szymonVX Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cześć, szukam opon do mojego Superiora, 29 cali, obecnie mam Smart Sam ale chce coś z lepszym oporem toczenia oraz warunek konieczny - brązowy bok. Generalnie niewiele terenu, troche ścieżek rowerowych i trochę asfaltu wiec rozmiar 2.25 jest ok, szersze mogą sie nie sprawdzić. Myślałem na Rekon albo Rekon Race od Maxxis, czy będą "szybsze" na asfalcie niż Smart Sam? Cytuj
KSikorski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Można rozważyć, bardzo dobra cena: https://allegro.pl/oferta/opona-rowerowa-zwijana-hutchinson-kraken-xc-trail-tubeless-hardskin-29x-2-3-18305380288 Cytuj
cervandes Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Wpisuję się w taki scenariusz, brązowy bok i bardzo szybkie opony, ale jednak z trakcją w terenie. Zestaw Racing Ralph i Racing Ray Super Race, ewentualnie Peyote jeśli ma być jednak mniej trakcji. Cytuj
Czikol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Racing Ralph i Ray szybko znikają na ścieżkach rowerowych i asfaltach. Cytuj
cervandes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zwariowaliście. Mam 7500km nakręcone na tym zestawie i spokojnie do dychy dojadę. Na drugim rowerze mam Super Ground i też dychę robią. Cytuj
Greg1 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 godzin temu, szymonVX napisał: Myślałem na Rekon albo Rekon Race od Maxxis, czy będą "szybsze" na asfalcie niż Smart Sam? Ja mam Recon Race 2,35" z tyłu i Recon 2,4" z przodu (wcześniej były dwa Recon Race ale którejś jesieni dałem Recona na przód i tak już zostało). Ale nie jeżdżę po asfalcie - z domu do lasu mam dosłownie 300 czy 400 metrów więc nie powiem czy się np. szybko ścierają. Jakichś tragicznych oporów nie czuję ale też nie jechałem na nich dłuższego dystansu po asfalcie. Nie porównam też do Smart Samów bo co prawda kiedyś je miałem ale w rozmiarze 700x35c w bieda-grawelu jako zimówki Cytuj
emski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @szymonVX https://www.centrumrowerowe.pl/opona-schwalbe-rick-xc-pd45244/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi