Umpero Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Hej Zamierzam się podpiąć do jakiejś ekipy na wypad w góry, ale każda ekipa wymaga aby zabrać ze sobą ochraniacze. Jako, że cały budżet poszedł w nowy rower to muszę teraz iść w coś budżetowego co by żona mnie z domu nie wypędziła (i tak mi ciągle zrzędzi, że tyle hajsu na głupi rower wydałem 😅). W takim przypadku co mi przyszło do głowy to aliexpress... Raczej ochraniacze z Chin na kolana czy ręce nie powinny jakościowo odbiegać od ultradrogich Foxów czy innych. Do tego jakiś żółwik. Czy coś jeszcze potrzebuję? Ktoś może polecić coś sprawdzone z Chin? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 13 godzin temu Mod Team Napisano 13 godzin temu Na same zjazdy budżetowe ochraniacze jeszcze ujdą. Ale w góry, gdzie się też jeździ już tak różowo nie jest. Chodzi głównie o ochraniacze na kolana, bo takie tanie i kiepskie potrafią się podczas pedałowania zsuwać i ogólnie przeszkadzać. Cytuj
Maciorra Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1. Bardzo dobre ochraniacze na łokcie i kolana da się kupić poniżej 300 zł za komplet na kończyny. Nie oszczędzałbym na tym. 2. Zbroja ma sens jeśli ten wypad zakłada jazdę w górę wyciągiem, lub innym transportem niż własnoręczne pedałowanie:) Cytuj
Umpero Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) @Maciorra znaczy, że można spaść z wyciągu i lepiej mieć zbroję? Czy jak? 🙃 Jaki komplet ochraniaczy do tych 300 zł polecacie? Edytowane 6 godzin temu przez Umpero Cytuj
NerfMe Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Na łokcie polecam takie: https://www.decathlon.pl/p/nalokietniki-rowerowe-mtb-all-mountain-enduro-rockrider-feel-d-strong-d3o/_/R-p-349092 Lekkie, dobrze się trzymają. Na kolana następne też kupię tego typu. Na kolana mam endury singletrack na rzep, ale się ściągają i powodują obtarcia. Ale mimo tego kolana kilka razy uratowały. Edytowane 5 godzin temu przez NerfMe Cytuj
Maciorra Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Umpero napisał: znaczy, że można spaść z wyciągu i lepiej mieć zbroję? Czy jak? 🙃 obawiam się że na upadek z wyciągu to jedynie dobre ubezpieczenie na życie. Przynajmniej rodzina skorzysta. Miałem na myśli to, że jeśli to ma być typowy trip po górach, to w zbroi się zgotujesz i dostaniesz udaru cieplnego zanim zaliczysz jakąś glebę. Jeśli to ma być wypad do BP to zbroja jest bardziej na miejscu. Ale też chyba w zbrojach najczęściej jeżdżą ludzie którzy łoją poważne trasy DH... Na kolana polecam IXS Flow - można w nich pedałować cały dzień bez problemu i nie raz mi już kolana ocaliły przy solidnych łupnięciach. Ochraniaczy na łokcie nie mam. Cytuj
JWO Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tu na forum @Wojcio mi polecił ION. Kupiłem i są świetne. Dobrze się trzymają i co ważne mozna w nich pedałować pod górę cały dzień. Jedyna wada to cena. https://www.bike-components.de/de/ION/K-Pact-Knieschoner-p65283/?o=1000228296-black-M&delivery_country=DE&upid=google&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20553005245&utm_content=&utm_term=&gclid=Cj0KCQjwzaXFBhDlARIsAFPv-u9uo8MFrGA-vVXLchdJIrHo8uJMRgx4pSJ9-bPQEXzV7pMb5oH1vBoaAtUXEALw_wcB Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi