sowa8008 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Czesc, o mnie: facet, 177cm, 72kg Chce kupić MTB, na rowerze nie jeździłem od dawna ale przeprowadziłem się w miejsce gdzie są góry, lasy, świetnie ścieżki, chce po nich dużo jeździć. Zdarzać się też będzie asfalt, ale mniej (myślę że 20-30%). Mam dwie propozycje roweru dla siebie: Madani reatini Bo dość tani, lekki na tle innych w tym budzecie, chyba dobry osprzęt (choć słabo się znam) Rockrider expl540 Bo jeszcze lżejszy, w wielu wątkach go polecacie, też chyba dobry osprzęt choć martwi mnie kaseta 11-46 (madani ma 11-50, czuje że mogłoby mi to zrobić różnice), dobra cena odsprzedaży, serwis w decu (mam blisko) Warto dopłacać do expl540 czy może kogoś początkującego Waszym zdaniem zadowoli madani? Jest jakaś duża przepaść między tymi rowerami? Może jednak rozejrzeć się za czymś całkiem innym, może kaseta 2 lub 3 rzędowa? Droższe opcje nie wchodzą w grę. Cytuj
Greg1 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Expl 540 jest tysiąc razy lepszy od tego wynalazku zwanego Madani. Ma w przeciwieństwie do wynalazku Madani sztywne osie i powietrzny amor, markowe podzespoły a nie coś co się nazywa "widelec olejowo spężynowy UDING" czy opony "INNOVA PRO". Ale expl 540 ma napęd "tylko" 1x10. W tej cenie albo 200-300 zł drożej masz już Kellysa Gate 30, który ma wszystko co współczesny rower mtb mieć powinien 1 Cytuj
marvelo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Innova to nie jest jakaś firma-krzak. Innova Tire|伊諾華國際股份有限公司Innova Rubber Co., Ltd.| Taiwan Tire Manufacturer,Supplier No i Madani kosztuje obecnie 2000 zł, a nie 3000 zł. Rockrider ma napęd z zębatką 30 z (maksymalnie 32), a kasetę w starym standardzie (czyli najmniejsza 11 z), więc nawet do szybszej jazdy po szutrze się nie nadaje. Cytuj
Greg1 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Innova to nie jest firma krzak a nawet w linku, który wkleiłeś występuje mnóstwo krzaków... Cytuj
marvelo Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu Wobec tego wszystkie firmy z Azji to krzaki: Shimano, Inc. (株式会社シマノ, Kabushiki-gaisha Shimano), originally Shimano Iron Works (島野鐵工所) and later Shimano Industries, Inc. (島野工業株式会社), Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi