adamsanders Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej, pacjent oiz m pro (full). W zeszłym roku wywiniety wózek xtr na górę kasety ( poruszałem temat na forum) awaryjnie zmiana samego wózka na xt (wtedy było jeszcze ok) . Po jakimś czasie wymiana na xt8100 i już irytujący problem. Otóż na dokładnie pierwszych 5 najmniejszych zębatkach słychać irytujący dźwięk jakby przerzutka obijala się o jakiś element (czego nie robi na pewno) po prostu wpada w jakiś rezonans. Dzieje się tak oczywiście przy jeździe po jakiś wertepach. Na sucho w domu unosząc tylnie koło i puszczając na podłogę też to ewidentnie słychać. Od 6 biegu w górę absolutna cisza. Stan na dzisiaj. Nowy łańcuch 8100, kolejna nowa przerzutka 8100 oraz nowy hak UHD. Łańcuch zawsze skracany dokładnie na ta samą długość jak oryginalnie. Jedynie co mi pozostało z pomysłów to założenie jakiegokolwiek innego całego koła, byleby była sztywna os z tyłu i napęd x12. doszło do tego że dwa razy sprawdzałem jak montuje się poprawnie napęd z poradnika Yt 😇. Czy ktoś ma pomysł co konkretnie może być problemem? Może ktoś miał podobnie? Aha sprzeglo bez znaczenia czy on czy off. Przerzutka działa sama w sobie perfekt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi