Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zanim odpiszesz na mój post, przeczytaj go dwa albo trzy razy, bo niczego nie zrozumiałeś. 

Jakie osobiste wycieczki? Jeśli już, to Ty je czynisz w stosunku do mnie (np. marny, wyświechtany tekst o oddawaniu prawa jazdy).

Moje pytania były do "Łysego". To był taki zabieg stylistyczny. To on jest regularnie "potrącany" przez samochody, bo na tym mu zależy. Wezwanie przez niego policji było całkowicie bezpodstawne, bo do żadnego potrącenia nie doszło. Nikt nie chciał go rozjechać. Ani kierowca nie był pod wpływem, co obaj sugerowali i co podali jako usprawiedliwienie wyszarpania kluczyków. 

Jeżeli myślisz, że pieszy ma obowiązek ustąpić pierwszenstwa autu na chodniku i jeszcze musi uważać i przewidywać nielegalne manewry, to powinieneś jak najszybciej oddać prawo jazdy

Pieszy nie ma takiego obowiązku, ale jest to w jego interesie i wynika to z instynktu przeżycia. Zachowanie "Łysego" jest niezgodne z normalną reakcją pieszego. Bo on nie jest żadnym normalnym pieszym, tylko bezczelnym prowokatorem, manipulatorem i kłamcą.

We wspomnianym wcześniej filmie "Cofam do tyłu", podczas rozmowy z kierowcą zaparkowanego w trawie Mercedesa "Łysy" mówi (19:47):

" Wie pan, czemu ta policja tu przyjechała? Bo człowiek został potrącony na chodniku przez samochód, który cofał".

Nie jakiś człowiek, tylko łysy prowokator, który właśnie stoi przed kierowcą Mercedesa, cały i zdrowy, a nawet zadowolony, że po raz kolejny udało mu się wymusić przyjazd policji do fikcyjnego potrącenia. 

Przypominam o czym jest ten wątek. O granicach prowokacji w akcjach Konfitury i jego ekipy. Nie tylko w moim odczuciu te granice już dawno zostały przekroczone i z gościa, który dokumentuje i zgłasza wykroczenia kierowców stał się mścicielem, dokonującym samosądów  poprzez próby wrabiania ludzi w wykroczenia i przestępstwa, których nigdy by nie popełnili.      

Edytowane przez marvelo
  • Haha 1
Napisano

Warto przestać temu głąbowi robić wyświetlenia i reklamę. Trafi kosa na kamień bo taka jest sprawiedliwość. Osobiście obstawiam, że trafi w końcu na jakąś ekipę budowlaną i dostanie w mordę. 

@NerfMe jak nie widzisz różnicy w sekundowym czy kilkusekundowym stresie dla osoby starszej a chłopy są na to bardziej narażeni od kobiet w kontrze do wielominutowego ciągłego stresu w tym wyrywaniem kluczyków ze stacyjki to może zaprzestań już pisać. A wszystko w celu by w końcu policja nie zlała tematu i przyjechała ku uciesze organizatorów akcji oraz publiczności w sieci.  

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
W dniu 8.08.2026 o 09:38, NerfMe napisał:

Nie wiem też jak można zniszczyć samochód naklejką....

Skoro, tyle paragrafów by się znalazło na Konfiturę, to ten koleś z Citroena, zamiast rzucać się z łapami, zabierać kamerkę mógł zgłosić "niszczenie mienia" na policję.

Przykleił naklejkę za złe parkowanie. Grozi mu 5 lat więzienia - Motoryzacja w INTERIA.PL

Co grozi za przyklejanie karnych naklejek - SLM Adwokaci

Edytowane przez marvelo
Napisano (edytowane)

Przecież są trudno ale jednak zrywalne naklejki na szybę gdzie się nic nie uszkodzi. A w ogóle najprościej jest wydrukować sobie kartki za wycieraczkę typu "proszę pana/pani/ono proszę uważać jak parkuje pan/pani/ono auto, bo chodzi tu taki głupek szeryf w kominiarce co już mi porysował całe auto na około gwoździem, policja go nie namierzyła i u lakiernika zapłaciłem 10000 PLN". Takie uprzejme ostrzeżenie jest bezpieczne, no bo nie ma nawet jakby co uznać tego za jakąkolwiek groźbę - to przecież uprzejne ostrzeżenie, a każdy aluzje zrozumie i zadziała to znacznie lepiej niż takie czy inne naklejki.

Edytowane przez Mentos