Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

z rowerowych rzeczy:

to wyczyściłem bika i....

właśnie chciałem wyregulować przednią przerzutkę(Alivio Down swing) no i rozgwintowała się nakrętka od śruby trzymającej linkę(ta w tej czarnej części: http://www.probikes.pl/img/itm/big/837.jpg )... nie mogę jej wywalić bo goście z shimano walneli na końcu śrubki taką małą zastawkę(mały bolec zabezpieczający śrubę przed wypadnięciem...) ktoś ma jakieś pomysły?? można to to upiłować??

Napisano

Ja dziś tylko wytarłem bika z kurzu. Jutro na mase krytyczną się wybieram. Więc rower musi lśnić. Jutro zdam relacje z Kieleckiej Masy Krytycznej.

Napisano

ja dzisial mialam dwa zabawne wydarzenia jak wracalam do domu :)

otoz, czystym przypadkiem zjechalam na szose na al. niepodleglosci i stanelam na swiatlach przy skrzyzowaniu kolo sgh. stoje... a na sasiedni pas podjezdza biker dosc mocno zuzyta kolarzowka :) patrze, a to moj kumpel ktorego sto lat nie widzialam i ciagle nie mozemy sie zgadac zeby gdzies razem pojezdzic :) no to zjechalismy na chodnik i skoczylismy na soczek pogadac :)

godzine pozniej, juz przy dolince sluzewieckiej, od macdonalda przy walbrzyskiej scigalam sie z jakims sympatycznym bikerem z plecakiem riders :) myslalam, ze jestem taka szybka bo mi zniknal w ktoryms momencie ale chyba po prostu skrecil gdzie indziej... :) pozdrawiam!

a wczoraj w koncu, po pol roku, przykrecilam sobie do roweru uchwyt na pompke...

Napisano

hm. dzis mi pykło równe 50km. ;D 35km. teren. z średnia 24km/h. mocno było i forma coraz lepsza.;] tylko tak dalej.;]

Napisano

Ja z kolei muszę sobie zrobić chyba przerwę od bike bo ostatnio baaardzo ciężko mi się jeździ, nie mam na to ochoty i chce mi się spać w południe :) Chyba troszkę przesadziłem i muszę swoje odsiedzieć aż wróci ochota :)

Ale i tak zrobiłem 40km :)

Napisano

a ja wiem, a ja wiem, ale nie powiem, bo nie wiem czy Siwy, che żebym wyjawił :P

@ Siwyex, Twój rower licytuje sklep z mojego miasta :(

Napisano

stoje na śpiąco, śpie na siedząco, siedze na stojąco?

za 45 minut mam pociąg

głupi awf, że też zachciało mi się tam składać papiery

nie słuchajcie mnie

jak śpie 3 godziny to pozniej se musze poprzeklinać na czym świat stoi.

Napisano

AWF ,uniwerek , czy polibuda , to i tak czekają Cię bezsenne noce

potem skończysz studia znowu bezsenne noce co ze sobą zrobić

przyjdzie potomek na świat znowu bezsenne noce

więc lepiej zaprzyjaźnić sie z bezsennością bo wiele razy ją spotkasz

powodzenia wszystkim w rekrutacji

Giant chodzi jak rosyjska siekierka :D

trieszcziot, piszcziot, ale idziot :twisted: :twisted: :twisted:

Napisano
siwyex a co to sie stało ze twoje pomykadło na allegro trafiło?:D

Dołek finansowy i trzeba się w jakiś sposób wzbogacić... Może przez wakacje troszkę zarobie i wtedy coś się kupi, ale na razie musze sprzedać...

Napisano

Biera, nie taki głupi ten awf, mają fajny basen :D

a ja wczoraj kolejny raz dowiedziałam się, by nie sądzić ludzi po pozorach:)

Akurat nie na rowerze, ale w basenie...

Wczoraj poszłam na trening, a tu na torze jakaś kobita-zawalidroga gdzies na oko po 40, nie najszczuplejsza,i jeszcze w makijażu!

Pomyślałam sobie, że i tak ją trener zaraz wygoni na tor obok - ale patrzę, kobieta zaczęła zasuwać bardzo ładnym delfinem :eek:

Przyszedł trener i z całym szacunkiem powiedział, Pani Marysiu, zapraszamy...

Okazało się, że Pani Marysia wymiata na torze że hej...

Na czterysta metrów stylem zmiennym (delfin, grzbiet, żaba, kraul) Pani Marysia wycięła nas wszystkich.. :P

Od najszybszego z nas chłopaka była szybsza o całe 2 minuty! :eek:

no cóż, jeszcze jakies 10 lat pływania...i może mi się uda tak choć troszkę dogonic Panią...:D

Wiem, że to mało rowerowe, ale sie nie mogłam powstrzymać :P Najwyżej wywalcie ;)

Napisano

Dzisiaj tylko 3 lekcje, a właściwie 1 (polski). Na pozostałych 2 nic nie robiliśmy, przygotowania do nadania imienia szkole idą pełną parą. Uroczystość już jutro :)

Z rowerowych rzeczy to jeszcze nic nie zrobiłem. Pewnie wyjdę później pojeździć i może w końcu zamówię buciki SPD :)

• Mod Team
Napisano

Dziś mam wolne. Jutro też. Tak tak, aż 2 dni! Jeszcze mi się w głowie poprzewraca tyle tego wolnego :confused: Na rowerek niestety raczej nie wyjdę (choć kto wie) bo chłodno jest i strasznie wieje. Za to poddałem tuningowi odchudzającemu swoje Juicy 7. Wymieniłem brzydkie, czarne, fabryczne śruby. Wstawiłem dużo ładniejsze, srebrne, z mniejszym, zaokrąglonym łebkiem. I te nowe są na imbus 4 (tak jak klamki) a nie 5. Na razie wymieniłem tylko śruby mocujące zaciski i adapter bo tych do klamek nie mieli w sklepie (będą jutro). W sumie wymieniłem 6 śrub (4 do zacisków + 2 adapter) i zyskałem po 0,2g na śrubie, razem 1,2 g! Koszt jednej śruby to 20 groszy, a więc cała zabawa kosztowała tylko 1,2 zł! Tak mało, a jaka satysfakcja. Teraz czuje się bardziej pr0! A jutro jeszcze śruby od klamek - kolejny zysk wagowy :twisted:

01nh0.th.jpg

Napisano

A ja właśnie dokonałem rezerwacji noclegu i jutro o 5 rano ruszam rowerem na 2 dni w rejony Odi'ego - a dokładniej zatrzymam się w Chodzieży. Cel wycieczki to zdobyć Dębową Górę, górę Wolsko oraz Gontyniec no i pozwiedzać sobie trochę te ładne okolice doliny Noteci.

Napisano

gdzie jest ta "góra" Wolsko? Ja 2 dni temu byłem w Twoich rejonach, czyli po raz 50-ty Duszno (tylko 67 km/h ^_^ ), i potem w kierunku kopalni soli i Mogilna, razem 92 km.

Wniosek - muszę zmienić siodło :D na dłuższe trasy :P

Dębowa góra ma 2 szczyty, różnią się ponoć tylko 1 m :P

ps. gdzie nocujesz, schronisko młodzieżowe czy hotel 4**** :D

Napisano
gdzie jest ta "góra" Wolsko?
Między Białośliwiem a Miasteczkiem Krajeńskim. Profil, mapę i kilka zdjęć masz tu http://www.cyklista.ovh.org/wolsko1.html

Ja 2 dni temu byłem w Twoich rejonach, czyli po raz 50-ty Duszno (tylko 67 km/h ), i potem w kierunku kopalni soli i Mogilna, razem 92 km.

Mogłeś dać znać że jedziesz do Duszna bo akurat wolny dzień miałem i kręciłem się na rowerze po okolicy bez celu.

ps. gdzie nocujesz, schronisko młodzieżowe czy hotel 4****

Jakieś domki na działkach w Chodzieży za 20 zł/doba, czyli jak dla mnie to pewno będzie hotel 4**** :(

Napisano

Dam Tobie znać na piva przed następnym wyjazdem w te strony :( tylko wczesniej musisz zrobić ze 40 km na maxa, co bym mógł za tobą jechać :(

Generalnie by nie jeździć bez celu, ostatnio jeżdze sie kąpać :D

woda juz ma +22,5* c ! Tyle co w połowie lipca zazwyczaj :P

Napisano

Dzisiaj, przed niecala godziną pomogłem pewnemu belgowi. Ów pan szukal serwisu rowerowego, jakos udalo mi sie z nim dogadac po angielsku, i razem pojechalismy do zaprzyjaznionego serwisu. Mielismy duzo szczescia iz niebylo jeszcze zamkniete gdyz byla juz godzina 17. Okazlo sie iz kolo jest scentrowane, a opona przetarta od klockow. Szybki serwis, wymiana opony i rower byl gotowy do dalszej drogi. Pan jedzie z Belgi do Krakowa. Ciesze sie iz moglem mu pomoc (nikt wczesniej tego niezrobil!!), przynajmniej nie napisze gdzies na jakiejs belgijskiej stronie ze polska jest nie przyjazna :(

Napisano

Dziś wybrałem się z Krzyskiem i jego tatą na rower.Od początku było widać ze jeździe się zdecydowanie lepiej niż ostatnio.

Pośmigaliśmy w Puszczy Wkrzańskiej a następnie w Lasku Arkońskim gdzie Krzysiek znalazł świetny zjazd !!

Dalej już jeździliśmy starymi scieżkami do samego domu ;]

Zrobiłem równiutkie licznik003tt5.th.jpg

P.S

Jutro chyba będzie trzeba w końcu umyć bika bo napęd już ,,pięknie gra" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...