chomiczkanin Napisano wczoraj o 12:08 Napisano wczoraj o 12:08 Część, Proszę o pomoc. Kupiłem nowy rower, przesłano mi go złożony (wykupiłem usługę). Po wybraniu się na pierwszą jazdę na początku było ok, po kilku kilometrach zaczęło się takie stukanie jak na filmie. Mam wrażenie że dźwięk jest z prawej strony okolic pedału, korby. Co lepsze na samym początku po przerwie jest jakby cisza, zaczyna się to po np. kilometrze. Gdy nie pedałuję jest cisza. A tak to właściwie stuka przy każdym obrocie pedału. Rower to Kellys Gate 30. https://youtu.be/2-muRg60MLg?feature=shared Cytuj
SCOTTYZ Napisano wczoraj o 12:40 Napisano wczoraj o 12:40 Kaseta.. oddaj na serwis, sprawdź czy nie ma luzu 1 Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 13:10 Napisano wczoraj o 13:10 Skoro występuje co pół obrotu korbą, to skąd wniosek, że winna jest kaseta? A co należy zrobić? Sprawdzić połączenia, podokręcać. Cytuj
marvelo Napisano wczoraj o 13:14 Napisano wczoraj o 13:14 Czasem nawet sztyca w ramie może dawać taki odgłos. Wyciągnąć, nasmarować. Jarzmo siodełka też. 1 Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 13:31 Napisano wczoraj o 13:31 To może być przysłowiowy milion rzeczy. Równie dobrze mogą to być pedały. Cytuj
chomiczkanin Napisano wczoraj o 13:42 Autor Napisano wczoraj o 13:42 Nie mam 100% pewności, ale mam wrażenie że to tylko przy pedałowaniu prawym pedałem, bo przy lewym tego nie ma (o ile da się rzetelnie zweryfikować używając tylko jednej nogi) Cytuj
zekker Napisano wczoraj o 13:48 Napisano wczoraj o 13:48 Chwyć za obie ramiona korby i spróbuj ją przekręcić prostopadle do osi. Jak wyczujesz luz, to masz prawdopodobnego winowajcę. Podobnie do sprawdzenia pedały, kaseta czy nie ma luzu. Siodło, sztycę eliminuje się jadąc na stojąco. Cytuj
revolta Napisano wczoraj o 20:32 Napisano wczoraj o 20:32 Dla mnie też taki dźwięk jak sztyca , podnieś cztery litery i pedałuj , zawsze można spróbować . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi