sakul Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Cześć, jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich! Mam prośbę o ocenę pozycji na rowrze. Po dłuższej jeździe w tempie (90min) łapią mnie skurcze w mieśniach czworogłowch. Wzrost 184, waga 81. Wiem, że najlepiej wybrać się na profesjonalny bikefitting ale może jakieś drobne zmiany, które zasugerujecie, pomogą (zdjęcia są z zawodów, podciągałem jakość AI, bo screeny z filmiku były kiepskiej jakości) 1 Cytuj
olo850 Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca Jaki to rozmiar? Rower wygląda na za mały na tych foto. Cytuj
sakul Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca (edytowane) Rozmiar 57. Szczerze to mam siodełko max do przodu i chetnie bym jeszcze mostek skrócił (110mm jest teraz) Edytowane 22 Czerwca przez sakul Cytuj
luker7 Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca dla mnie wygląda dobrze. mięśnie muszą przyzwyczaić się do wysiłku. Cytuj
KNKS Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca (edytowane) Pozycja jak najbardziej prawidłowa. Pokaz jeszcze foto samego roweru. Edytowane 22 Czerwca przez KNKS Cytuj
dfq Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca (edytowane) Na mój gust to masz siodełko nieco za wysoko i naciągasz te 4-głowe podczas jazdy młynkiem (na wysokiej kadencji). Spróbuj obniżyć o 0.5cm Edytowane 22 Czerwca przez dfq 1 Cytuj
sakul Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca @dfq czy to powinno bardziej uruchomić pośladkowe? Bo mam dzisiaj zakwasy jak cholera w czwórkach a tyłek, dwógłowe i łydki nic nie bolą. A chyba jednak też powinny po intenstwnej jeździe? Może siodełko powiniennem też dać do tyłu troche? @KNKS Bianchi Oltre Race + Elite Wheels 50mm 2 Cytuj
KNKS Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca (edytowane) Masz zamontowaną sztycę z offsetem. Gdybyś potrzebował "skrócić" pozycje, możesz zacząć od wymiany sztycy na taka z offsetem zerowym (lub mniejszym). Tak jak pisał kolega @dfq, siodełko minimalnie w dół + wywal 10mm podkładek spod mostka. Fajny rower. Edytowane 22 Czerwca przez KNKS Cytuj
ernorator Napisano 23 Czerwca Napisano 23 Czerwca Pośladki są drugimi po czwórkach mięśniami najważniejszymi przy pedałowaniu. Łydki są ostatnie, to nie bieganie. Cytuj
szajbna Napisano 23 Czerwca Napisano 23 Czerwca 20 godzin temu, sakul napisał: Bo mam dzisiaj zakwasy jak cholera w czwórkach a tyłek, dwógłowe i łydki nic nie bolą Cześć. Nic nie napisałeś o Twoim doświadczeniu rowerowym, więc skąd ktoś ma widzieć co Ci doradzić ? Cytuj
sakul Napisano 23 Czerwca Autor Napisano 23 Czerwca Jeżdżę na szosie czwarty rok. Ok 2k rocznie. FTP 275. Do tego biegam od półtorej roku (21.1km 1:45). Nie wiem co mogę wartościowego napisać? Cytuj
szajbna Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca 2k rocznie to dość mało, za mało żeby to były realnie jazdy treningowe, więc może to za duże "tempo" było dla Ciebie albo zwyczajnie błąd odżywiania/nawadniania. Dawno temu jak miałem takie epizody to było to spowodowane właśnie brakiem odpowiedniego nawodnienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi