Skocz do zawartości

[część] jedna z ktorej jesteś w 200% zadowolony - jaka jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[rama] Merida Domiator - rocznika nie pamiętam :D - ale ta w kształcie Fireball'a

- przebieg około 8000 km - zero pęknieć - zero luzów - dobry lakier

tylko że od razu po zakupie przerobiłem wahacz na MASZYNY

(dobry tokarz i +30 zł do ceny ramy :niach: )

Napisano

Dla mnie jest to tylna przerzutka Deore 2004 :D nie zawodzi mimo czasami straszliwego mielenia biegami z mojej strony :grin: w sumie to łączy się też to z manetkami. Nie wiem co to jest bo napisane jest tylko "Scott Comp" ale są precyzyjne i naprawdę giciarskie :)

Gość jednorazowy gość
Napisano

A ja z kół w nast. konfiguracji:

PRZÓD:

obręcz Mavic x517 sup

piasta Coda 700

szprychy Sapim 2.0

opona Maxxis Larsen TT 2.0

dętka Maxxis fly weight 26x2.125 + opaska w kompl. z dętką

TYŁ:

obręcz Mavic x517 sup

piasta Bontrager (oznaczenia niestety nie pamiętam ale jest czarna :D

szprychy DT 2.0

opona jak wyżej

dętka jak wyżej

Cena wszystkiego coś pomiędzy 500 a 550 pln, wszystkie komponenty były nowe "ustrzelone" na aukcjach.

Generalnie wyszedł naprawdę lekki i całkiem wytrzymały komplet (nie skaczę raczej ale góry już zaliczyłem i wszystko ok)

Pozdrawiam. Roman

Napisano
Masz moze jakies foto?

Właśnie zmobilizowałem się żeby je odkręcić :grin: i z tego co napisane jest po wenetrzej stronie wynikałoby że to Alivio - niemniej jednak w pełni wystarczają jak na mój styl jazdy i aż jestem zaskoczony trwałością :D

Napisano

W giancie rinconie[mam set fabryczny] rocznik 2004.

Przezutka tyl Shimano alivio - przebieg ponad 1000 km - swietna ;) za przystępną kase,ladnie wyglada , przezuca biegi znajomicie[czego nie mozna powiedziec o przedniej acerze, ktora ma ostre tendencje do rozregulowywania :)]... jak na razie 0 luzu ... chyba tak naprawde 1 czesc z ktorej jeste w tym rowerze zadowolony{nawet z ramy nie, bo za dużą sobie dobralem :/}

Napisano

uuuu ale sie tego nazbierało.Mamy juz:

Rama: Gary Fisher Marlin

Stery: XXX

Widelec: RS Duke sl lub Bomber mx comp air

Kierownica: Bontrager Crowbar

Chwyty: XXX

Rogi: Author ergo bar

Mostek: Tioga Octagon

Sztyca: Kalloy

Siodelko: Fizik Nisene cr-mo

Hamulce: V-ki Deore

Klamki: Avid SD7

Boostery: Tektro

Linki i pancerze: XTR

Korby: XXX (truwative Hussefelt odrzucilem ze wzgledu innego preznaczenia niz rower jaki na razie nam wychodzi-maja jedna/dwie zebatki i rockring)

wkład suportu: XXX

Pedaly: Crank Brothers Chrome (na zime mogą być także platformy Fishbone)

Obrecze: AlexRims DM24 tył i Mavic x618 przód

Szpychy: DT 2.0(champion) tył i Sapim przód

Piasta przód: Coda

Piasta tył: SRAM 9.0

Manetki: XXX

Kaseta: XXX

Tylna przerzutka: XT

Przednia przerzutka: XT

Opony: Tioga Blue Dragon

Detki: Maxxis Fly wieght 2.125 z opaskami w kąplecie

Bidon: ;) Gatorade

Licznik: XXX

Czesci jakich nam brakuje oznaczyłem "XXX" wiec czekamy na propozycje zwlaszcza do tych własnie pozycji(do innych tez oczywiscie).Chyba niczego nie pominalem... :roll:

Jak na razie koszt oreintacujny tego co mamy to koło 4000zł-czyli daleko od najwyższej półki producentów a sprzecik powienien sie długo sprawować na przezwoitym poziomie i nie ważyć niesamowicie dużo.Ciag dalszy w maire dopływu propozycji :grin:

Napisano
Oj oj oj! bardzo duzo ludu tu pisalo o alivio z tyłu a Ty podałeś tylko XT!

To jeszcze nie jest ostateczny wybor-tez sie zastanawialem nad alivio i moze bedzei ona w ostatecznym zestawieniu-spokojnie ;-)

Napisano

Również dodam Alivio tył. W sumie na razie mam przejechane jakieś 200 km porównując do Altusa (98) z poprzedniego roweru prawie niebo :] mógłbym jeszcze dodać siodło Kelly's fabryczne... W sumie za mało jeszcze przejechałem :roll:

[ Dodano: 2005-06-07, 18:38 ]

a altus z 98 roku (jakiś głupi znaczek się wstawił.

Napisano
Również dodam Alivio tył. W sumie na razie mam przejechane jakieś 200 km porównując do Altusa (98) z poprzedniego roweru prawie niebo :] mógłbym jeszcze dodać siodło Kelly's fabryczne... W sumie za mało jeszcze przejechałem :roll:

Ja sie moge pochwalić 1200 km na niej i naprawde jest wypas, ani myśli by przestac zmieniać na zawołanie, ciekawe kiedy zaczną sie (odpukac) problemy

Napisano

Marix-jest jedna rzecz prezemawiajaca na korzysc deorki XT na tył-kolega podał ze dziala super po 8000km a alivio mialy przebieg nieco ponad 1000km wiec nic ie wiadomo a po 1000 to jeszcze kazda sensowna przerzutka dziala w miare dobrze

Napisano

Jeśli tylko jedna część (niestety :-? ) to licznik SIGMA BC800. Posiadam go od gwiazdki roku 2002. Do tej pory nie zmieniałem baterii, wszysko oprócz wpięcia działa super.

Napisano
Posiadam go od gwiazdki roku 2002.

Tez bym go zamontowal-ma b.dobre recenzje(ja go mam za krotko jak na razie).Jak to jest ze dostales prezenta na gwiazdke rowerowego?Mi zawsze jakies przyslowiowe kalesony daja??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...