Dawidsee Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Witam W rowerze Merida cyclocross 5 mam napęd z tyłu na ultegrze 6800 kaseta 11 -28 a z przodu korba 36-46. Takie przełożenia do wszystkiego i do niczego o ile szybko nie jeżdżę bo bardziej po dziurach to brakuje mi pary w nogach na podjazdach plus doszła kontuzja kolana. Jeżdżę amatorsko, ale z racji dużej ilości wąwozów w okolicy , sam mieszkam na sporej górce chce założyć większa kastę żeby chociaż 1:1 zrobić plus zepsuta łakotka . Na tym co mam wyjezdzam wszędzie ale męczy to mocno względem MTB to tragedia, ale na wycieczki mieeszane ten rower jest niezastąpiony. Przerzutka 6800 musiał bym z długim wózkiem ogarnąć albo 105 chyba by ogarnęły większa kasetę przynajmniej 32 wolał bym większa ale korba z przodu.? Jest Fsa gossamer bcd 110 36-46. Ewentualnie blat mały na 32? Ktoś jakieś porady żeby coś kompatybilnego z manetkami zestroić.? Rower ma już z 10 lat, typowy przełaj jeszcze przed gravelami go miałem i dzielnie służy . Z góry dziękuję Cytuj
Przecietny Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć możesz zastosować przerzutkę rd r7000 gs i do tego kasete cs hg700/hg800 11-34. nie bedzie to 1:1 ale zawsze zmiekczy napęd. Ewentualnie spróbowałbym kasete mtb z większą zębatką np11- 40. M7000 lub m8000. Tu nie wiem jakby działało, są przedłużki haka stosowane w takich przypadkach ale jeden powie ci,ze to nie działa a drugi,że działa idealnie. Przypuszczam,ze zależy od konstrukcji ramy, haka. Cytuj
TheJW Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Albo wrzucić przerzutkę GRXa z kasetą 11-40. 1 Cytuj
wildix Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jak nie chcesz zmieniać przerzutki to zmień koronkę w korbie na 34 (taka na pewno wejdzie), a kasetę.... 11-32? Ja mam 6700 z krótkim wózkiem i 11-32 ogarnia na styk. Ale rozumiem, że jak napęd 11spd to zakres 11-36 kusi ;-) Cytuj
leejoonidas Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Kupujesz RD-R7000-GS i kasetę 11-36, montujesz, ustawiasz i działa. Ludzie w internecie już dawno ten temat ogarnęli, informacji o takim układzie jest dużo, montują kasetę od SRAM 11-36 lub SunRace CSRX1 z przerzutką R7000-GS. Edytowane 1 godzinę temu przez leejoonidas Cytuj
leejoonidas Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu Shimano RD-RX812 również ogarnie układ korba 46/36, kaseta 11-36. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi