Arkadiusz2344 Napisano Wtorek o 11:10 Napisano Wtorek o 11:10 (edytowane) Hej, posiadam rower MERIDA SPEEDER 200 i chciałbym wymienić piastę na maszynową. Budżet około 200-300 zł, czy ktoś może podać konkretny model? Ewentualnie całe koło z taką piastą tak do 1000 zł. Piasta to: Shimano TX505 135x9 32H Centerlock. Obręcz tył: Alexrims ETRTO 622x17 6061H Taiwan Hamulce tarczowe hydrauliczne z takim pierścieniem mocującym, Shimano RT10 160 mm. Edytowane Wtorek o 11:15 przez Arkadiusz2344 Cytuj
marvelo Napisano Wtorek o 11:19 Napisano Wtorek o 11:19 Tu masz komplet za dobre pieniądze: Piasty MTB Formula Disc Center Lock 32otw. p+t - 13882363985 - Allegro Cytuj
Arkadiusz2344 Napisano Wtorek o 11:22 Autor Napisano Wtorek o 11:22 2 minuty temu, marvelo napisał: Tu masz komplet za dobre pieniądze: Piasty MTB Formula Disc Center Lock 32otw. p+t - 13882363985 - Allegro Dzięki, a coś lepszego? Cytuj
Seb Napisano Wtorek o 11:45 Napisano Wtorek o 11:45 (edytowane) Centerlock czyli mocowanie tarczy opatentowanie przez shimano i jest w piastach shimano które są kulkowe. Producenci piast na łożyskach maszynowych mają mocowanie na 6 śrub w 95% przypadków, więc po drodze wymiana tarczy na 6 śrub. Będziesz miał duży problem w tym temacie jak chcesz starą tarczę założyć. Wałkowaliśmy taki temat niedawno i wyszło że w cenie samej piasty można złożyć budżetowy komplet kół 🙂 Budowałem sobie nowe przednie koło ostatnio i chciałem na łożyskach maszynowych, stara piasta shimano miała centerlocka więc stwierdziłem że trzeba mi piastę na centerlock. Skończyło się tak że nie znalazłem nic co mnie interesowało i kupiłem novateca z mocowaniem na 6 śrub i wymieniłem tarczę na takie mocowanie 😄 Jak już firmy to novatec, dt swiss, etc w tej cenie to pewnie tylko novatec się załapie czy coś w tej klasie. Edytowane Wtorek o 12:11 przez Seb Cytuj
kaido2 Napisano Wtorek o 11:57 Napisano Wtorek o 11:57 @Seb serio? I teraz jak pociągnąć za język wszystkich innych producentów zwłaszcza chińskich ( wspomniana Formula, Koozer, ten Novatec, Powerway... ), mają tyle samo modeli piast pod CL co pod 6 śrub 2 Cytuj
Seb Napisano Wtorek o 12:11 Napisano Wtorek o 12:11 (edytowane) Podlinkuj te piasty w takim razie dla kolegi na pewno mu się przydadzą. Edytowane Wtorek o 12:12 przez Seb Cytuj
kaido2 Napisano Wtorek o 16:30 Napisano Wtorek o 16:30 (edytowane) @Seb, a to jaki problem klepnąc w googiela np " Novatec centerlock qr" . Przecież te piasty znalazłem w sekundę Reszta też jest do znalezienia ot tak cyk Producentów podałem, można przeglądać oferty , a kolorystyka jaka się żywnie podoba Edytowane Wtorek o 16:33 przez kaido2 Cytuj
uzurpator Napisano Wtorek o 17:14 Napisano Wtorek o 17:14 6 godzin temu, Arkadiusz2344 napisał: Hej, posiadam rower MERIDA SPEEDER 200 i chciałbym wymienić piastę na maszynową. Po co? Cytuj
Arkadiusz2344 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dzięki za wszystkie podpowiedzi, kupiłem dwa nowe koła z goralshop, chłop mi zrobił takie koła jak miałem tylko z piastami novatec, tylko opony i kasete przełożyłem, reszta elegancko pasowała. Koszt 1100 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi