sakul Napisano Poniedziałek o 08:28 Napisano Poniedziałek o 08:28 Cześć, jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich! Mam prośbę o ocenę pozycji na rowrze. Po dłuższej jeździe w tempie (90min) łapią mnie skurcze w mieśniach czworogłowch. Wzrost 184, waga 81. Wiem, że najlepiej wybrać się na profesjonalny bikefitting ale może jakieś drobne zmiany, które zasugerujecie, pomogą (zdjęcia są z zawodów, podciągałem jakość AI, bo screeny z filmiku były kiepskiej jakości) 1 Cytuj
olo850 Napisano Poniedziałek o 09:46 Napisano Poniedziałek o 09:46 Jaki to rozmiar? Rower wygląda na za mały na tych foto. Cytuj
sakul Napisano Poniedziałek o 09:54 Autor Napisano Poniedziałek o 09:54 (edytowane) Rozmiar 57. Szczerze to mam siodełko max do przodu i chetnie bym jeszcze mostek skrócił (110mm jest teraz) Edytowane Poniedziałek o 09:54 przez sakul Cytuj
luker7 Napisano Poniedziałek o 09:55 Napisano Poniedziałek o 09:55 dla mnie wygląda dobrze. mięśnie muszą przyzwyczaić się do wysiłku. Cytuj
KNKS Napisano Poniedziałek o 13:18 Napisano Poniedziałek o 13:18 (edytowane) Pozycja jak najbardziej prawidłowa. Pokaz jeszcze foto samego roweru. Edytowane Poniedziałek o 13:27 przez KNKS Cytuj
dfq Napisano Poniedziałek o 16:22 Napisano Poniedziałek o 16:22 (edytowane) Na mój gust to masz siodełko nieco za wysoko i naciągasz te 4-głowe podczas jazdy młynkiem (na wysokiej kadencji). Spróbuj obniżyć o 0.5cm Edytowane Poniedziałek o 16:24 przez dfq 1 Cytuj
sakul Napisano Poniedziałek o 18:55 Autor Napisano Poniedziałek o 18:55 @dfq czy to powinno bardziej uruchomić pośladkowe? Bo mam dzisiaj zakwasy jak cholera w czwórkach a tyłek, dwógłowe i łydki nic nie bolą. A chyba jednak też powinny po intenstwnej jeździe? Może siodełko powiniennem też dać do tyłu troche? @KNKS Bianchi Oltre Race + Elite Wheels 50mm 2 Cytuj
KNKS Napisano Poniedziałek o 19:43 Napisano Poniedziałek o 19:43 (edytowane) Masz zamontowaną sztycę z offsetem. Gdybyś potrzebował "skrócić" pozycje, możesz zacząć od wymiany sztycy na taka z offsetem zerowym (lub mniejszym). Tak jak pisał kolega @dfq, siodełko minimalnie w dół + wywal 10mm podkładek spod mostka. Fajny rower. Edytowane Poniedziałek o 19:46 przez KNKS Cytuj
ernorator Napisano Wtorek o 05:41 Napisano Wtorek o 05:41 Pośladki są drugimi po czwórkach mięśniami najważniejszymi przy pedałowaniu. Łydki są ostatnie, to nie bieganie. Cytuj
szajbna Napisano Wtorek o 15:35 Napisano Wtorek o 15:35 20 godzin temu, sakul napisał: Bo mam dzisiaj zakwasy jak cholera w czwórkach a tyłek, dwógłowe i łydki nic nie bolą Cześć. Nic nie napisałeś o Twoim doświadczeniu rowerowym, więc skąd ktoś ma widzieć co Ci doradzić ? Cytuj
sakul Napisano Wtorek o 20:37 Autor Napisano Wtorek o 20:37 Jeżdżę na szosie czwarty rok. Ok 2k rocznie. FTP 275. Do tego biegam od półtorej roku (21.1km 1:45). Nie wiem co mogę wartościowego napisać? Cytuj
szajbna Napisano Środa o 13:22 Napisano Środa o 13:22 2k rocznie to dość mało, za mało żeby to były realnie jazdy treningowe, więc może to za duże "tempo" było dla Ciebie albo zwyczajnie błąd odżywiania/nawadniania. Dawno temu jak miałem takie epizody to było to spowodowane właśnie brakiem odpowiedniego nawodnienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi