Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, marcin_ostrów napisał:

Tyle kasy za Rhytma ??

Panie, ja się nie znam, chciałem tylko coś lepszego od teraźniejszego amora. ;) Rozumiem, że ten z Twojego linku jest znacznie lepszy od tego z Allegro? Cena nie jest jakaś kosmiczna tylko jak z gwarancją z niemieckiego sklepu?

@chester_jds , jasna sprawa.

Napisano

Ja bym ci sugerował jednak iść w Rock Shox'a. Biorąc pod uwagę co tam fabrycznie masz nie jest to elektryk wysokich lotów. Pike, Lyrik w wersji Select, Select+ spokojnie ci styknie. Jest trochę tego po ~1500 zeta na OLX. Rhytm to podstawowa wersja i moim zdaniem wymaga nieco więcej dbałości, uwagi. Wszystko wyżej jest ok choć ja mam pecha do tej marki dlatego sugestia co do RS'a. 

Napisano
8 godzin temu, Tyfon79 napisał:

Biorąc pod uwagę co tam fabrycznie masz nie jest to elektryk wysokich lotów.

Zgadza się, to jakiś budżetowy Conway a co było fabrycznie to nie wiem, bo kupiłem używany.

@Wojcio niestety max budżet to 1,5k pln i ani złotówki wincyj 

Napisano

To zależy od oczekiwań. Mam FOXa z Grip i z Grip2 - ten drugi w trudnych sytuacjach działa magicznie, ten pierwszy jest wygodniejszy przy mniej wymagających zastosowaniach. Łatwo go ustawić, jest „wygodny”, choć nie trzyma tak wysokości i tak dobrze nie nadąża za terenem. Jak rower nie jest do wyczynu, to flagowe widelce w tańszych wersjach nadal są dobre. Z drugiej strony jak ma być upgrade to na całego, bo minimalny nie ma sensu. 

Napisano

Ja tego nie umiem stwierdzić. Wiem, że zmiana goleni z 32 na 35 i w ogóle platformy na solidniejszą (Recon 150 to już na max rozciągnięty jest) powinna być odczuwalna, podobnie tłumik i cała reszta (teoretycznie - ślizgi, uszczelnienia). Ale jest też psychologia - jak kupisz Ultimate to nie ma dyskusji, a jak Select to możesz zacząć szukać dziury w całym. Jak coś w Reconie niedomaga (przytarty, luzy, cieknie) to taka zmiana jest super. Ktoś na forum zmieniał byle jakiego Suntoura na RS - to on na pewno poczuł zmianę. A zmiana wyższej średniej półki na niższą górną półkę nie musi porazić. Gdybyś nie miał widelca to Selecta bym ci polecał z czystym sumieniem. A jak masz, to nie wiem co jest napędem zmiany.

Napisano

Motorem zmiany jest tak jakby "wiotkość" tego amora, zwłaszcza podczas hamowania z większej prędkości mam wrażenie jakby chciał się złożyć pod rower jak podwozie w samolocie :) Myślałem, że nieco grubsze lagi poprawią sytuację.

Napisano (edytowane)
W dniu 15.05.2026 o 09:33, Wojcio napisał:

Córka ma Lyrika i jest bardzo OK

Tego z plusem czy zwykłego?

Edytowane przez masahuku