Skocz do zawartości

Kross Team

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A8 i A7 są na pewno inne, reszta też mi na to wygląda. Swoją drogą wie ktoś jak wyglada u Krossa produkcja ram? Czy jest to "produkcja" właśnie czy tylko sprowadzanie z Tajwanu tudzież innego egzotycznego kraju?

Napisano

A8 i A7 są na pewno inne, reszta też mi na to wygląda.

Masz rację. Mnie zadziwiły dwie rzeczy. Tora w karbonowym A9 i niewymienny hak przerzutki w A8 i fullach :icon_question:

Napisano
Witam. Chciałbym dołączyć z Krossem Crime 3

No to jest na dwóch, z tym że ja z jedynką :0 Swoją droga to chyba nikogo oprócz nas tutaj nie ma na enduro...

Napisano

Witam z Hexagonem V4 (o zakupie tego modelu,a nie innego zdecydowała kolorystyka, osprzet w przyszłości się wymieni na lepszy. A czemu KROSS? bo raz że Polski z czego jestem dumny a drugi że wiele osób chwali

89489655.jpg

Napisano

jak to już było to sorki, ale ostatnio trafiłem na nową stronkę krossa, www.kross.eu i po prostu zakochałem się w Level A8 na 2012 rok.

Niech mi jeszcze ktoś powie skąd kasę wziąć

Napisano

Masz rację. Mnie zadziwiły dwie rzeczy. Tora w karbonowym A9 i niewymienny hak przerzutki w A8 i fullach :icon_question:

Ramy A7 i A8 są takie same i w A7 widać, że hak jest wymienny. Poza tym w A8 trochę śrubki prześwitują jak się przyjrzeć hehe... może to poprotu sprawka photoshopa jak to często bywa :)

Napisano

Czy mi się tylko wydaje czy ramy 'przytyły'? A2 czerwono-biały waży nieco ponad 2 kg a moja A6 koło 1,8 kg. Dobra, moja to 'stara' A6 ale ponoć kiedyś wszystkie ramy były te same tylko malowanie inne. Inna sprawa że cena starej A^ jest nieco mniejsza niż nowej A2 a różnica wagowa spora. Chyba że ktoś tu źle poważył :whistling: Zapodaję linki

A6 http://allegro.pl/rama-kross-level-a6-21-cali-stery-gratis-polecam-i1818682451.html

A2 http://allegro.pl/kross-level-a2-xc-21-najnowszy-model-czerw-bial-i1835613766.html

Napisano

Obydwie ramy do jakich linki podałeś to stare modele wbrew tytułowi aukcji i wygląda mi na to, że obydwie sa takie same ;) Wagami podawanymi na aukcjach bym sie nie sugerował - jeden poda wage z katalogu, drugi rzeczywistą i nie wiadomo gdzie leży prawda.

Napisano

Wg bB to Levele A.D. 2011 specjalnie lekkie nie są. Przy potrójnym cieniowaniu są cięższe nawet od mojego Zaskara :D

Sprawdziłbym ile ważą ale nie wiem gdzie jest ten nr :wallbash:

Już znalazłem - 1949 gramów przy 18". Szału nie ma. 20" z 2009 r. ważył 1910.

Napisano

Czy mi się tylko wydaje czy ramy 'przytyły'? A2 czerwono-biały waży nieco ponad 2 kg a moja A6 koło 1,8 kg. Dobra, moja to 'stara' A6 ale ponoć kiedyś wszystkie ramy były te same tylko malowanie inne.

Tak, nowsze Levele są wyraźnie cięższe od starszych. Nie wiem dlaczego zdecydowali się na takie zwiększenie wagi - może większa wytrzymałość, a może tańszy stop alu...

Moja stara A6'tka 19" (bez pivotów, przemalowana na czarno):

67386712.th.jpg

Napisano

:icon_mrgreen: Napęd wymieniony z KROSS LEVEL A2 2009 na :

KORBA FC-M590 DEORE,

Kaseta SHIMANO ALIVIO CS HG50,

łancuch KMC X8 GOLD

linka przerzutki jagwire i pancerze z accenta

Po tej zmianie bardzo znacznie odczuwa się różnicę!!! Praktycznie zero strat energii...Czuje się jak by pedałowanie było szybowaniem w powietrzu :thumbsup::whistling:

20110927.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...