ZimnaWoda Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 11 godzin temu, lelek2 napisał: A czy wysokosc siodelka ustawiales wg przelicznika ? Pracuja same nogi czy tez biodra? Niedawno obniżyłem trochę siodełko, żeby spróbować przenieść część ciężaru z rąk i względem tego co jest na zdjeciu mogłoby być trochę wyżej bo biodra się aktywizują. Godzinę temu, Greg1 napisał: Wydaje mi się też, że masz za bardzo usztywnione ręce, na zdjęciu wygląda to wręcz jakbyś je przeprostowywał. Ręce podczas jazdy na rowerze powinny być luźne, nie zablokowane w łokciach Weź pod uwagę, że stoję oparty o ścianę i może faktycznie trochę przeprostowałem. Ale nie będę też oszukiwał - w trakcie jazdy łapię się, że je wyprostowuję, tylko jakbym jechał bardziej na ugiętych to jeszcze bardziej leciałbym do przodu. @Wojcio co do siodełka to ani nie zsuwam się z niego, ani nic sobie nie gniotę, podczas jazdy nie mam też wrażenia, że muszę się jakoś przesuwać. Co masz na myśli przez „wysoką sylwetkę”? Według widełek Gianta ledwo się łapię na L, więc chyba ten rower nie jest za mały W ogóle dzięki za wszelki feedback i komentarze! Cytuj
Greg1 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Cytat Ale nie będę też oszukiwał - w trakcie jazdy łapię się, że je wyprostowuję, tylko jakbym jechał bardziej na ugiętych to jeszcze bardziej leciałbym do przodu. Czyli albo coś tam nie gra w ostawieniach siodełka, że lecisz do przodu albo słabe mięśnie core, że musisz się opierać na rękach w czasie jazdy. Siodełko powinieneś mieć tak ustawione góra/dół i tył/przód i/lub kierownicę, żebyś mógł sobie w czasie jazdy "grać na pianinie". Wiadomo, że po dłuższym zasie jak człowiek jest już zmęczony to się opiera na kierownicy ale generalnie powinieneś tylko i wyłącznie ją trzymać aby utrzymywać zadany tor jazdy a nie się opierać na niej Cytuj
ZimnaWoda Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu @Greg1 grać na pianinie nie trzymając rąk na kierownicy? Nie ma problemu. Jak jadę bez trzymania rąk na kierownicy to nie suwam się na siodełku. Grać na kierownicy? Nie ma szans. Cytuj
RabbitHood Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Macie chłopaki więcej cierpliwości niż ja. Cytuj
ZimnaWoda Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu @RabbitHood na szczęście masz możliwość nie czytania wątku, więc nie musisz się przejmować Cytuj
Mandoleran Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, ZimnaWoda napisał: Według widełek Gianta ledwo się łapię na L, więc chyba ten rower nie jest za mały No jak ledwo się łapiesz na L to trza było lepie szukać/brać rozmiar mniejsze . Zasada taka że jak się jest na granicy rozmiarów, bierzemy mniejsze bo łatwiej ten rower pod nas dostosować. Zawsze też zostaje bikefitting, na pewno byłaby to tańsza opcja niż zakup nowego roweru z którego też nie masz pewności że będziesz dobrze się czuł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi