GoingWest038 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Witam wszystkich, kolejne pytanie do 100500 tys poprzednich. Mam 190cm/100 kg. Nie pierwszy rower dla mnie, ale nigdy nie jeździłem na gravele. Wuberam pomiędzy ASPRE 2, Esker 6, triban grvl af grx 2*12. Niestety nie mogę znaleźć ich dla przymierzania, więc interesuje mnie jaki z nich ma bardziej sportową geometrię, a jaki będzie bliżej do komfortu. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Cytuj
Janusz56 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Mozesz przeliczyc sobie stack/reach gdzie wyjdzie mniejszy stosunek to bardziej sportowa sylwetka. Ale lepiej dobrac odpowiednia rame do siebie tzn jesli masz dlugie nogi to bedziesz bardziej wyciagniety i to odpowiada natomiast jak masz krotsze rece czy krotkie nogi to bedziesz sie meczyl i po zakupie roweru zacznie sie wymiana komponentow. Bez przymierzenia i pomiarow sie nie obejdzie. Edytowane 7 godzin temu przez Janusz56 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi