Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Napisano

Kilka słów na temat Brytona. Bateria  daje radę, od zakupu ładowałem go dopiero dwa razy. Pierwsze ładowanie, zabawy w domu i ok 200 km + w trasie, z czego dwa tygodnie leżał nieużywany w szufladzie. Po drugim, przejażdżka 50 parę km zjadł 5% z 100. Oby tak dalej.

Jazda bez czujników z GPS, mapa i połączeniem z tel.

• +1 pomógł 1
Napisano

@wojtt80, a ja żałuję, że od razu nie kupiłem Explore 2, bo zaoszczędziłbym kilkanaście zł...

Łatwość wgrywania wszelakich map, niesamowita czytelność, szybkość obracania mapy no i trochę większy ekran 🙂.

• +1 pomógł 1
Napisano

Nie próbowałem innych, ale w cenie ok 600 zl raczej ciężko o coś lepszego. Za tysiaka widziałem że też są i tyle bym nie dał.

Napisano

W cenie do ok 600zł mamy:

Magene C606

GEOID CC700 PRO

IGsport IG630s

BiNavi (jak trafimy promocję)

To chyba tyle z "chińczyków"

Co wybrać? Wszystkie mają swoje wady i zalety. Wszystkie działają i prowadzą do celu. Jak poznamy ich ułomności to nawigowanie dodatkowo staje się łatwiejsze 😉

Napisano
W dniu 18.05.2026 o 23:29, wojtt80 napisał:

Po drugim, przejażdżka 50 parę km zjadł 5% z 100. Oby tak dalej.

Jazda bez czujników z GPS, mapa i połączeniem z tel

Dzisiaj dołożyłem 5h aktywności. Bateria zeszła do 74%. W gęstym leśnym tunelu trochę świrował. Na chwilę stracił też połączenie z telefonem co nie zostało pominięte i pojawił się odpowiedni komunikat😁🙃

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 20.05.2026 o 12:47, smw44199 napisał:

W cenie do ok 600zł mamy:

Magene C606

GEOID CC700 PRO

IGsport IG630s

BiNavi (jak trafimy promocję)

To chyba tyle z "chińczyków"

Co wybrać? Wszystkie mają swoje wady i zalety. Wszystkie działają i prowadzą do celu. Jak poznamy ich ułomności to nawigowanie dodatkowo staje się łatwiejsze 😉

iGPSPORT BSC500 można teraz wyrwać za poniżej 600 zł, BiNavi (wersja normalna, bez Air) to 200 zł drożej. BSC500 ma bardzo jasny ekran i głośniki.
Zamówiłem oba powyższe. Jeden zostawię.

BiNavi już testowałem. Działa zaskakująco dobrze. To jeszcze nie poziom Garmina, ale już całkiem nieźle sam liczy trasy. Starsze modele tego nie potrafiły.

Napisano (edytowane)

IGS630S ma starszy routing. W nowej serii (BiNavi, BSC500), routing został poprawiony i działa lepiej. Reklamują to jako Advanced Routing 2.0.
W ślad za tym poszły nowy mapy, które zawierają osobne dane do map i osobne do trasowania.

To nie jest jeszcze poziom Garmina, ale postęp jest wyraźny. Poza tym za Garmina z dwu-zakresowym GNSS, kompasem, mocną baterią  i premium wykonaniem (dobry ekran, odkręcanie mocowanie, ew. aluminiowe), musisz dać min. 1800 zł (tj. za Edge 1040).
iGPSPORT swoje produkty premium za mniej niż połowę z tego, a budżetowce za mniej niż 1/3.

Jak tylko jeździsz po wgranym śladzie i potrzebujesz prosty re-rotuing do powrotu na trasę, to nie ma sensu przepłacać.
Ja zauważyłem, że i tak nigdy tras nie planuję w liczniku. Używam go tylko do prowadzenia i teraz czujników (radar). A chińczyki robią to stabilnie, bez zwiech.

Edytowane przez SanchoPancha
  • +1 pomógł 1