Eathan Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu (edytowane) @dfq tak masz rację. Wygodny, bardzo fajny. Tylko za nisko nad uszu u mnie schodził i był problem z zausznikami które wciskały się w ucho. Edytowane 21 godzin temu przez Eathan Cytuj
pecio Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) Ten kask w kasku to super nowoczesna odmiana MIPSA i zwie się Spherical ( czy jakoś tak 😉) w Giro i Bellu. Jest kilka modeli z tym patentem. Jutro Giro "barania sfera " będzie u mnie to się wypowiem na jego temat. Kiedyś miałem terenowego Giro i Bella i bardzo mi leżały. Tak przy okazji to zrobiłem prasówkę z tego kupowanego modelu i...... jestem pod wrażeniem . Najbezpieczniejszy kas szosowy w testach VIRGINIA TECH ! Na czele tabeli pomiędzy pancernymi garnkami do upalania w dół. Wentylacja - rewelacja, jednym słowem dobrze się zapowiada. Z Rudym miałem kiedyś problemy (okulary ) i nie pałam sentymentem / miłością do tej firmy. @Eathan jak uszy nie pasują do kasku to nie wiesz co się robi........😉😁 Edytowane 21 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Powiem Ci, że rozważałem obcięcie tych uszu bo kask wyglądał świetnie. 3 Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Już po pierwszej przymiarce i regulacjach. Faktyczmie ten Giro Aries Spherical bardzo głęboko siedzi na głowie. Nie mam problemów z uszami ale nie wszystkie okulary podejdą. Tylko wąskie niskoprofilowe. Inne już kolidują ze skorupą kasku. Mam też wrażenie , że jest za szeroki i nie za bardzo stabilnie leży na moim łbie. Wykonanie premium , nie ma do czego się przyczepić . Spróbuje się do niego przekonać ale raczej chyba nic z tego nie będzie. Zrobie testy z czapeczkami jeszcze. 2 Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jednak zostaje ten barani bobek. Fajnie ,że dorzucili zapasowe wkładki. No i " nówka" nie jakiś leżak magazynowy. 2 1 Cytuj
pecio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Przeleciałem się na szybkiego koło komina . Wentylacja w to słoneczko co praży na nieboskłonie , zwala z nóg 😉. Ale ganek lata po głowie . Robię manewr , ten odsyłam i biorę w rozmiarze M. Jestem na granicy rozmiarówek u Giro i ciężko się wstrzelić. Może M nie będzie tak głęboko siedziała jak L i lepiej usadowi się na moim ciosanym ciupaską deklu. Ciąg dalszy zmagań z sferycznym barankiem we wtorek ( powinna dojść M) Edytowane 6 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) @pecio Mój to już staruszek 😀 a wróć , to nie ten 🤣 W Heliosie nie ma już napisów - starte. Chyba w którymś , być może w Ariesie też miałem problem z jednymi okularami. A i jeszcze jedno - po kilku jazdach paseczki przy klamerce trochę się luzują, trzeba podciągać 😀 Co do szerokości - Aries i Eclipse mają podobne, Helios jest jeszcze trochę luźniejszy - używam go kiedy trzeba coś pod kask włożyć. Dziś taki żar że nie odważyłem się wyskoczyć na rower. Rano plac a potem SUP i 5x kąpiel na środku jeziora. Jutro jeszcze gorzej 🫣 Edytowane 5 godzin temu przez dfq 1 Cytuj
pecio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) @dfq dzisiaj zmieniam strategię . Robię night raidera . Po 22 czasu zulu 😁 odpalam bombowca i do drugiej mam zamiar bujać się . A dodatkowo będę miał motywację i być może będę musiał odpalać dopalacze bo misio błąka się po okolicy ( trening interwałowy to się nazywa 🤣) A jeszcze z ciekawości o ile mogę spytać @dfq jaki masz obwód głowy ? Edytowane 6 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Jestem w środku rozmiaru więc te L-ki mi pasują. 60-61cm. Ja jutro o 7mej odwożę żonę na lotnisko a potem znów na SUPa. Panienki w stringach popodrywać . Teź mogą być interwały 🤣 Edytowane 5 godzin temu przez dfq 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi