Mi nic więcej do szczęscia niepotrzebne, ewentualnie jakąś skarpetkę na zimę, żeby założyć na buty i luksior

Napisano

Ja jeżdżę w starych rozwalonych adidasach ponieważ mają cienką podeszwę i się całkiem dobrze pedała trzymają , ale niedługo mam zamiar kupić SPD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...