Umpero Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Hej Zamierzam się podpiąć do jakiejś ekipy na wypad w góry, ale każda ekipa wymaga aby zabrać ze sobą ochraniacze. Jako, że cały budżet poszedł w nowy rower to muszę teraz iść w coś budżetowego co by żona mnie z domu nie wypędziła (i tak mi ciągle zrzędzi, że tyle hajsu na głupi rower wydałem 😅). W takim przypadku co mi przyszło do głowy to aliexpress... Raczej ochraniacze z Chin na kolana czy ręce nie powinny jakościowo odbiegać od ultradrogich Foxów czy innych. Do tego jakiś żółwik. Czy coś jeszcze potrzebuję? Ktoś może polecić coś sprawdzone z Chin? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 7 godzin temu Mod Team Napisano 7 godzin temu Na same zjazdy budżetowe ochraniacze jeszcze ujdą. Ale w góry, gdzie się też jeździ już tak różowo nie jest. Chodzi głównie o ochraniacze na kolana, bo takie tanie i kiepskie potrafią się podczas pedałowania zsuwać i ogólnie przeszkadzać. Cytuj
Maciorra Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1. Bardzo dobre ochraniacze na łokcie i kolana da się kupić poniżej 300 zł za komplet na kończyny. Nie oszczędzałbym na tym. 2. Zbroja ma sens jeśli ten wypad zakłada jazdę w górę wyciągiem, lub innym transportem niż własnoręczne pedałowanie:) Cytuj
Umpero Napisano 57 minut temu Autor Napisano 57 minut temu (edytowane) @Maciorra znaczy, że można spaść z wyciągu i lepiej mieć zbroję? Czy jak? 🙃 Jaki komplet ochraniaczy do tych 300 zł polecacie? Edytowane 56 minut temu przez Umpero Cytuj
NerfMe Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu (edytowane) Na łokcie polecam takie: https://www.decathlon.pl/p/nalokietniki-rowerowe-mtb-all-mountain-enduro-rockrider-feel-d-strong-d3o/_/R-p-349092 Lekkie, dobrze się trzymają. Na kolana następne też kupię tego typu. Na kolana mam endury singletrack na rzep, ale się ściągają i powodują obtarcia. Ale mimo tego kolana kilka razy uratowały. Edytowane 9 minut temu przez NerfMe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi