Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@dfq tak masz rację. Wygodny, bardzo fajny. Tylko za nisko nad uszu u mnie schodził i był problem z zausznikami które wciskały się w ucho.

Edytowane przez Eathan
Napisano (edytowane)

Ten kask w kasku to super nowoczesna odmiana MIPSA  i zwie się Spherical ( czy jakoś tak 😉)  w Giro i Bellu.  Jest kilka modeli  z tym patentem.  Jutro Giro "barania sfera "  będzie u mnie to się  wypowiem  na jego temat.  Kiedyś miałem  terenowego Giro i Bella i bardzo mi leżały.  Tak przy okazji to zrobiłem prasówkę  z tego kupowanego modelu i...... jestem pod wrażeniem .  Najbezpieczniejszy kas szosowy w testach VIRGINIA TECH ! Na czele  tabeli pomiędzy pancernymi  garnkami do upalania w dół. Wentylacja - rewelacja,  jednym słowem dobrze się zapowiada. 

Z Rudym  miałem kiedyś  problemy (okulary ) i nie pałam sentymentem / miłością do tej firmy. 

@Eathan jak uszy nie pasują do kasku to nie wiesz co się robi........😉😁

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano

Już po pierwszej przymiarce i regulacjach. Faktyczmie ten Giro Aries Spherical bardzo głęboko siedzi na głowie. Nie mam problemów z uszami ale nie wszystkie okulary podejdą. Tylko wąskie niskoprofilowe. Inne już kolidują ze skorupą kasku. Mam też wrażenie , że jest za szeroki i nie za bardzo  stabilnie leży na moim łbie. Wykonanie premium , nie ma do czego się przyczepić . Spróbuje się do niego przekonać ale raczej chyba nic z tego nie będzie. Zrobie testy z czapeczkami jeszcze. 

20260627_110330.jpg

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Przeleciałem  się   na szybkiego koło komina  .  Wentylacja w to słoneczko  co praży na nieboskłonie  , zwala z nóg 😉.  Ale ganek   lata po głowie .   Robię manewr , ten odsyłam i biorę w rozmiarze M.    Jestem na granicy  rozmiarówek u Giro i ciężko się wstrzelić. Może M  nie będzie  tak głęboko siedziała jak L i  lepiej usadowi  się na moim ciosanym ciupaską deklu.  Ciąg dalszy zmagań z sferycznym barankiem  we wtorek  ( powinna dojść M) 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@pecio Mój to już staruszek 😀

Screenshot_20260627_131845_com.android.gallery3d.jpg.98705a8de835725bf09d9b2f255102d2.jpg

a wróć , to nie ten 🤣

Screenshot_20260627_132115_com.android.gallery3d.jpg.6c31f3aac6292761c418a5473707a175.jpg

W Heliosie nie ma już napisów  - starte.

Chyba w którymś , być może w Ariesie też miałem problem z jednymi okularami.

A i  jeszcze jedno - po  kilku jazdach paseczki  przy klamerce trochę się  luzują, trzeba podciągać 😀

Co do  szerokości - Aries i Eclipse mają podobne, Helios jest jeszcze trochę luźniejszy - używam go kiedy trzeba coś pod kask włożyć.

Dziś taki żar że nie odważyłem się wyskoczyć na rower. Rano plac a potem SUP   i 5x kąpiel na środku jeziora. Jutro jeszcze gorzej 🫣

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@dfq  dzisiaj zmieniam strategię .  Robię night raidera .  Po 22  czasu zulu 😁 odpalam  bombowca  i do drugiej   mam zamiar   bujać się .  A dodatkowo będę  miał motywację  i być może będę musiał odpalać dopalacze bo misio błąka się po okolicy ( trening interwałowy  to się nazywa 🤣

A jeszcze z ciekawości o ile mogę spytać  @dfq jaki masz obwód głowy ? 

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

Jestem w środku rozmiaru więc te L-ki mi pasują. 60-61cm. Ja jutro o 7mej odwożę żonę na lotnisko a potem znów na SUPa. Panienki w stringach popodrywać . Teź mogą być interwały 🤣

Edytowane przez dfq
  • +1 pomógł 1
  • Haha 1