IWANEQ11 Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, też się stałem dumnym posiadaczem rowerku GT. Lecz teraz tym razem będzie to naprawdę rodzynek, ponieważ przebijając się przez 78 stron tematu ktoś wspomniał o nim tylko raz, że się przejechał Jest nim GT Arrowhead. Rocznika nie znam, ale z tego co wiem to był produkowany od 1997 do 2002 lub 2003. W 1998 nie miał jeszcze amortyzatora, więc prawdopodobnie jest to rocznik wyższy. Z tego co wiem nie był modyfikowany, aczkolwiek wciągu kilku miesięcy doprowadzę go do wymarzonego stanu:) Rower jest niesamowicie zwrotny i szybki i jego rozmiar z ramy to 16 aczkolwiek jak wiadomo jest to rozmiar zaniżony, ja przy wzroście ok 185cm czuje się na nim idealnie. http://images23.fotosik.pl/227/6ebbb43e2f1a5e1cmed.jpg
tenbashi Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Witam wszystkich fanów rowerów GT. Ciesze się, że taki klub istnieje. Też jestem dumnym posiadaczem roweru GT Avalanche 2.0 Disc (2007). O to on: Te rowerki mają nie powtarzalną ramę co mnie najbardziej urzekło. Czuję, że pozostane przy tych ramach na wiele wiele lat. Pozdrower
K-mil Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Witamy, witamy. Mam prośbę do Ciebie (tenbashi) - jakbyś mół zrobić jakieś dobre zdjęcie spawów (np: przy główce) - jakieś MAKRO Takie małe zboczenie.
Mod Team bikergonia Napisano 11 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2008 K-mil a czemu Cię te spawy tak "pociągają"?
K-mil Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Chciałbym porównać je z moimi i z tymi co miałem okazję zobaczyć w nowych GT (tylko tańszych). Wydaje mi się że w tańszych GT są gorsze spawy - a kiedyś tak nie było. Słyszałem właśnie że w nowych, ale troszkę droższych modelach już spawy są o wiele lepsze.
MrJ Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 A ja się już przejechałem na GT Co do zawieszenia - po ustawieniu ciśnienia "na oko" (nie znalazłem nigdzie tabel Foxa) sprawuje się całkiem, całkiem... jeśli buja to naprawdę mało, jest dość czułe (liści nie wybiera, ale kamyczki już tak ), żadnego "kopania" czy wpływu na hamulce nie zauważyłem, przynajmniej na razie. Nie mam pompki w domu, więc w poniedziałek nieco dopompuję jeszcze damper i zobaczę co wtedy. Na razie jeszcze kombinuję sobie z mostkiem i sztycą - 6cm mostek XR i sztyca z setbackiem to nie był dobry pomysł, siedzi się za bardzo na tylnym kole, rower traci trochę na zwrotności i amortyzator przedni praktycznie nie chce się uginać. Założyłem 9cm Zooma w ramach testów, jak się przyjmie to go zostawię. Sztyca też już jest na 2 śruby (setback prawie zerowy) ale muszę leciutko podszlifować podsiodłówkę żeby się zmieściła bo to 31,8 a nie nominalne 31,6. Rura i tak miała zadziory i jakieś resztki lakieru, więc lekki szlif by jej się przydał, a poza tym sztycy wartości 120PLN za jedną trzecią tej ceny nie wypuszcza się z ręki, nawet jeżeli trzeba się trochę pobawić potem papierem ściernym Szkoda co prawda że z przodu nie mam powietrza (sprężyna się ugina , ale nic poza tym o niej nie powiem ), ale płynna regulacja skoku w okolicach 90-120 + air... jest coś takiego??? PS. Fotki roweru za kilka dni pojawią się w nowym temacie - teraz nie dam razy bo nagle przesunęli mi termin obrony o tydzień i jest wesoło BUHAHA Waga wyszła zAiebiAszczA (wybaczcie admini ) mała bo realnie ~12,8kg na tarczach, z koszykiem na bidon i wcale nie najlżejszych kołach. Liczyłem, jak pisałem wcześniej, na jakieś 13,2kg, ale za bardzo "przeważyłem" teoretycznie kilka części, zwłaszcza koła i hamulce. A to wszystko za kasę po prostu śmieszną - chyba nawet w 2500 się zmieściłem
IWANEQ11 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Chłopaki założyłem już oddzielny temat, ale nie wszyscy pewnie go czytają i spytam się tutaj. Jakie stery macie w swoich GT z okolic 2002 roku klasyczne na 1' czy powsadzaliście (wymieniliście) aheady 1i 1/8'. Ja mam klasyczne jak na razie chyba 1'., a główka ramy ma zewnętrzna średnicę ok 42mm i nie wiem czy zmieszczę tam aheady na 1 i 1/8'. Jak myślicie da radę?
K-mil Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Chłopaki założyłem już oddzielny temat, ale nie wszyscy pewnie go czytają i spytam się tutaj. Jakie stery macie w swoich GT z okolic 2002 roku klasyczne na 1' czy powsadzaliście (wymieniliście) aheady 1i 1/8'. Ja mam klasyczne jak na razie chyba 1'., a główka ramy ma zewnętrzna średnicę ok 42mm i nie wiem czy zmieszczę tam aheady na 1 i 1/8'. Jak myślicie da radę? Nie wiem czy da radę, ale ja mam stery ahead 1 i 1/8" a rowerek jest z roku 2000.
speq Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Nie da rady, nie ma znaczenia zewnętrzna średnica rury. Stery mają znormalizowaną średnicę i wewnętrzna średnica musi być odpowiednia.
IWANEQ11 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Jednak dotarliśmy do momentu, w którym wynika, że mam prawdopodobnie stery klasyczne oversized, nie 1' tylko 1 i 1/8', więc powinno dać radę.
tenbashi Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Witam, Wstawiam na prośbę spawy mojego roweru GT Avalanche 2.0 Disc (2007). www.abramovvicz.com/spawy.rar
wojtasin Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Stałem się szczęśliwym posiadaczem ramy GT Nomad Sport, na razie tylko wygląda, ale w tym tygodniu mam nadzieję poskładać do kupy rowerek i potestować ostro w najbliższy łikend Czy ktoś jeździ na podobnej ramie? Jak toto się sprawuje? Warte swojej ceny(dałem prawie 500 PLN)?
K-mil Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Witam, Wstawiam na prośbę spawy mojego roweru GT Avalanche 2.0 Disc (2007). www.abramovvicz.com/spawy.rar Nie jestem specjalistą, ale spawy wyglądają bardzo dobrze moim zdaniem. Znowu uwierzyłem w GT Najwyraźniej tylko te tańsze rowerki GT są gorzej wykonane. Na czyms musieli zaoszczędzić Ładna ramka tak na marginesie - nie wiem czy już ją chwaliłem
ulvgar Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Mój Avalanche dostał niedawno nowe kółka na obręczach Rigida Taurus 2000 disc, piasty Deore pod 6 śrub, tylne na szprychach Sapim Laser a przednie ma Race'y. Lasery miały być w obydwu kołach ale dostawa nie wyszła tak powinna i dlatego taka konfiguracja.
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2008 Napisano 17 Czerwca 2008 W przyszłym tygodniu składam nowy rower na obecnych podzespołach Amor to Reba Team, jeszcze pozostanie kwestia korby i przerzutki przedniej. Obecnie mam SRAM X-9 Down Swing ale że nowa rama jest przystosowana do Top Swing albo Truvativ Stylo + X-9 w wersji Top albo Shimano XT FC-M760 i XTR FD-M970. Tak czy siak wydatki się jeszcze nie skończyły... Aha, z klubu się nie wypisuję bo na ramie GT Avaanche będę składał rower na zimę i dojazd do pracy.
kello Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 tak sie nosze powoli ze zmiana zaskara na jakis i-drive i sie zastanawiam czy ktos bylby chetny na rame zaskara M ? kupiona sierpien zeszlego roku w gdansku na gwarancji jeszcze tak pytam orientacyjnie bo chce wiedziec ze trafi w dobre rece
ulvgar Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Ja niestety szukam Zaskara ale w rozmiarze L. Jak ktoś chce to mogę załatwić Zaskara Carbon rozm. L za 2690 PLN
kello Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 jazda na M i na L sie duzo nie rozni ... tyle ze w L jest mniej narazona rama w miejscu wchodzenia sztycy na pekniecie bo ja jezdze np na M a kolega identycznie wzrostu na L tylko ze on jezdzi jakos ostrzej... avalancha polamal kilkanascie (doslownie) razy. a cena calkiem niezla gdyby nie to ze chce dac odpoczac tylkowi to bym bral
ulvgar Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Mogę jeszcze sprowadzić Avalanche Pro L, czyli M Zaskara za 850 PLN
omen Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Ja niestety szukam Zaskara ale w rozmiarze L. Jak ktoś chce to mogę załatwić Zaskara Carbon rozm. L za 2690 PLN za ile ? Summit chce za nówkę co najmniej 5 tys :/
ulvgar Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Mimo ostatniej wpadki z aukcją GT Zaskar nie spocząłem by złożyć rower na maratony właśnie na tej ramie. Co sądzicie o takim zestawieniu bika? Idę za chwilę do pracy więc nie będzie to wyglądać rewelacyjnie rama GT Zaskar L, malowanie team blue widelec Rock Shox Reba Team Dual Air + manetka Pushloc kolor wet black korba Shimano XT FC-M770 kaseta Shimano Ultegra 9speed 12-25 łańcuch Shimano XTR CN-7701 przerzutka przód Shimano XTR FD-M970 Top Swing przerzutka tył SRAM X-9 manetki SRAM X-9 + matchamaker hamulce Avid Juicy Carbon tarcze hamulcowe Avid G2 CS 160/160 kierownica Truvativ Team flatbar mostek Truvativ Team chwyty - na razie z Levela A6 sztyca Accent Grayfish 27,2x350 siodło Selle Italia Flite Kit Carbonio piasty Shimano Deore 525 6 śrub szprychy przód Sapim Race szprychy tył Sapim Laser obręcze Rigida Taurus 2000 disc dętki no name opony Continental Explorer Protection linki i pancerze Shimano XTR Pogrubione części są planowane ale jeszcze nie kupione. Myślałem nad białym SIDem ale budżet już i tak mocno naciągnąłem...
ulvgar Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 I pedały Crank Brothers Eggbeater C. Która korba bardziej by pasowała do Zaskara - XT 760 czy 770?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.