Eathan Napisano Piątek o 20:19 Autor Napisano Piątek o 20:19 (edytowane) @dfq tak masz rację. Wygodny, bardzo fajny. Tylko za nisko nad uszu u mnie schodził i był problem z zausznikami które wciskały się w ucho. Edytowane Piątek o 20:19 przez Eathan Cytuj
pecio Napisano Piątek o 20:36 Napisano Piątek o 20:36 (edytowane) Ten kask w kasku to super nowoczesna odmiana MIPSA i zwie się Spherical ( czy jakoś tak 😉) w Giro i Bellu. Jest kilka modeli z tym patentem. Jutro Giro "barania sfera " będzie u mnie to się wypowiem na jego temat. Kiedyś miałem terenowego Giro i Bella i bardzo mi leżały. Tak przy okazji to zrobiłem prasówkę z tego kupowanego modelu i...... jestem pod wrażeniem . Najbezpieczniejszy kas szosowy w testach VIRGINIA TECH ! Na czele tabeli pomiędzy pancernymi garnkami do upalania w dół. Wentylacja - rewelacja, jednym słowem dobrze się zapowiada. Z Rudym miałem kiedyś problemy (okulary ) i nie pałam sentymentem / miłością do tej firmy. @Eathan jak uszy nie pasują do kasku to nie wiesz co się robi........😉😁 Edytowane Piątek o 20:37 przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano Piątek o 20:40 Autor Napisano Piątek o 20:40 Powiem Ci, że rozważałem obcięcie tych uszu bo kask wyglądał świetnie. 3 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 09:12 Napisano Sobota o 09:12 Już po pierwszej przymiarce i regulacjach. Faktyczmie ten Giro Aries Spherical bardzo głęboko siedzi na głowie. Nie mam problemów z uszami ale nie wszystkie okulary podejdą. Tylko wąskie niskoprofilowe. Inne już kolidują ze skorupą kasku. Mam też wrażenie , że jest za szeroki i nie za bardzo stabilnie leży na moim łbie. Wykonanie premium , nie ma do czego się przyczepić . Spróbuje się do niego przekonać ale raczej chyba nic z tego nie będzie. Zrobie testy z czapeczkami jeszcze. 2 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 09:47 Napisano Sobota o 09:47 Jednak zostaje ten barani bobek. Fajnie ,że dorzucili zapasowe wkładki. No i " nówka" nie jakiś leżak magazynowy. 2 1 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 11:41 Napisano Sobota o 11:41 (edytowane) Przeleciałem się na szybkiego koło komina . Wentylacja w to słoneczko co praży na nieboskłonie , zwala z nóg 😉. Ale ganek lata po głowie . Robię manewr , ten odsyłam i biorę w rozmiarze M. Jestem na granicy rozmiarówek u Giro i ciężko się wstrzelić. Może M nie będzie tak głęboko siedziała jak L i lepiej usadowi się na moim ciosanym ciupaską deklu. Ciąg dalszy zmagań z sferycznym barankiem we wtorek ( powinna dojść M) Edytowane Sobota o 11:44 przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano Sobota o 11:43 Napisano Sobota o 11:43 (edytowane) @pecio Mój to już staruszek 😀 a wróć , to nie ten 🤣 W Heliosie nie ma już napisów - starte. Chyba w którymś , być może w Ariesie też miałem problem z jednymi okularami. A i jeszcze jedno - po kilku jazdach paseczki przy klamerce trochę się luzują, trzeba podciągać 😀 Co do szerokości - Aries i Eclipse mają podobne, Helios jest jeszcze trochę luźniejszy - używam go kiedy trzeba coś pod kask włożyć. Dziś taki żar że nie odważyłem się wyskoczyć na rower. Rano plac a potem SUP i 5x kąpiel na środku jeziora. Jutro jeszcze gorzej 🫣 Edytowane Sobota o 12:20 przez dfq 1 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 11:51 Napisano Sobota o 11:51 (edytowane) @dfq dzisiaj zmieniam strategię . Robię night raidera . Po 22 czasu zulu 😁 odpalam bombowca i do drugiej mam zamiar bujać się . A dodatkowo będę miał motywację i być może będę musiał odpalać dopalacze bo misio błąka się po okolicy ( trening interwałowy to się nazywa 🤣) A jeszcze z ciekawości o ile mogę spytać @dfq jaki masz obwód głowy ? Edytowane Sobota o 11:54 przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano Sobota o 11:59 Napisano Sobota o 11:59 (edytowane) Jestem w środku rozmiaru więc te L-ki mi pasują. 60-61cm. Ja jutro o 7mej odwożę żonę na lotnisko a potem znów na SUPa. Panienki w stringach popodrywać . Teź mogą być interwały 🤣 Edytowane Sobota o 12:10 przez dfq 1 3 Cytuj
pecio Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dalszy ciąg przygód . Giro nawet mniejszy kompletnie nie leży . Ale jest mózgo- ochronnik który pięknie siadł. Jakby na moim odlewie czaszki został poczęty. W dodatku w tym kasku nikt mnie nie dogoni 🤣 A zwie się ten garnek znaczy się..... Oczywiście będzie wymieniony na inny kolor bo ten taki trochu jakby z tych parad .....no tych takich.🌈 2 Cytuj
Eathan Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu @pecio wersje białą z czarnym mierzyłem. Całkiem fajnie to wyglądało. Cytuj
Greg1 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Ech, już chyba ze dwie strony temu pisałem, że najwygodniejsze kaski na kwadratowe łby robi Met, ale Wy musieliście do tego dotrzeć empirycznie... 😁 1 Cytuj
Eathan Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu @Greg1 u mnie niestety nie sprawdził się. Ciekawy przypadek. MET Trenta 3K Carbon MIPS AIR - największy możliwy, niby nie gniecie, ale jest luźny. Skręcenie opaski zaciskowej ma maksa zostawia lux. W przypadku mniejszego rozmiaru gniecie a opaska zaciskowa jest rozkręcona na maksa. Poza tym kask nie przylegał do głowy na całej powierzchni. W górnej części między kaskiem a głową miałem luz na grubość palca wskazującego. Cytuj
pecio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Waga : Właśnie zamawiam białego , ale szczypię się nad tym szarym opalizującym. Jednak biały. 😉😁 Ta wersja a'la Tadeusz mieni się na różowo wpadając w fiolet. Myślałem , że nie będzie takiej srokopisiatej padaczki i bardziej będzie w biel wpadał. To tak ku przestrodze. T 49 minut temu, Greg1 napisał: Ech, już chyba ze dwie strony temu pisałem, że najwygodniejsze kaski na kwadratowe łby robi Met, ale Wy musieliście do tego dotrzeć empirycznie... 😁 @Greg1 podróże kształcą nawet te empiryczne 😉 Edytowane 16 godzin temu przez pecio Cytuj
pecio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Leci biały Mecik z CR , pewnie ten co macał @Eathan . 1 Cytuj
Eathan Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu @pecio jak będzie miał ślady podkładu na gąbkach to na bank ten 1 Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu A w gaciach skorpionka pewnie wkładka ( ta ze skrzydełkami ) się zawieruszyła. Bo lecą razem z tym wymacanym garnkiem .🤣 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi