skarzyski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dzień dobry. Sezon coraz bliżej i szukam nowych opon do mojego roweru. Aktualnie śmigam na Maxxis Ikon 29x2.2. Ich wada dla mnie to że są ciężkie i głośne. W terenie jak na moją jazdę są wystarczające. Teraz moja jazda się zmieniła i jest to 60-70% szutry i lekkie leśne ścieżki, 20% asfalt i 10% troszkę cięższy teren. Od opon oczekuje by były w miarę szybkie i ciche, trochę uniwersalne. Mogę dołożyć by być zadowolony i chcę kupić coś dobrego i sprawdzonego. Dodam że nie ścigam się, choć zwracam uwagę na szybkość. I następna sprawa czy warto kupować dętki TPU z Chin? Myślę nad zmianą dętek do MTB i do szosy. Jeśli tak to jakie firmy polecacie. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 godzinę temu Mod Team Napisano 1 godzinę temu CST Jack Rabbit - na pewno w najłatwiejszym terenie będzie szybko. Cytuj
Wojcio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jako, że w MTB preferuję Maxxis Assagai, a dla Ciebie Ikony są ciężkie i głośne, to sugeruję poszukać czegoś z grubych opon gravelowych. Ja stosuję w takim przypadku Continental TerraHardpack - asfalt, szuter, ścieżki. Są wąskie na MTB (50mm) i łysawe, ale lekkie, szybkie, zwijane i nie takie drogie (w CR 108PLN). Jak mają być szersze to stosowałem Vittorie Terreno Zero 2.1 XC ale tak lekko się nie toczyły. Z dętek mam doświadczenie z Riderow (tanie, super lekkie ale delikatne), Tubolito - drogie, lekkie i fajne, oraz Barbieri - te co miałem pancerne, grube - nie wiem ile wytrzymają, bo nie puściły. Ale ogólnie jestem fanem mleka, więc doświadczenia nie są świeże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi