NerfMe Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu To jak zakup z Polski to jesteś, na tę chwilę, skazany na Lapierre Czego Ci brakuje w obecnym rowerze? 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wszystkiego mu brakuje. To co ma to jeszcze generacja z 3 blatami na korbie i kątami jak w rowerze xc. Cosik mi się widuje, że się boi karbonowej ramy... która już od lat jest standardem i tylko takie paproki jak Dżajant miedzy innymi nadal wciskają ludziskom spawane rurki za kupę kasy. Żenada. Ja tylko zastawię tą propozycję bo nic lepszego się na naszym rynku nie znajdzie https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-zesty-cf-8-9-pd50033/ 2 Cytuj
kw95s Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowane) Dokładnie, trochę się boję karbonu, dla mnie to coś nowego, czy przetrwa jakieś wywrotki na trasach, mam wrażenie, że dużo łatwiej jest ją rozwalić i nie będzie się dało naprawić. Ten LAPIERRE Zesty CF 8.9 mi się podoba i wydaje się najrozsądniejszy. Nie wiem, jak wygląda ewentualna naprawa ramy, czy są dostępne do zakupu luzem, nie widzę na ich stronie. Edytowane 3 godziny temu przez kw95s Cytuj
NerfMe Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Zajefajny rowerek. Nawet za granicą obecnie ciężko o cokolwiek lepszego. Cytuj
Wojcio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Kolega miał awarię ramy w innym Lapierze. Dostał wymianę na nową (nowej generacji). Alu też można uszkodzić. 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, kw95s napisał: Dokładnie, trochę się boję karbonu, dla mnie to coś nowego, czy przetrwa jakieś wywrotki na trasach, mam wrażenie, że dużo łatwiej jest ją rozwalić i nie będzie się dało naprawić. Czemu zakładasz, że będą wywrotki? Trzeba się szkolić by nie było. Powoli do przodu z umiejętnościami. Obecne rowery tego typu są tak dobre w prowadzeniu, że w sumie trzeba się postarać by połamać ramę, mieć wybitnego pecha albo zwyczajnie jak ja to mówię bawić się w "KOMy" czyli ściganie się z czasem. Tylko alu też pęknie. Cytuj
leotdipl Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu (edytowane) Lappier - ciężki klocek jak na karbon. I bez blokady amorów !? Osprzęt Shimano - bomba. Hamulce - Bomba! Nie rozumiem obaw dot. karbonu. Wymagania określiłeś. Nie ma powodu. Edytowane 25 minut temu przez leotdipl 1 Cytuj
emski Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu no ten LP Zesty CF 8.9 z CR ... w tej cenie - fajny, brać i jeździć @leotdiplw takich amorach nie ma blokady bo i po co, jest HSC i LSC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi