Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja odnosze wrazenie ze to "syndrom dlażliwego jelita" - extrema => jazda w górach :)

nie wiem jak bardzo ale odnosze wrazenie ze w wyobrazni mnozą sie wizje pionowych podjazdow i benderowskich dropow po 20 metrow :)

to po prostu bedą wg mnie wycieczki.

z wczesniejszego doswiadczenia wynika dla mnie (mozliwie obiektywnie patrząc) ze osoby ktore przyjezdzaly z terenow bardziej plaskich/ jezdzą malo (z jakichkolwiek powodow) zdeczko się meczyly - wiec raczej bedzie to nie do uniknięcia.

moze jednak ja sie wylącze z kwestii organizacyjnych, bo pare razy forumowicze jezdzący ze mną mieli po wspolnych jazdach jakies dziwne zdanie na moj temat, mimo ze ja osobiscie uwazam sie za zupelnie przecietnego turyste :)

Napisano

Ja protestuję :) - wręcz się domagam twojego przewodnictwa w grupie, w której się z Księciem Małżonkiem znajdziemy :)

Pozdrówko opozycyjne :)

Napisano
z wczesniejszego doswiadczenia wynika dla mnie (mozliwie obiektywnie patrząc) ze osoby ktore przyjezdzaly z terenow bardziej plaskich/ jezdzą malo (z jakichkolwiek powodow) zdeczko się meczyly - wiec raczej bedzie to nie do uniknięcia.

mieli po wspolnych jazdach jakies dziwne zdanie na moj temat, mimo ze ja osobiscie uwazam sie za zupelnie przecietnego turyste :)

Weeeeee tam zdeczko zmęczyły, że zgubiłem płuco, droge i skurcze miałem jakbym dwa maratony przebiegł to nie znaczy że się zmeczyłem :). Ale naładowałem się energią niesamowicie, taki wypad w większym gronie to piękna sprawa.

A dziwne zdanie mieli bo żaden dorosły facet nie biega z ptakiem po górach do tego ptakiem w kolorze niebieskim :).

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Cóż Tobo, Tobie z wiekiem chyba rośnie pojemność płuc i siła mięśni ;-) W każdym bądź razie świetnie znasz tereny i powinieneś zostać przewodnikiem, jeżdżę w sumię na poważnie pierwszy sezon a i zawsze jakoś dawałem radę za Tobą gonić (raz z lepszym a raz z gorszym skutkiem, jednak zawsze szczęśliwy) także dla chcącego nic trudnego ;-)

I tak się założę że nie jeden "płaski mieszkaniec" zostawi w tyle "górską kozicę" :-P

P.S. Ale metafora mi wyszła :)

Napisano

Pozwolę się wypowiedzieć jako, że organizowałem 2 zlot emtb.pl. Po pierwsze przy grupie 20-30 osób dystans nie jest straszny, tempo wolne(zwłaszcza przez dużą ilość snejków i innych drobnych defektów). Przeciętny biker, który z jakąkolwiek systematycznością(nawet bardzo rzadką) spokojnie sobie poradzi. Co do ludzi z nizin - wybaczcie ale muszę to powiedzieć - gadacie głupoty. Nie mylcie ekstremy z zwykłą turystyką. Przedmówcy mówiąc, że takie trasy nie są dla nieprzygotowanych mają rację. Jeśli ktoś wsiada na rower 2 razy na miesiąc, żeby dojechać do sklepu po bułki może mieć problem bo jednak to nie jest ścieżka prze park. Jeśli ktoś ma "obycie" z rowerem przejedzie spokojnie.

Na zlocie chodzi bardziej o integrację, rozmowy podczas jazdy, postojów, piwko przy schronisku, piwko wieczorkiem:) Przecież zawsze ktoś kto nie jeździ może zostać na miejscu noclegu lub iść na spacer. Chodzi o pełen relaks. Ogólnie trzeba się nastawić, że sama idea jeżdżenia schodzi na drugi plan. Na drugim zlocie fajnie nam wyszły wieczory. Szuwar przywiózł rzutnik i można było wypić piwko, porozmawiać i pooglądać jeżdżące pedały "na ścianie":)

P.S. Proponuję również nie nadużywać słów"szybszy, wolniejszy, kondycja":) Zdecydowanie lepiej się jeździ odstawiając rywalizację, a stawiając na integrację:)

Napisano

Szczavik co nie zmienia faktu że trzeba zadowolić wszystkich :) Zarówno tych bardziej usportowionych którzy odpuszczą sobie różnorakie trunki oraz tych którzy przyjeżdżają wypocząć ;>

Napisano

Jakieś ciuchy na zmianę by się zdały, coś cieplejszego do ubrania na wieczór.. odstraszacz na niedźwiedzie (cholera w lecie się głodne robią), jakieś dobre buty coby żmija zygzakowata nie odgryzła nogi.. takie tam :icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Oficjalny termin zlotu podany zostanie jutro lecz na 90% będzie to "pierwszy weekend czerwca", jutro zamykamy ankietę.

Aby uniknąć sytuacji jaka często ma miejsce ( na początku masa chętnych, a w ostatniej chwili 1 z 10) organizujemy zrzutkę po przysłowiowej dyszce. Zebrana suma zostanie w całości przeznaczona na nagrody dla użytkowników forum, którzy wezmą udział w konkursach (oczywiście konkurencje rowerowe). Dokładniejsze informacje niebawem ;)

Napisano

Wolę nie pytać co to za konkurencje ;-) Moim zdaniem powinny być rezerwacje u Marcina, np. po 50zł do końca kwietnia/połowy maja.

Napisano

Jako człowiek z nizin nawołuję do innych ludzi z nizin :D Nie bójcie się! Nie takie góry straszne jak je malują :)

Tak jak inni piszą, grupa większa i nie wali się z tętnem 200 uderzeń ;)

A co zabrać? Koniecznie rower ;)

Napisano

Co do rezerwacji to wstępne musimy zrobić już teraz dla zabezpieczenia ilości miejsc i dlatego też wspomniana składka. Mogę powiedzieć tylko że Lookas szykuje naprawde niezły hit ale rąbka tajemnicy uchyli sam :). I Lookas sie zadeklarował, że on przeprowadzi zbiórke, ja będe ścigał ludzi ;).

Co do jazdy po górach to dają niesamowitego powera i każdy na pewno bedzie miał niezłą frajdę.

A oprocz roweru proponuje zabrac drugi zestaw klocków hamulcowych ;).

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

hmm.

Ludu mój, ludu :)

Ja się wstępnie chętnie (;

Ale. ja mam matury, i nawet nie wiem kiedy ;)

Inny przeszkód przed sobą nie widzę.

A jak będą... To samego Roberta wydeleguję ;)

Edit: Popieram Szczavika! Istnieje uzasadnione ryzyko, że będę robić "ogon" (; Ale nad tym popracuje :D

Napisano

Samego? No co Ty :) Z maturami coś się wymyśli :D w weekend na pewno nie ma :P I zawsze też trochę później jechać ;)

A w ogonie zawsze towarzystwa Ci dotrzymam ;) ale nad tym się popracuje :D

Napisano

Lada chwila zaproponujemy plan Zlotu. Mile widziane propozycje jak rozwiązać piątkowy wieczór jak się bedziemy zjezdzali.

Zapewne wieczorem będzie ognisko, godzine startu można ustali w miare przyblizenia terminu Zlotu ale dopasujemy sie optymalnie do przyjezdzających.

Jutro będe rozmawiał z właścicielem na temat zorganizowania jakiejś beczułki trunku złocistego co by każdy nie musiał ze swoją kratą jeździć. Ankietę co do browaru pochodzenia trunku przeprowadzimy pozniej :). Kolejna kwestia to zabezpieczenie w ewentualny posilek do ogniska czyli jakas kielbaske, chleb i otoczka. Tu rowniez poprosze o wstepna wycene a zamknie się temat jak bedziemy mieli zarezerwowane dla pierwszej grupy.

Pytanie do maturzystow i studentów. Kiedy będziecie znali terminy sesji i matur żeby na spokojnie można było was dopisać do listy?

I kolejna sprawa. Chcielibyśmy uniknąć sytuacji że wpisze sie 50osob a ostatecznie będzie 20. Czy macie propozycje jak takiej sytuacji uniknąć?

W rozmowie z władzami forum ;) pojawiła się pewna propozycja ale chciałbym żeby to od samych zainteresowanych wyszło.

W razie pytań lub propozycji zapraszam również na GG3682135.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Ja bym był za wstępną wpłatą np. właśnie na nagrody albo zaopatrzenie na kiełbaski jeśli ktoś będzie chciał się w to bawić ;)

Ostatecznie każdy chętny może być zobowiązany do podpisania cyrografu z diabłem ;)

Napisano

U mnie np. sesja jest od 10 do 28 czerwca, wiec weekend 6-7 czerwca bylby dobry na odstresowanie ;)

Chociaz glosowalem za terminem majowym, no ale tak czy inaczej damy rade ;)

Napisano

A czy ktoś by był chętny aby zostać dłużej tam na miejscu i pojeździć? Dysponuje ktoś mapą terenu którą mógłby udostępnić w wersji cyfrowej? Najlepszą formą odstraszenia niezdecydowanych, wg mnie, to zaliczka. W ankiecie zagłosowało ponad 60 osób, jestem ciekaw ile z nich się pojawi ;)

Napisano

Xanagaz - możliwe że ja bym został ;-) To się jednak jeszcze okażę.

Matury są w maju, od początku do prawie końca ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...