Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zaćmienie i nie mogę nigdzie tego znaleźć. Nawet AI nie nakierowuje albo nie potrafię zadać pytania...

Kiedyś na jakimś portalu wycinałem fragment interesującej mnie mapy. Ktoś wie gdzie tego szukać?

Konkretnie chodzi mi o mapy ze szlakami turystycznymi.

Napisano

@chudzinki,

Jedyne mapy pod Locusa, które mi przychodzą do głowy to OpenAndroMaps: https://www.openandromaps.org/en

Są całkiem dobrą alternatywą do płatnych map Locusa, ale nie mają możliwości ręcznego zaznaczania obszaru.

Wcześniejsza strona którą podałem ma też możliwość pobierania map w innych formatach niż garmin, ale też generuje linka który dostajesz emailem: https://extract.bbbike.org/

Nie pamiętam czy to zawsze działało w ten sposób, bo dawno nie używałem.,

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@chudzinki w GaiaGPS masz taką opcję ale  musisz wyskoczyć 60 dolców za rok .  Nie wiem tylko w jakim formacie  wycinki map są eksportowane , bo nigdy z tej możliwości  nie korzystałem . Wycinki mogą automatycznie być wysyłane na urządzenia mobilne.  Nie mam też Locusa aby to sprawdzić. 

Generalnie dla mnie to bez sensu operować na jakimś wycinku mapy .  W Garminie   mam mapy topo z siecią wszystkich dróg rowerowych i szlaków pieszych . Zawsze można spojrzeć na teatr działań  z szerszej perspektywy. 

Screenshot 2026-07-08 at 14-13-06 My Data.png

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1