Skocz do zawartości

[depilacja, golenie] jakich środków używasz:)

Zielu85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio czytałem dość spory art na ten temat. Dla wytrwałych - poszukajcie na Onet.pl w sekcji rowery. Otóż zawodowi kolarze nie golą nóg dla zysku aerodynamicznego, bo udowodniono już że jest on w granicy błędu, więc właściwie to go nie ma. Kolarze golą nogi z powodu:

a) w razie wypadku można łatwiej przyklejać (zmieniać) opatrunki, rany goją się szybciej

:P łatwiej wchłaniają się maście i żele rozgrzewające i inne

c) ogolone nogi ułatwiają masaż

I tyle. Pozdrawiam :)

Napisano

Jurasek - sorry ze OT, ale napisałem to, bo wcześniej pojawiło się parę razy pytanie dlaczego kolarze golą nogi. Jeśli o mnie chodzi to ja daruję sobie tego typu zabiegi, zawodowcem nie jestem :rolleyes:

Napisano

Co do golenia nóg też sobie to daruje, nie jeżdżę aż tyle żeby je golić. Nie korzystam z masaży. A co do golenia nóg to chyba najlepsza będzie maszynka do golenia i jakiś krem, żel. Jakbym golił spróbowałbym najpierw ten sposób.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja golę już ponad rok ;)

I normalnie "na sucho" czyli woda i maszynka mach 3 ;)

Jakoś żadnych uczuleń nie mam, i skóra jakaś specjalnie sucha nie jest.

Napisano

...ja zawodowcem tez nie jestem... ale wyglada to dosc estetycznie... porownujac do wystajacych wlosow przez spodenki... gole nogi od kilku miesiecy... i robie to najnormalniej... pianka i maszynka jednorazowa(3 ostrza) pod prysznicem... polecam te praktyki :D

Napisano

dzis zgoilem po raz pierwszy, ok godziny w kiblu spedzone i niezly szlif na srodku nogi... za mocno maszynke przycisnalem do nogi, pociagnalem i zaraz pieknie sobie krew wyplynela ehh :woot: ale teraz moje nozki fajnie wygladaja ;) gladziutko, lsniaco i ogolnie gitara :( a pozyczlem pianke do golenia syr od mamy :D

Napisano
I normalnie "na sucho" czyli woda i maszynka mach 3 :)

Jakoś żadnych uczuleń nie mam, i skóra jakaś specjalnie sucha nie jest.

no, zawsze jak sie zatniesz to i tak po jazdach w lesie krew sie moze polać ;)

a owe "na sucho" chyba najwygodniejsze ;)

Napisano

Pierwszy raz golilem zywkla maszynka do wlosów :D a teraz taka elektryczna maszynka do twarzy :] gole zanim duzo odrosna i nie ma problemu. Gladko i bez bólu, nawet szybko nie odrastaja :]

Aha. Zeby nikt nie myslal ze uzywam tej samej do twarzy i nóg :P

• 8 miesięcy temu...
Napisano

W zeszłym tygodniu ogoliłem :) Pierwsze podejście maszynką o trzech ostrzach - bezskutecznie. nastepnego dnia kupiłem depilator w kremie i poszło jak z piórka :D

Napisano

Po roku uzywania elektrycznej maszynki z akku musze powiedziec ze jest to dla mnie optymalne rozwiazanie(czas/dokladnosc/komplikacja)

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Witam szanownych kolegów i koleżanki, zapytać chciałem czy używacie jakiś specyfików typu żele, kremy na opóźnienie porostu włosów na nogach ?

Chętnie się dowiem jakich :)

Napisano

Ja się jakoś nie mogę przemóc, żeby ogolić nogi B). A co w sezonie zimowym? Nie rosną wam gęstsze i grubsze włosy na nodze? Bo ja i bez golenia mam ich niemało :)

Napisano

Ja nie wiem jakie urosną, ale jakie by nie urosły to i tak miałem ich na tyle dużo że mi to zwisa.

Ja gole 1 sezon i nie narzekam, a raczej nie powrócę już do zarośniętych nóg w sezonie wiosna-lato-jesień.

Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda + nie naganny wygląd ! Oliwka to jest to B) - 5 razy na rower pojechałem i już zjarany jestem jak po 10 seriach solarium :)

Napisano
Ja się jakoś nie mogę przemóc, żeby ogolić nogi B). A co w sezonie zimowym? Nie rosną wam gęstsze i grubsze włosy na nodze? Bo ja i bez golenia mam ich niemało :)

Nie zauważyłem żeby takie coś występowało. A tak się przyzwyczaiłem że czasem i zimą nogi gole, ale rzadziej.

Napisano
Oliwka to jest to ;) - 5 razy na rower pojechałem i już zjarany jestem jak po 10 seriach solarium :P

Ale opalenizna oczywiście typowo rowerowa? Ja też już ładnie się podsmażyłem. Teraz jeżdżę bez rękawiczek, żeby wyrównać opaleniznę na rękach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...