Eathan Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Idzie wiosna! Trzeba odświeżyć ciuchy. Uznałem, że zerknę do oferty ulubionego Pana Chińczyka z ykywbike. Czasem zerkam na ich stronę bo są tam nowości, których jeszcze nie ma na Ali. Jakoś tak odruchowo wrzuciłem nazwę w Googla i wyskoczyło mi ykywbike.pl. Pomyślałem, że Pan chińczyk oficjalnie wszedł do kraju nad Wisłą. Ochoczo zacząłem przeczesywać stronę. Wiadomo, że musi być drożej niż na Ali, ale moją uwagę zwróciła ciekawostka. Przykładowe bibsy w cenie 499. Cena sporo wyższa niż na Ali, gdzie najdroższe modele są poniżej 400 zł. Realnie kupuję się w granicy 300 zł. No ale dobra, polska obsługa, wygodne zwroty, gwarancja, szybka dostawa (dla mnie to max 2 dni), etc. To kosztuje. Wrzucam do koszyka i tutaj zaskoczenie numer jeden. Okazuje się, że cena to netto. Informacji o tym, że to cena netto nie było na stronie produktu albo ślepy jestem. Wychodzi na to, że płacimy 614 zł. Pierwszy raz spotykam się z tym, że vat pojawia się dopiero w koszyku. Normą dla mnie jest to, że na karcie produktu mamy cenę brutto jako główną. Zaskoczenia numer dwa. Zarówno na stronie brak informacji o terminie wysyłki. Można się domyślać, że wysyłka leci prosto z Chin. I tak sobie myślę, że bibsy od Pana Chińczyka w cenie na poziomie LUXY, ASOSSA, EROE, Inoni to nie zawojują świata. Cytuj
pecio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Już dawno zauważyłem , że większość wyspecjalizowanego " towaru" chinole mają drożej niż u naszych rodzimych producentów i zaczynają walić w kulki. Podany przez Ciebie @Eathan przykład to wersja " soft" tego co miluśińscy zaczynają odwalać. Cytuj
Rafał87 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Niby adres w Jeleniej Górze na "EXPLORE JACEK NIEMIEC" "Szybka wysyłka. Zamów towar i ciesz się nim już na następny dzień." - czyli teoretycznie wysyłka z polski Punkt 4 regulaminu: "Ceny towarów widoczne w Sklepie są całkowitymi cenami za towar." - ale brak podania czy są cenami netto czy brutto, więc może nadaje się do zgłoszenia do jakiegos uokik. Cytuj
Eathan Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Tak, wg. regulaminów na stronie to sklep z Polski z Jeleniej Góry. @pecio więc to raczej nie wina Pan Chińczyka tylko naszej gazeli biznesu. @Rafał87 o widzisz. Tego nie znalazłem a powinno być jednak widoczne na karcie produktu. Zwłaszcza, że szybka dostawa to jednak istotny element przewagi biznesowej. W moim przypadku mogę zapłacić więcej jak dostanę towar szybko. Cytuj
pecio Napisano 2 minuty temu Napisano 2 minuty temu @Eathan zgodnie z art. 3 ust 3 ustawy z 9 maja 2014 r. o informowaniu o cenach towarów i usług podając w taki sposób cenę podpada pod paragrafy. Faktycznie urwała się nowa "gazela biznesu " 😉 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi