Szukam_roweru_dla_meza Napisano Czwartek o 17:10 Napisano Czwartek o 17:10 Hej jaki rower polecicie dla mężczyzny wzrost 195 waga około 200kg Cytuj
PiotrWie Napisano Czwartek o 19:34 Napisano Czwartek o 19:34 Obawiam się że niestety żaden - rowery mają taki parametr jak maksymalne obciążenie ( jadący + waga bagażu + waga roweru ) i maksymalne widziałem 165 kg. Cytuj
Wojcio Napisano Czwartek o 20:42 Napisano Czwartek o 20:42 W USA produkowane są rowery o takich parametrach. Tanio nie będzie. Cytuj
kipcior Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Do takiej wagi są rowery cargo, może nawet 3 kołowe jak się jakiś znajdzie. I raczej elektryki, bo same w sobie muszą być ciężkie, żeby taki ciężar unieść. Nie znam tych rowerów ale twierdzą że są do 200kg: https://pl.fiido.com/products/fiido-t2-longtail-cargo-ebike-for-versatile-all-terrain https://jobobike.pl/products/jobobike-transer?variant=56062951948619 Cytuj
Wojcio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Choć pewnie drobne modyfikacje będą potrzebne, bo nawet jak rama i koła są pod 200kg, to te amortyzowane sztyce klękną i się nie podniosą. To duże wyzwanie. Znalazłem przypadkiem stronę amerykańskiego klubu ciężkich rowerzystów i tam piszą, że specjalne rowery dla ciężkich osób to porażka - za drogie a na byle jakim osprzęcie i sami polecają kupić normalny rower ze stalową ramą i robić przeróbki - przede wszystkim zmienione koła, pedały i siodło. Do tego widelec raczej stalowy. Dla bogatych polecają tytan. Sam z ciekawość poszukałem i mam wrażenie, że rowery oferowane dla osób o takiej masie to jakieś żarty - grube opony ale osprzęt jak z roweru do pierwszej komunii. Stąd te kargo do dobry trop, po podstawa powinna być OK (rama koła) i tylko układ siodło i pedały może wymagać inwestycji. Edytowane 16 godzin temu przez Wojcio 1 Cytuj
RabbitHood Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Sorry ale przy takiej wadze to polecam zacząć od basenu i diety. 2 Cytuj
Galvatron Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Praktycznie żaden sprzęt nie wytrzyma tak ekstremalnego obciążenia, więc najpierw musisz zrzucić wagę innymi metodami. Cytuj
PiotrWie Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, RabbitHood napisał: Sorry ale przy takiej wadze to polecam zacząć od basenu i diety. Takie rady dawano kilka - kilkanaście lat temu i były równie nieskuteczne jak zawsze. Nadwagą 100% to wskazanie do leczenia - chirurgii bariatrycznej lub analogów GPL-1. Otyłość to choroba i uważanie chorego za winnego tej sytuacji to obecnie tak jakbyś uważał że chorego na schizofrenię opętał diabeł. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi