Jack1 Napisano Wtorek o 07:37 Napisano Wtorek o 07:37 Cześć, obecnie jeżdżę w spodenkach Rion z zieloną wkladka Dolomit 8h, ale szukam jakis spodenek z wkładką grubą jest grubsza. Macie cos do polecenia, słyszałem dobre opinie o Assos/Castelli. Dzięki za opinie Cytuj
Jack1 Napisano Wtorek o 20:39 Autor Napisano Wtorek o 20:39 @pecio Z drugiej strony czytam, że Assosa albo kochasz albo nienawidzisz - chyba wybiorę się jeszcze do stacjonarnego sklepu, żeby spróbować je zmierzyć. Myślałem jeszcze nad castelli endurace 4 Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 21:04 Napisano Wtorek o 21:04 Mnie Assosy i ich wkładki nie spasowały .Dodatkowo silikon w nogawkach jest porażką , nie wspominając o kroju i materiale w którym od samego patrzenia wylatują dziury . Osobiście uwielbiam Castelli i ich pampersika Progetto . Popatrz jeszcze na Castelli Esspreso. Cytuj
Eathan Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Faktycznie Castelli Esspreso ma grubaśną wkładkę, ale mnie nie przekonała. Zawsze jak zdejmuje to mam mega mokrą pieluchę Na 100% oryginalne spodenki bo zakup bezpośrednio ze strony Castelli. Cytuj
szajbna Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowane) 10 godzin temu, Jack1 napisał: castelli endurace 4 Nie polecam zaczynać od tego modelu bardziej od Espresso 2. Endurance 4 to spodenki które są mocno kompresyjne, uszyte z dość grubego materiału i mają krótsza nogawkę, ich szelki również mocniej "ciągną spodenki" Są bardzo wygodne ale na pewno nie dla każdego. Nie polecam na start. Espresso 2 to cienki materiał który idealnie się dopasowuje, brak odczucie mocnej kompresji, nogawka dłuższa zgodnie z dzisiejszą modą🚴♂️, szelki są idealne. Wkładka w obu ta sama Progetto x2 Air , dla mnie najlepsza na dziś. Jako że wszystkie te powyższe stwierdzenia są mocno osobiste i subiektywne najlepiej iść zmierzyć pierwsze gacie do sklepu, lub wykorzystać inne mechanizmy zakupu/zwrotu towarów😉 9 minut temu, Eathan napisał: Zawsze jak zdejmuje to mam mega mokrą pieluchę Ale tyłek suchy ? Pytam bo np w Rionach z polecaną wkładką Elastic niebieska to wkładka jest taka mocno z tworzywa jakiegoś i jest sucha ale tyłek mokry. Edytowane 18 godzin temu przez szajbna Cytuj
Eathan Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Tak suchy, ale jakoś nie czuję się komfortowo. W sensie wkładka jakby się przyklejała do tyłka. Jak po 50 km zdejmuje te spodenki to czuć ogromną ulgę. Jeżdżę w tych spodenkach sporadycznie. Ewidentnie mi nie podeszły. Pewnie moje 4 liter wolą coś innego. Cytuj
pecio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Każda wkładka (nie ma bolca ) na długich trasach złapie wilgoć. Tylko teraz jak sobie z tym będzie radzić . Castelli ładnie separuje nie czuć dyskomfortu , nie zaparza się pupalek. Natomiast ta Elastica w YKYB (pomimo prania) jest naprawdę porażką , dalej jest szmatą ciecia 😉. Mam w innych gaciach wkładki Elastica i jest niebo a ziemia. Zresztą same wykonanie , materiały użyte , każą sądzić w tym porównaniu , iż w tych chińskich gaciach jest nędzną podróbką. @Jack1 tak jak pisałem powyżej , jak i wspominał @szajbna spróbuj najpierw Castelli Esspreso 2 . Najlepiej kup przez neta i na spokojnie przymierz się do nich. Masz zawsze 14 dni na zwrot. Jest jeszcze jedna kwestia - rozmiarówka u Castelli w niektórych modelach jest dziwna i trzeba brać o rozmiar większy niż wynika to z danych . Przynajmniej u mnie tak jest . Z danych wynika XL ale zawsze biorę XXL i jest super. Edytowane 17 godzin temu przez pecio Cytuj
szajbna Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 9 minut temu, pecio napisał: rozmiarówka u Castelli w niektórych modelach jest dziwna Tu trzeba dodać że producent dzieli produkty ze względu na dopasowanie. Race, tailored, regular. Natomiast są jeszcze drobne różnice w wymiarach między modelami które są np. tailored. Najlepiej sprawdzać na stronie producenta opis danego produktu. Mam koszulki L obie tailored a jedna jest zdecydowanie bardziej dopasowana niż druga. 1 Cytuj
Eathan Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu @pecio ja rozumiem, że po dłuższej aktywności nie jest sucho. Ale 50 km to nie jest długa aktywność. U mnie to progetto jest po prostu mokre i klei się do zadka. Cytuj
pecio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Z wkładkami to tak jak z siodełkami i kaskami . Śmiem twierdzić , że wkładka powinna grać do kupy razem z siodełkiem i naszą anatomią . Tak samo na komfort mają wpływ inne "osobnicze " czynniki . YKYB moczą się w "kwasie " 😁z detergentów już od paru godzin. Jak widać jestem zdesperowany 🤣 1 Cytuj
szajbna Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 19 minut temu, pecio napisał: Śmiem twierdzić , że wkładka powinna grać do kupy razem z siodełkiem i naszą anatomią No właśnie jeszcze te siodełka u każdego podobne a jednak inne. I tutaj na pewno spory wpływ ma otwór w sidełku który zapewnia dodatkową wentylację. 2 Cytuj
wierzbajol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu miałem CASTELLI ENDURANCE 3, przymierzałem różne rozmiary - wkładka bardzo fajna, ale nie wiem dlaczego cisną z przodu w pin*ola, na jakimś forum o tym czytałem i się potwierdziło, czy w modelu espresso jest podobnie? https://www.decathlon.pl/p/spodenki-na-rower-szosowy-meskie-van-rysel-rcr-r-pro-oficjalne-decathlon-cma-cgm/_/R-p-377848 te spodenki kiedyś wziąłem sobie na przymiarkę, były zdecydowanie tańsze, wkładka chyba najgrubsza z możliwych w elastic - all terrain performance, wkładka fajna, ale spodenki jak na "odpust" także poszedł zwrot 😉 nie wiem czy są dostępne inne bibs'y z tym modelem wkładki, ale to by była dobra opcja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi