Future3 Napisano 24 Marca Napisano 24 Marca Cześć, Szukam roweru MTB w budżecie 3000–4000 zł. Rower będzie używany głównie do jazdy po lasach, szutrach oraz dojazdów do pracy. Mam sporą nadwagę, więc zależy mi przede wszystkim na wytrzymałym i solidnym sprzęcie, który to dobrze zniesie, ale też będzie w miarę wygodny na dłuższe trasy. Czy w tym budżecie znajdę coś godnego uwagi? Z góry dzięki za pomoc 🙂 Cytuj
icemachine Napisano 25 Marca Napisano 25 Marca Dobrze by było gdybyś podał wzrost - to determinuje rozmiar ramy. Jeśli zależy Ci na wytrzymałości ramy - to podaj jaką wagę ma wytrzymać. Z drugiej strony, czy na pewno potrzebujesz MTB? Masz u siebie teren z duża ilością górek/ podjazdów ? Pytam bo MTB nie jest aż tak wygodne do dojazdów do biura. Zakładam że jednak dojazdy do pracy będą najczęstszą formą aktywności? Cytuj
Future3 Napisano 10 Kwietnia Autor Napisano 10 Kwietnia Wzrost 195cm Waga 150kg Nie musi to byc mtb, ale wydawalo mi sie ze mtb na moja wage to najrozsadniejszy wybor Cytuj
Wojcio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia To jest do 170kg. https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski Wyboru dużego nie ma. W tanim rowerze jak pod Tobą amortyzowany widelec się ugnie raz i już nie wstanie. Nawet XL jest dostępne. WIększość rowerów ma limit w okolicy 130kg i to łącznie rower i rowerzysta. 1 Cytuj
StrayRider Napisano Piątek o 16:55 Napisano Piątek o 16:55 Tak czy inaczej jest to przy "górnej granicy": (w wersji XL rower też pewnie będzie trochę cięższy) Cytat Ograniczenia Całkowita waga (rower + kolarz) nie powinna przekraczać 170 kg. Cytat Waga *roweru 16.2 kg Cytat Wzrost 195cm Waga 150kg I pytanie: -czy to jest obecna waga i w planie redukcja? -czy taka zostaje? Cytuj
Future3 Napisano Sobota o 00:55 Autor Napisano Sobota o 00:55 Jest to aktualna waga i ciagle spada Cytuj
smw44199 Napisano Sobota o 07:03 Napisano Sobota o 07:03 Skłaniałbym się raczej do trekkinga podanego przez Wojcio. Najeździsz się przez 2-3 lata zrzucisz wagę to sprawisz sobie kolejny rower jak Ci sie spodoba sama jazda 😉. Tylko nie słuchaj głupot, ze jazdą na rowerze nie zrzucisz kilogramów, bo to bzdura😉 2 Cytuj
Future3 Napisano wczoraj o 01:34 Autor Napisano wczoraj o 01:34 (edytowane) Niestety rower który podał Wojcio nie bedzie juz w sprzedazy a rama XL jest juz wyprzedana Edytowane wczoraj o 01:34 przez Future3 Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 05:10 Napisano wczoraj o 05:10 Żaden rower który kupisz "z półki" nie wytrzyma 150kg. Główny problem będzie ulegającym rozwałce tylnym kołom oraz, jeżeli nie ma sztycy 31.6, urywanym kominom podsiodłowym lub giętym sztycom. To nie oznacza, że nie da się roweru dostosować do takiej wagi. Po prostu - nie spodziewaj się, że coś gotowego będzie od razu użyteczne. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi