Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] SR Suntour SF24-NRX32-E Exploded Views - widok rozstrzelony - przekrój

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej, kupiłem rower i chciałem się upewnić czy amortyzator posiada gąbki olejowe, więc standardowo zeskanowałem QR z goleni:
SF24-NRX32-E-AIR-RL-R-DS-15AH4-100-29-AL1.5CTS-C61-O46 260/0 63
Znalazłem na stronie SR Suntour sam amortyzator:
https://www.srsuntour.com/products/fork/SF24-NRX32-E-8103.html
Niestety przekroju nie ma dostępnego.
Czy ktoś ma na dysku przekrój lub dostęp do SR Suntour dla przedsiębiorców gdzie być może będzie przekrój?

Na obecną chwilę przyglądając się amortyzatorowi oraz szukając w katalogach znalazłem numery:
Korek wentyla: FAA121
Uszczelki kurzowe: FAA169-40
Sztywna oś 15AH4: FKA133-02 (u mnie O.L.D. 100)
Jak na razie kupiłem u @ACTIVIA uszczelki kurzowe FAA169-40 i w ciemno gąbki FAA423 + olej Fuchs Silkolene RSF 15. Dodatkowo kupiłem gumkę oznaczająca SAG FAA397-00 (tak musiała być niebieska :P ) 

Z góry dziękuję za pomoc 🍻

Edytowane przez GT500s
Napisano (edytowane)
Spoiler

Obraz

Obraz

Obraz

Obraz

Więc tak . . . Jak widać na zdjęciach suche są uszczelki, natomiast wnętrze jest warstwa smaru w dolnych goleniach, nie myłem tego ponieważ myślę że jest OK. Gąbki są tam w środku nasączone olejem i porównując optycznie do kupnych to mogę potwierdzić że to FAA423. Uszczelki napełniłem R.S.P. Slick Kick i tym samym smarem pokryłem lagi wraz z prętami i plastikiem (cienka warstwa tzw. film smarny). Dorzuciłem niebieską gumkę. Z pręta od tłumika na końcówce ściągnąłem tak jakby urobek po produkcyjny:

Spoiler

image.png.6d6fefc8972db835541bf130b3fa178c.png

image.png.1efc759e32179563cb1f096472679ac2.png

Edytowane przez GT500s
Napisano (edytowane)

Nie ogarniam... Napisałeś

18 minut temu, GT500s napisał:

Jak widać na zdjęciach suche są uszczelki

i widać coś dziwnego, dla mnie nieprzypominąje, żadne uszczelki.

Czyli zdjęć uszczelek nie wstawiłeś, tak?

EDIT. 

Dobra @GT500s, teraz gra. A ja zachodziłem w głowę gdzie coś takiego może być 😀.

Suche jak pieprz...

Edytowane przez chudzinki