uzurpator Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Trafiały do mnie z kątów internetu ploteczki od kilku dni, ale teraz to nawet taki news znalazłem: https://road.cc/content/news/campagnolo-confirms-job-losses-part-recovery-plan-317097 W skrócie - Campagnolo zwalnia 40% załogi i będzie się restrukturyzować. W sumie to marka traciła na znaczeniu od lat, ograniczając się do high-endu i jak pijany płotu trzymając się swoich chorych cen i poronionych standardów - np kaset. Pytanie zatem - kto kupi markę? Bo to w sumie jedyna rzecz która ma jakąś wartość. W aktualnej sytuacji na rynku szpeju raczej restrukturyzacja nie wyjdzie. Domniemam, że liczba ludzi będących chętnymi do wyłożenia 30k na osprzęt do roweru jest stosunkowo skromna nawet na zachodzie. Cytuj
marcesco Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Osobiście z Campą nie mam do czynienia, ale w tym roku poczynili sporo postępów, dużo nowego sprzętu, całkiem przemyślany. Ceny mnie do tej pory szokowały, ale np. na takim bike24 pełny Super Record WRL był niewiele droższy niż Ultegra. Trzymam kciuki za Włochów. Cytuj
Eathan Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 44 minuty temu, uzurpator napisał: Pytanie zatem - kto kupi markę? Bo to w sumie jedyna rzecz która ma jakąś wartość. W aktualnej sytuacji na rynku szpeju raczej restrukturyzacja nie wyjdzie. Chińczycy... Tak jak z Volvo. Będą mieć markę premium, obniżą ceny, poprawią to owo i zaczną konkurować ze Sramem i Shimano. Cytuj
grzech1991 Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu przecież już mają, wheeltop i kupili coś z tego co pamiętam Cytuj
raven82 Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu niedawno poskładałem sobie szosę (z ciekawości) na chorusie z hamplami obręczowymi, bo nigdy nie miałem campagnolo. Pierwsze wrażenia - shimano 105/ultegra mają na noc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi