Skocz do zawartości

[część] jedna z ktorej jesteś w 200% zadowolony - jaka jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Selle Italia SLR XP White 180g real - kupiłem tanio używane. nowe 299zł przy tej wadze to wg. mnie wyśmienicie i nie jest jakieś super twarde jak dla mnie jest wygodne, wygodniejsze od wcześniejszego Selle 260g :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Najlepsze co udało mi sie kupic do roweru i kazdemu bym to polecił to v-brake Tektro czarne z szerokim klockiem. Za pare na obydwa koła dałem 36 zł ;) bardzo tanio ale lepszych chamulców do tej pory nie miałem. Przebieg ok. 2000 tys km.

A najgorsze co udało mi sie kupic to wolnobieg 7 z Mega Range. Rozleciał sie po 2 tygodniach :|

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja najbardziej się cieszę z moich hampli Avid SL. Są bardzo lekkie, a przy tym działają naprawdę super(lepsze są tylko vki o rownoległym prowadzeniu klocków)

Gość R3surrection
Napisano

avid elixir śmiesznie tanie i bardzo mocne. Rewelka!

Napisano

Ja jestem zadowolony z:

Sidełka- Selle Italia SLR XP

Opony- Continentale Expolery(przyczepnośc w 99,9%)

I niedługo stanę się posiadaczem min. Reby z której myśle że też bede zadowolony <_<

Napisano

w 200% jestem zadowolony z mojego siodła - Charge Spoon, ono jest po prostu bosko wygodne, a przy tym twarde. Na 1000% następnym siodłem też będzie Charge, może werja Knife.

Z innych sprawdzonych części, to niezawodny amor Black Elite, korba XT FC-M752. To są rzeczy z roweru, które nieprędko wymienię, z właśnie z uwagi na ich niezawodność.

Napisano

Widzę, że nie jestem pierwszy i pewnie też nie ostatni - rama Gary Fisher (Marlin) - lekka, świetna geometria - poprostu same dobre słowa!

Poza tym koła WTB Speed Disc, nic ich nie rusza!

Napisano

[amor] RST Capa Tl kupiony używany ok 150zł nie wiem ile poprzedni właściciel ale ja zrobiłem gdzieś 5 tyś km

Napisano

RST First Platinum rocznik 2009, około 800km, cena 1000zł, pomimo tego co ludzie mówią o RST, ten jest super! Ładnie wybiera nierówności, nie puszcza powietrza, blokada na goleni też działa dobrze

Napisano

RS Tora 318 SA, jedyna rzecz, ktora ani razu mnie nie zawiodla w rowerze <_<

Pancernosc, prostota i dobra praca (w tej kat cenowej). Gdyby nie waga, amor na dobre i na zle. Mozna z nim konie krasc :)

Napisano

Tylna zmianniarka alivio rocznik uwaga 1997, przebieg nieznany. Działa jeszcze na oryginalnych kólkach (dosłownie kółkach, zęby sie zjechały dobre 5 lat temu ale przyzekłem sobie że nie wymienie póki się kręcą). Smarowanie hipolem przez szereg lat, przerzutka przezyła juz trzy korby teraz dojeżdza czwartą, trzecia tylna piasta.. kaset i lańcuchów nie pamiętam nawet:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak sie zakochalem w tylnej przerzutce X9 ze juz kupilem XO (sredni wozek i CZERWONA) z kolkami czerwonymi KCNC jest tak za######ista ze chyba jej nie zamontuje :)

Napisano

Rama GT Zaskar 2006. Jest ze mna od dwoch lat, najpierw jako rower pierwszy enduro/maraton, pozniej jako drugi rower czyli skladanka na sztywniaku, teraz jako drugi rower na latwy teren czyli reba, vłki... Nie zawiodla mnie ani na wyscigach, ani na harpaganach... ani na wycieczkach :confused:

• Mod Team
Napisano

Hmmm jak by sie tak głebiej zastanowić to od samego początku smigam na mojej korbie sachs quartz. NIeiwem ile miała przebiegu jak ja kupilem teraz mysle ze 3000 jej nastukałem a zęby ciągle w bardzo dobrym stanie. Blat aluminowy oczywiście :) niejedno jeszcze przezyje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...