Jack1 Napisano Wtorek o 07:37 Napisano Wtorek o 07:37 Cześć, obecnie jeżdżę w spodenkach Rion z zieloną wkladka Dolomit 8h, ale szukam jakis spodenek z wkładką grubą jest grubsza. Macie cos do polecenia, słyszałem dobre opinie o Assos/Castelli. Dzięki za opinie Cytuj
Jack1 Napisano Wtorek o 20:39 Autor Napisano Wtorek o 20:39 @pecio Z drugiej strony czytam, że Assosa albo kochasz albo nienawidzisz - chyba wybiorę się jeszcze do stacjonarnego sklepu, żeby spróbować je zmierzyć. Myślałem jeszcze nad castelli endurace 4 Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 21:04 Napisano Wtorek o 21:04 Mnie Assosy i ich wkładki nie spasowały .Dodatkowo silikon w nogawkach jest porażką , nie wspominając o kroju i materiale w którym od samego patrzenia wylatują dziury . Osobiście uwielbiam Castelli i ich pampersika Progetto . Popatrz jeszcze na Castelli Esspreso. Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 06:42 Napisano wczoraj o 06:42 Faktycznie Castelli Esspreso ma grubaśną wkładkę, ale mnie nie przekonała. Zawsze jak zdejmuje to mam mega mokrą pieluchę Na 100% oryginalne spodenki bo zakup bezpośrednio ze strony Castelli. Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 06:44 Napisano wczoraj o 06:44 (edytowane) 10 godzin temu, Jack1 napisał: castelli endurace 4 Nie polecam zaczynać od tego modelu bardziej od Espresso 2. Endurance 4 to spodenki które są mocno kompresyjne, uszyte z dość grubego materiału i mają krótsza nogawkę, ich szelki również mocniej "ciągną spodenki" Są bardzo wygodne ale na pewno nie dla każdego. Nie polecam na start. Espresso 2 to cienki materiał który idealnie się dopasowuje, brak odczucie mocnej kompresji, nogawka dłuższa zgodnie z dzisiejszą modą🚴♂️, szelki są idealne. Wkładka w obu ta sama Progetto x2 Air , dla mnie najlepsza na dziś. Jako że wszystkie te powyższe stwierdzenia są mocno osobiste i subiektywne najlepiej iść zmierzyć pierwsze gacie do sklepu, lub wykorzystać inne mechanizmy zakupu/zwrotu towarów😉 9 minut temu, Eathan napisał: Zawsze jak zdejmuje to mam mega mokrą pieluchę Ale tyłek suchy ? Pytam bo np w Rionach z polecaną wkładką Elastic niebieska to wkładka jest taka mocno z tworzywa jakiegoś i jest sucha ale tyłek mokry. Edytowane wczoraj o 06:53 przez szajbna Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 06:54 Napisano wczoraj o 06:54 Tak suchy, ale jakoś nie czuję się komfortowo. W sensie wkładka jakby się przyklejała do tyłka. Jak po 50 km zdejmuje te spodenki to czuć ogromną ulgę. Jeżdżę w tych spodenkach sporadycznie. Ewidentnie mi nie podeszły. Pewnie moje 4 liter wolą coś innego. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 07:48 Napisano wczoraj o 07:48 (edytowane) Każda wkładka (nie ma bolca ) na długich trasach złapie wilgoć. Tylko teraz jak sobie z tym będzie radzić . Castelli ładnie separuje nie czuć dyskomfortu , nie zaparza się pupalek. Natomiast ta Elastica w YKYB (pomimo prania) jest naprawdę porażką , dalej jest szmatą ciecia 😉. Mam w innych gaciach wkładki Elastica i jest niebo a ziemia. Zresztą same wykonanie , materiały użyte , każą sądzić w tym porównaniu , iż w tych chińskich gaciach jest nędzną podróbką. @Jack1 tak jak pisałem powyżej , jak i wspominał @szajbna spróbuj najpierw Castelli Esspreso 2 . Najlepiej kup przez neta i na spokojnie przymierz się do nich. Masz zawsze 14 dni na zwrot. Jest jeszcze jedna kwestia - rozmiarówka u Castelli w niektórych modelach jest dziwna i trzeba brać o rozmiar większy niż wynika to z danych . Przynajmniej u mnie tak jest . Z danych wynika XL ale zawsze biorę XXL i jest super. Edytowane wczoraj o 07:53 przez pecio Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 08:02 Napisano wczoraj o 08:02 9 minut temu, pecio napisał: rozmiarówka u Castelli w niektórych modelach jest dziwna Tu trzeba dodać że producent dzieli produkty ze względu na dopasowanie. Race, tailored, regular. Natomiast są jeszcze drobne różnice w wymiarach między modelami które są np. tailored. Najlepiej sprawdzać na stronie producenta opis danego produktu. Mam koszulki L obie tailored a jedna jest zdecydowanie bardziej dopasowana niż druga. 1 Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 08:04 Napisano wczoraj o 08:04 @pecio ja rozumiem, że po dłuższej aktywności nie jest sucho. Ale 50 km to nie jest długa aktywność. U mnie to progetto jest po prostu mokre i klei się do zadka. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 08:12 Napisano wczoraj o 08:12 Z wkładkami to tak jak z siodełkami i kaskami . Śmiem twierdzić , że wkładka powinna grać do kupy razem z siodełkiem i naszą anatomią . Tak samo na komfort mają wpływ inne "osobnicze " czynniki . YKYB moczą się w "kwasie " 😁z detergentów już od paru godzin. Jak widać jestem zdesperowany 🤣 1 Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 08:20 Napisano wczoraj o 08:20 19 minut temu, pecio napisał: Śmiem twierdzić , że wkładka powinna grać do kupy razem z siodełkiem i naszą anatomią No właśnie jeszcze te siodełka u każdego podobne a jednak inne. I tutaj na pewno spory wpływ ma otwór w sidełku który zapewnia dodatkową wentylację. 2 Cytuj
wierzbajol Napisano wczoraj o 21:40 Napisano wczoraj o 21:40 miałem CASTELLI ENDURANCE 3, przymierzałem różne rozmiary - wkładka bardzo fajna, ale nie wiem dlaczego cisną z przodu w pin*ola, na jakimś forum o tym czytałem i się potwierdziło, czy w modelu espresso jest podobnie? https://www.decathlon.pl/p/spodenki-na-rower-szosowy-meskie-van-rysel-rcr-r-pro-oficjalne-decathlon-cma-cgm/_/R-p-377848 te spodenki kiedyś wziąłem sobie na przymiarkę, były zdecydowanie tańsze, wkładka chyba najgrubsza z możliwych w elastic - all terrain performance, wkładka fajna, ale spodenki jak na "odpust" także poszedł zwrot 😉 nie wiem czy są dostępne inne bibs'y z tym modelem wkładki, ale to by była dobra opcja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi